Nova serija SloEnduro 4Fun je bila že večkrat omenjena, a podrobnosti glede umestitve te serije v SloEnduro še nismo predstavili. Serija 4Fun je ustanovljena z namenom umestitve predvsem novih organizatorjev v SloEnduro. Tekme te serije naj bi bile krajše in lažje tako, da bo tudi za organizatorje priprava tekme lažja naloga in se bodo lažje odločili za organizacijo. S tem upamo, da je to dolgoročno dobra izbira, saj brez novih tekem na sporedu ni napredka. Po drugi strani pa bodo tekme 4Fun odlična izbira za vse nove udeležence, ki bi se želeli preizkusiti v tej zabavni in družabni disciplini gorskega kolesarstva.

Tekme bodo lažje, osnovni cilj pa je, da bi tekme zahtevale manj priprave na tekmovanje, torej manj treninga na progi, možen prihod šele na dan tekmovanja in podobno. En primer takšne tekme smo že predstavili, ko smo opisali kako bo potekala uvodna tekma serije 4Fun, Enduro Kamnik. Osnovni cilj serije je ta, da udeleženci ne rabijo priti na prizorišče dan prej z namenom treninga, saj bodo progo spoznali na dan tekmovanja ali pa kar med tekmovanjem. Tako bodo lahko prihranili na času in denarju za prenočišče, nižje bodo tudi štartnine, ki so priporočene s pravilnikom 16,00eur, kar bo še dodatno znižalo stroške tekmovanja.

Na tekmah bomo tekmovali v istih kategorijah kot v seriji SloEnduro. Letošnja novost v pravilniku je kategorija HOBI, ki je namenjena vsem tekmovalcem brez licence. Nastopanje v drugih kategorijah brez licence KZS-UCI torej ne bo  več mogoče. To bo možno le v kategoriji HOBI, ki pa bo nastopala na isti trasi kot ostali in bo vključena tudi v absolutno razvrstitev.

Točkovanje serije 4Fun bo vodeno le v absolutni moški in ženski razvrstitvi. Vodeno bo ločeno točkovanje za serijo 4Fun, poleg tega pa bodo točke z vseh tekem prištete tudi v točkovanje absolutnih seštevkov serije SloEnduro tako, da bo udeležba na tekmi 4Fun prinašala nekaj tudi v skupno bero točk. Zmaga na tekmi 4Fun bo prinesla 100 točk, razdeljene pa bodo do 40.mesta, po razporeditvi navedeni na dnu članka.

 


 Torej bomo imeli v sezoni 2015 naslednja točkovanja:

SloEnduro 4Fun: Absolutno moški | Absolutno ženske

SloEnduro: Člani | Mladinci | Master1 | Master2 | Hobi |

(Ženske so absolutno, vključno z 4Fun točkami)

Skupno SloEnduro + 4Fun: Absolutno moški | Absolutno ženske

Primer točkovanj smo objavili na naši strani: Točkovanje 2015


S serijo 4Fun želimo enduro približati širši množici tekmovalcev. Zato smo poleg nižanja stroškov sklenili tudi to, da tekme ne bodo organizirane po točno določenem sistemu. Tako bo sezoni 2015 možno spoznati več načinov tekmovanja, skozi izkušnje pa bomo poizkusili oblikovati čim bolj zanimivo in privlačno obliko dirk v prihodnosti. Tudi »ta velike« dirke se bodo lahko zgledovale po seriji manjših, ki bodo tako dale odgovore na številna vprašanja in pokazale pravo pot naprej.

Sezone se že veselimo in komaj čakamo na njen začetek. Do takrat pa se seveda oglasimo še z nekaj informacijami.

Za vsa vprašanja in pripombe na oklevajte s kontaktom na sloenduro@gmail.com

Jaka Tancik