Še nekaj dni nas loči od vrhunca letošnje sezone, Black Hole Endura, dirke izglasovane za najboljšo dirko SloEndura v prvih dveh sezonah. Korošci so do sedaj vsakič postregli z odlično organizacijo in super izbiro tras, kot napovedujejo, pa tudi letos ne bo nič kaj drugače. Trasa bo tekmovalce popeljala celo čez mejo, v sosednjo Avstrijo.

Tekmovalce čaka tri dni akcije

Letošnji spored je še bogatejši kot v prejšnjih sezonah. Kar tri dni dirkanja so organizatorji pripravili za tekmovalce. V petek se bodo v večernih urah s štartom prvega tekmovalca ob 19.00 pomerili na uvodnem prologu, ki bo klasično potekal v Ravnah na Koroškem. Proga bo tekmovalce popeljala s Čečovja po mestnih stopnicah do dna in potem po ulicah do cilja preizkušnje.

V soboto se bo dogajanje preselilo na eno najlepših lokacij za gorske kolesarje, v Singletrail park Jamnica, s štartom in ciljem pred Eko Hotelom Koroš. Prva etapa bo tekmovalce od štarta popeljala v dolino, od koder jih bo organiziran prevoz popeljal čez mejo, v Avstrijo, kjer jih čaka druga etapa, ki bo potekala na “Flow country” progi na Peci. Na vrh Pece se bodo kolesarji povzpeli s pomočjo gondole, nazaj v Slovenijo pa bodo morali na lasten pogon. Po opravljeni drugi etapi se preko daljšega transferja vrnejo na Jamnico, kjer jih čaka tretja preizkušnja, “Maxxis SuperEtapa”. Za zaključek dneva bo na sporedu še skrita etapa, katere tekmovalci v naprej ne bodo poznali in se bodo po njej spustili “na slepo”.

Black Hole Enduro 2014 ujet v objektiv Roka Markuša

V nedeljo se tekmovanje nadaljuje v Mežici. Ob 10. uri se bodo prvi tekmovalci podali na transfer proti peti etapi, katere štart bo na “Štengah”, trasa pa jih popelje nazaj do Mežice, kjer bo osrednje dogajanje. Po opravljeni peti etapi se bo najhitrejših 25 tekmovalcev odpravilo na prav posebno preizkušnjo, v Podzemlje Pece, kjer bo v rudniku Mežica, daleč pod zemljo, potekala zadnja preizkušnja letošnjega Black Hole Endura.

Favoriti?

Na štartu pričakujemo prav vse najboljše slovenske tekmovalce v enduru, pa tudi številne tujce. V seriji trenutno vodi Kristijan Medvešček, a takoj za njim sta uvrščena dva domačina, Vid Peršak (Orbea Enduro Crew) in Peter Mlinar (KK Črn Trn), ki bosta na domačem terenu prav gotovo skušala izkoristiti prednost in ugnati hitrega Medveščka. Kot domačin bo zelo resen kandidat za mesta pri vrhu tudi Robert Kordež (Black Hole Enduro Team), v boj pa se lahko vmeša še marsikateri drug tekmovalec, saj bo dirka dolga in polna nepredvidljivih situacij.

V ženski konkurenci na lestvici SloEnduro trenutno vodi Nina Rupnik (MBK SportR.si), katero pa bo za zmago najbolj ogrožala Tina Rejc, ki je že med prijavljenimi. Na štartu pričakujemo tudi nekaj tujih tekmovalk, ki se bodo gotovo želele vmešati v boj za zmago.

Informacije o tekmi: Black Hole Enduro

Fotogalerija 2014: Black Hole Enduro

JakaT / Energija bikes