Po 4 dirkah sezone 2015 se selimo na gorenjski konec. Bike park Krvavec bo v soboto, 30. 5., gostil dirko serije SloEnduro 4Fun prav posebnega formata. Po dopoldanskem treningu in kvalifikacijah opoldne, nas popoldan čaka enduro s skupinskim štartom z vrha Krvavca!

Ena proga, 10km dolžine, 1300m višinske razlike, vsi tekmovalci si želijo zmage. Si pripravljen?

Skupinski štart bo novost za Sloenduro serijo

Dirke s skupinskim štartom pri nas v takšnem obsegu še ni bilo. Med najbolj poznanimi na svetu so zagotovo Megavalanche, Mountain of Hell, Red Bull fox hunt,… Sicer toliko tekmovalcev na Krvavcu ne bo na štartu, vendar bo rezultat iz kvalifikacijske vožnje še kako pomemben. Vsi udeleženci kvalifikacij bodo, glede na svoj dosežen čas, razvrščeni na štartu na vrhu Krvavca. Fantje iz ŠD Bam.Bi, z Anžetom Bizjakom na čelu, so pripravili atraktivno traso.

Tekmovalci se bodo vsi skupaj zagnali na progo z vrha Krvavca ob 16.00. V začetku jih čaka kar nekaj makadamske ceste, ki bo primerna za razvrščanje tekmovalcev in borbo za pozicije. Dodatno bo pozicije v skupini razdelil še odsek, ki bo delno potekal po poletnem parku Krvavec, ter kratek vzpon, ki bo tekmovalce čakal tik pred vstopom v novi Rock’N’Flow trail, ki so ga gradili več kot eno leto. Ko bodo tekmovalci enkrat na tem delu proge, bo možnosti za prehitevanje malo, za napake pa veliko. Zato bo za dober rezultat potrebna strpna in konstanta vožnja do cilja, ki bo tik pred cesto za Štefanjo Goro.

Predogled spodnjega dela trase za enduro Krvavec, nova Rock’n’flow proga v dolžini 6km in z razliko v nadmorski višini 850m

 

Kateri bodo glavni akterji Krvavca?

Do konca predprijav je še dober dan, na listi pa je potrjenih že 76 tekmovalcev iz petih različnih držav. Pri dirkah s skupinskim štartom je nehvaležno napovedovati favorite, saj se v gneči hitro kaj zaplete, a vseeno. Od najhitrejših tekmovalcev na seznamu lahko najdemo vedno hitrega Petra Mlinarja. Manjka ne niti Kristijan Medvešček, ki bo prav gotovo poskrbel, da bo v ospredju zanimivo. Na seznamu je še kar nekaj hitrih fantov, ki lahko posežejo po visokih mestih, tudi zmagi, saj so takšna tekmovanja vedno nepredvidljiva. V ženski konkurenci na seznamu prijavljenih lahko najdemo Nino Rupnik, kateri pa bo na poti do zmage stala Tina Rejc, ki je svoje sposobnosti na SloEnduru že pokazala s tretjim mestom na lanskem Black Hole Enduru. . Razveseljivo pa je dejstvo, da je na listi pred prijavljenih veliko število novih imen.

Prva najava dirke na Sloenduro: Enduro Krvavec z masovnim štartom

Več informacij o tekmi: 1. BamBi RTC Krvavec Enduro

PG