V Bovcu je potekala tretja letošnja dirka za serijo SloEnduro. Potem ko so organizatorji zaradi muhastega vremena zaradi varnosti odpovedali sobotni prolog po ulicah Bovca, pa je v nedeljo dirka zasijala v popolnosti. Prelepo vreme in izjemne lokacije okoli Bovca so poskrbele za super vzdušje in nepozabno doživetje vseh sodelujočih.

Sobotno deževje začinilo že tako zahtevne trase

Proge soškega endura so bile za tekmovalce pravi izziv, saj so bile ves čas začinjene s skalami in koreninami, sobotno deževje pa je poskrbelo za še težje razmere. Za najboljše je to pomenilo še več zabave in večji izziv, za večino ostalih pa težko pot do cilja, a dirka je na srečo minila brez večjih poškodb.

Medvešček ponovno najhitrejši

Na zahtevnih trasah se je odvijala zanimiva borba za zmago. Na prvi etapi je bil najhitrejši Andrej Bratina (Kamplc Racing), a že na drugi  je Kristijan Medvešček izničil svoj zaostanek in ga ujel. Bratina je še nekaj izgubil na tretji etapi, tako da ga je prehitel tudi Nejc Rutar (Unior Tools Team), ki se je letos po premoru prvič spet pojavil na štartu dirke. Zmage se je tako na koncu veselil Medvešček pred povratnikom Rutarjem in Bratino. Peterico najhitrejših sta zaključila Robert Kordež (Black Hole Enduro Team) in Anže Žabjek (Unior Tools Team).

Ženski dvoboj Rejčevi

V ženski konkurenci sta se na zahtevne trase podali le dve pogumni tekmovalci. Tina Rejc je bila hitrejša od Nine Rupnik (MBK SportR.si) na vseh etapah razen zadnje in se tako na koncu veselila svoje prve zmage v SloEnduro seriji.

Istenič zmagovalec med mladinci, Kordež in Štrancar med veterani

V mladinski konkurenci je bil tokrat najhitrejši Matjaž Istenič (Pedal Racing), ki je le za tri sekunde prehitel drugo uvrščenega Grega Žvana (MBK SportR.si). Na tretjem mestu je končal Maks Trobec (Pedal Racing).

V kategoriji mlajših veteranov nad 30 let je bil najhitrejši Robert Kordež (Black Hole Enduro Team). Desno stopničko na zmagovalnem odru je zasedel Jaka Tancik (Energijateam.com), levo pa Sebastjan Stres (Kamplc Racing). V konkurenci starejših veteranov je bil Primož Štrancar (Orbea Enduro Crew) hitrejši od Davida Taucerja (A.S.D. Federclub Trieste) in Draga Pevca (ŠKD Pank Kura).

V kategoriji hobi je bil najhitrejši skupni zmagovalec dirke Kristijan Medvešček. Sledila sta mu Avstrijca Cri Maierhofer in Michael Brulz

Sezona se nadaljuje če slab mesec dni z Black Hole Enduro, ki bo potekal v sklopu Black Hole Bike Festa na Koroškem.

Celotni rezultati tekme: Enduro Soča 2015

JakaT / Energija bikes