ensl

Enduro Gorjanci 2021

sloenduroicongreen

Enduro Gorjanci | 19./20. junij | Novo mesto (Slo)

Osnovne informacije

Prireditelj: Rekreativno kolesarsko društvo Zverinice, Velika Cikava 12 b, 8000 Novo mesto

Rang prireditve: Slovenski pokal SloEnduro

Datum prireditve: 19. in 20. junij 2021

Kraj prireditve: Gabrje – Kavce, Novo mesto, Slovenija

Vodja prireditve: Marko Bernik

Kontakti prireditelja

mailicongreen  Vodja prireditve | Marko Bernik | 040 871 620 | marko.bernik@asinvest.si
Vodja proge | Benjamin Trontelj | 051 670 673 | btrontelj@gmail.com
Vodja prijavne službe | Urška Korasa | 041 564 141 | korasa.urska@gmail.com

webicongreen  www.drustvo-zverinice.si

Merjenje časov in obdelava rezultatov

mailicongreen kucipedal@gmail.com | Aleš Makuc | 031 851 539

Opis tekmovanja

Enduro Gorjanci bo potekal po progah na Gorjancih z osrednjim prizoriščem v vasi Gabrje – Kavce (Lovski dom). Tekmovanje bo sestavljeno iz treh etap. Trening bo le na dan tekmovanja. Pred tem vstop s kolesom na poti, namenjene za tekmovanje, ne bo dovoljen.

Ogled trase brez kolesa bo mogoč v soboto, 19. 6. 2021.

Tekma bo del serije SloEnduro. Na dirki bodo podeljene denarne in praktične nagrade.

Mestni prolog – URBANE ZVERINE (19. 6. 2021)

Dan pred enduro dirko, v soboto 19. 6., bomo z atraktivnim prologom dogodek popestrili v centru Novega mesta. Časi iz prologa se ne bodo šteli k nedeljski tekmi. Prolog se bo odvijal v eni etapi in sicer v centru mesta od Kapitlja do Športnega parka Loka. Proga bo vsebovala tudi manjše do srednje velike skoke. Prijava na prolog je brezplačna (ni štartnine, tekmovalci brez licence plačajo strošek zavarovalnine). Skozi celotno soboto se bo v Novem mestu odvijal pester športni program (SUP, odbojka na mivki …). Na prologu se bo meril čas, najboljšim pa bodo podeljene denarne in praktične nagrade.

Na prologu veljajo pravila SloEndura, tudi glede zaščite in odgovornosti.

Prijave na prolog na prijavim.se (brezplačno)

Covid-19

Glede na trenutne ukrepe za zajezitev Covid-19 bodo morali vsi tekmovalci predložiti negativen test (hitri ali PCR), ki ne sme biti starejši od 72 ur, ali dokazilo o prebolelosti oz. cepljenju.

Format tekmovanja

Format tekmovanja je letos nekoliko spremenjen. V tej sezoni je celoten program enodneven, kar pomeni, da se tako trening kot tekmovanje opravi v nedeljo. Trening je za vse tekmovalce obvezen in izveden na enak način kot sama tekma. Tako morajo tekmovalci opraviti dva (2) kroga. Prvi je namenjen spoznavanju terena in treningu, čas na trasi se ne meri. V drugem krogu pa se tekmovalcem meri čas. Za trening na trasi bo namenjeno nekoliko več časa kot za tekmovanje. Tako na treningu kot na tekmi se bo tekmovalec moral držati urnika.

Tekmovanje bo potekalo na treh (3) različnih etapah. V krogu, dolgem približno 14,5 km, bo potrebno premagati cca 725 višinskih metrov, kar pomeni, da bodo tekmovalci v dnevu morali premagati cca. 1450 višinskih metrov. Za kategorije U15 in U17 bo trasa tekmovanja krajša in bo potekala na dveh (2) etapah z višinsko razliko 530 višinskih metrov (na treningu 530 višinskih metrov, na dirki prevoz na štart).

Vrstni red na štartu

Štartne pozicije bodo določene po pravilniku SloEnduro. Tekmovalci bodo štartali obratnem vrstnem redu, torej številka 1 štarta kot zadnji.

Prvi se na traso podajo tekmovalci na kratki progi (U15, U17), sledijo pa ostale kategorije glede na SloEnduro vrstni red.

Spored tekmovanja

Sobota, 19. 6. 2021

15:00 – Peš ogled trase
17:00 – Pričetek mestnega prologa URBANE ZVERINE

Nedelja, 20. 6. 2021

07:00 – 08:30 – Prevzem startnih številk na prijavni službi
8:45 – Sestanek vodij ekip, tekmovalcev
9:00 – Start prvega tekmovalca – trening krog
12:00 – Start prvega tekmovalca – tekmovalni krog
16:00 – Predviden prihod zadnjega tekmovalca v cilj

Razglasitev rezultatov in podelitev nagrad po zaključku tekmovanja (predvidoma ob 17:30).

Glede na navodila NIJZ se lahko urnik pred pričetkom tekmovanja še spremeni. V primeru sprememb vas bomo še pravočasno obvestili.

Opis trase tekmovanja

Mestni prolog Urbane zverine: Ogled trase prologa bo mogoč od 14:00 dalje. Prolog bo potekal v manjši meri na asfaltni podlagi, v večji meri pa na utrjenem makadamu in travnati podlagi – zemlji. Trasa prologa bo lahka in primerna za vse starostne kategorije ter vozna v skoraj vseh razmerah. Potekal bo v eni etapi z zelo kratkim vzponom (cca 30 višinskih metrov).

Enduro Gorjanci: Tekmovanje bo potekalo na treh različnih trasah na pobočju Gorjancev. Vse hitrostne preizkušnje potekajo na gozdnem ali travnem območju na naravni podlagi. Podlaga je delno glinena z vmesnimi koreninami, v mokrih razmerah je mastna ter spolzka. Za tekmovanje bodo trase pripravljene in spremenjene.
Transferji so v manjši meri speljani po gozdnih in poljskih poteh ter večinoma po makadamski cesti Jugorje – Trdinov vrh, kjer veljajo splošni cestnoprometni predpisi.
Trase se pričnejo označevati v petek 18. 6. po vrstnem redu. Peš ogled trase bo mogoč v soboto od 11:00 dalje.

kendasuperstage

Na tekmi bo organizirana Kenda SuperEtapa. Po organizatorjevi presoji bo izbrana najbolj »posebna« etapa tekme. To je lahko najdaljša, najtežja, ena od novih etap ali kakorkoli drugače tista, ki bi se morala tekmovalcem najbolj vtisniti v spomin.

Najhitrejši na Kenda SuperEtapi (moški in ženska) prejme nagrado pokrovitelja Kenda. Izbor Kenda SuperEtape bo objavljen v objavi celotne trase.

Prihod do prizorišča

Sobota – ogled trase: Za dopoldanski ogled trase (ob 11h) hitrostnih preizkušenj na Gorjancih predlagamo, da se organizirate v skupine in vsak peti avto pustite na parkirišču nad Jugorjem, pri nekdanjemu smučišču (45°46’46.6″N 15°17’22.3″E oz. 45.779609, 15.289535) ter se v skupinah zapeljete do parkirišča ob cesti na Trdinov vrh (45°46’01.9″N 15°18’35.2″E oz. 45.767194, 15.309764), kjer parkirate avto in se peš odpravite na ogled hitrostnih preizkušenj, ki se končajo v dolini v bližini parkirišča ob nekdanjem smučišču.

Sobota – mestni prolog: Priporočamo, da parkirate na enem izmed parkirišč v okolici naslova Novi trg 8, Novo mesto in se s kolesom odpravite do bližnjega cilj prologa, ki bo na naslovu Zupančičevo sprehajališče 1, Novo mesto. Tu bodo postavljene prijavna pisarna, objava rezultatov, timing, start in zaključek prologa. V okolici prostora je veliko prostora za parkiranje vozil na javnih parkiriščih (delno plačljiva, delno brezplačna).

Nedelja – Enduro Gorjanci: Osrednje prizorišče nedeljskih hitrostnih preizkušenj bo lovski dom Kavce, 8321 Brusnice (45.7871006, 15.2735479), kjer bo organizirano parkiranje. Tu bodo postavljene prijavna pisarna, dvig štartnih številk, objava rezultatov, timing, start in zaključek treninga ter tekme.

Nastanitev

Gostilna s prenočišči Vovko, Ratež 48, 8321 Brusnice, tel.: 041 832 190, www.gostilna-vovko.si

Hostel Situla, Dilančeva 1, 8000 Novo mesto, tel.: 051 304 076, www.situla.si

Apartmaji in sobe Ravbar, Smrečnikova ulica 15 in 17, 8000 Novo mesto, tel.: 07 3730 680, www.ravbar.net

Hotel Center, Glavni trg 23, 8000 Novo mesto, tel.: 07 302 18 00, www.hotel-center.si

Zaščitna oprema

Obvezna je zaščitna oprema po pravilniku SloEnduro. Na etapah je obezna integralna “full-face” čelada, ščitniki za kolena in dolge rokavice. Priporočljiv je ščitnik za hrbet (želva) in ščitniki za komolce.
Na transferjih lahko tekmovalci vozijo z navadno (odprto) čelado. Ščitniki morajo biti na etapah pravilni nameščeni, na transferjih pa jih tekmovalci niso obvezani uporabljati (razen odprte čelade).
Za kategorijo U15 in U17 je obvezna zaščita za hrbet ali nahrbtnik z ojačanim hrbtiščem!

Splošne določbe

 • Tekmuje se po pravilih UCI in KZS za enduro ter pravilniku SloEndura 2021.
 • Kakršna koli krajšanja etap niso dovoljena in bodo tudi nenapovedano elektronsko in fizično nadzorovana. V primeru ugotovljenih kršitev sledi izključitev tekmovalca.
 • Udeležba na prologu ni obvezna. Tekmovalcu, ki se prologa ne udeleži, se dodeli čas srednje uvrščenega tekmovalca.
 • Udeleženci tekmujejo na lastno odgovornost.
 • Nagradni sklad po pravilniku SloEnduro.
 • Rezultati bodo objavljeni na prireditvenem prostoru 30 min po končanem tekmovanju in na spletni strani sloenduro.com.
 • Delegat SloEnduro: Zagotavlja potek v skladu s pravili ter v skladu z dogovori SloEndura (številke, sponzorji, štartna mesta itd …).
 • Dan pred tekmovanjem ter na dan tekmovanja se bo prijavna služba nahajala na štartno-ciljnem prostoru. Do starta – proge in vseh etap bodo postavljene vse potrebne označbe. Upoštevati je potrebno vse cestno prometne predpise.
 • S plačilom startnine tekmovalec potrdi, da se strinja s pogoji razpisa ter da tekmuje na lastno odgovornost (za mladoletne odgovornost prevzamejo starši oz. polnoletna oseba, ki podpiše prijavni obrazec).
 • Tekmovalci naj bodo pozorni na prevzem čipov pred startom.
 • Vožnja in ogrevanje po progi v času tekmovanja je prepovedano in bo sankcionirano.
 • Redarji ob progi skbijo za varnost udeležencev in gledalcev ter za spoštovanje pravil.
 • Obvezna je uporaba zaščitne čelade po pravilniku KZS za enduro (integralna na etapah, vsaj klasična kolesarska na transferjih).
 • Pritožbe bo sprejemala tekmovalna komisija v skladu s tekmovalnim pravilnikom, sprejema jih glavni sodnik do 10 minut po objavi rezultatov ob plačilu kavcije 20 €.
 • Zagotovljena je zdravstvena služba.
 • Na tekmi se bo uporabljal sistem za elektronsko merjenje časa. Tekmovalci so dolžni vrniti čipe oz. kartice, v nasprotnem primeru bo organizator obračunal strošek za izdelavo nove, ki znaša 50 €.
 • Prireditelj si pridržuje pravico spremembe tega razpisa, o čemer bo udeležence pravočasno obvestil.
 • Prireditelj ne odgovarja za posledice, ki jih tekmovalec povzroči sebi, sotekmovalcu ali tretji osebi.
 • Proga bo označena najmanj dan pred pričetkom tekmovanja in pripravljena za ogled in trening.
 • Organizator lahko v primeru slabih vremenskih razmer ali drugih nepričakovanih situacij spremeni potek proge, dolžino in število etap, o čemer bo pravočasno obvestil udeležence.

logo_zverinice_150

 

Leatt_logo-400

 

UA_logotip_400

 

Prijave in štartnina

Začetek prijav
1. junija 2021.

Način prijave
Predprijave na tekmo so mogoče  zgolj na spletnem portalu www.prijavim.se. Prijava je zaključena,ko je dejansko plačana! Vsa navodila za plačilo so objavljena na spletni strani prijavim.se.

Zaključek prijav
V petek, 18. 6. 2021.

Naknadne prijave
Niso možne.

Štartnina ob predprijavi
35 €
15 € za kategorije U15, U17 in hobi.

Plačilo štartnine
Vsa navodila v zvezi s plačilom so objavljena na strani www.prijavim.se.

Tekmovalci brez licence

Tekmovalci brez licence lahko nastopajo ob predložitvi članske izkaznice KZS, tekmujejo pa lahko le v kategoriji HOBI. Zaželeno je, da tekmovalci že prej pridobijo kartice KZS. Cena KZS izkaznice za leto 2020 je objavljena na strani KZS. Kartica velja do konca sezone.

Licenca KZS ali druge nacionalne kolesarske organizacije je obvezna za vse tekmovalce razen za kategorijo HOBI.

Kategorije

Tekmovanje bo potekalo po kategorijah SloEnduro za sezono 2021:

ABSOLUTNA KATEGORIJA Združena – vse starosti vsi licencirani
U15 DEČKI 14 let in mlajši (2007 in mlajši) Dečki in vsi mlajši
U17 MLAJŠI MLADINCI 15-16 let (2005-2006) Mlajši mladinci in vsi mlajši
U17 MLAJŠE MLADINKE 16 let (2005) in mlajše Mlajše mladinke in vse mlajše
U19 MLADINCI 17-18 let (2003-2004) Mladinci in vsi mlajši
MOŠKI 19 let in starejši (2002 in st.) ELITE, U23, amaterji
MASTER 1 30-39 let (1991-1982) Masters 1
MASTER 2 40-49 let (1981-1972) Masters 2
MASTER 3 50 let in vsi starejši (1971 in st.) Masters 3
ŽENSKE Združena – vse starosti Vse licencirane
HOBI Nedoločeno (vsi letniki) Brez licence