ensl

Enduro 3 Camini | 30. april 2017

sloenduroicongreen

Enduro 3 Camini | 30. april | Bazovica (ITA)

Osnovne informacije

Organizator: A.S.D. 360 MTB, via Matteotti,39 34141 Trieste

Datum tekmovanja: April 30th

Kraj tekmovanja: Športni Center/Sport Center Zarja, Basovizza – Trieste – Italy

Vodja tekmovanja: Stefano Sandrin

Vodja prijav:

Vodja proge: Lorenzo Cortese

Head referee: Gianmaria Casana | FCI – sodniki italijanske kolesarske zveze

Kontakt organizatorja:

mailicongreen Stefano Sandrin | stefano.sandrin@gmail.com | vodja tekmovanja | | +393477370454

mailicongreen 360mtb@gmail.com | Stefano Sandrin in ekipa

mailicongreen Lorenzo Cortese | corlobatri@gmail.com | vodja proge

mailicongreen david.roici@gmail.com | David za slovenske tekmovalce | +393482268684

mailicongreen ilgian21@virgilio.it | FCI sodnica | Gianmaria Casana

webicongreen e3c.360mtb.org

fbiconwhite Enduro 3 Camini FB page

Timing služba

mailicongreen kucipedal@gmail.com  | Aleš Makuc | +38631851539

Opis tekmovanja

V letošnji izvedbi bo Enduro 3 Camini potekal kot v format t.i. dirke “na slepo”. To bo vsem tekmovalcem omogočilo enokovredne pogoje za tekmovanja. Nove trase, ki jih pripravlja ekipa 360 MTB, bodo objavljene nič prej kot v petek pred tekmovanjem. Sobota bo rezervirana za ogled in spoznavanje trase. Pri ogledu tras in na samem tekmovanju je prepovedana vsakršna pomoč z motoriziranimi vozili, kot je npr. prevoz na vrh z avtomobilom, vlečenje za motorjem ipd.

Z namenom, da bi tekmovalci imeli na voljo čim več časa za ogled trase, tokrat v soboto na sporedu ne bo prologa.

V nedeljo, 30. aprila, bo na sporedu pet fantastičnih etap v okolici Bazovice, ki bodo pričakale tekmovalce na drugi tekme sezone v seriji SloEnduro.

Format tekmovanja

Klasični enduro format z enodnevnim sporedom. Tekmovanje se bo odvijalo na več etapah, tekmovalci pa bodo štartali v časovnem razmiku 20 do 30 sekund.

Kategorije mladih do 17 in do 15 let bodo tekmovale na skrajšani progi, z maksimalno 2 etapama in največ 90 minut.

Vrstni redi na štartu

Prvih 100 tekmovalcev bo na štartu razporejenih na podlagi italijanske enduro lestvice in SloEnduro lestvice. Preostali bodo na štart razporejeni po vrstnem redu prejetih prijav. Organizator bo tekmovalcem razdelil časovni razpored njihove tekme s časi štartom na posameznih etapah. Odgovornost vsakega tekmovalca je, da si razpored ogleda in se ga v času tekmovanja strogo drži. Vsaka zamuda na štartu bo kaznovana po pravilniku.

Spored tekmovanja

Sobota:

8.00   – 16.00  Ogled trase tekmovanja

15.00 – 19.00  Odprta prijavna služba – prevzem številk in kontrola licenc

16.00 – 17.00  Enduro 3 Camini 4 Kids – tekma otrok od 2 do 12 let starosti

18.00 – 22.00  DJ glasba – grill party

Nedelja:

7.00 – 8.00 Odprta prijavna služba – prevzem številk in kontrola licenc

8.30 Sestanek tekmovalcev in vodij ekip

9.00 – Štart prvega tekmovalca

15.30 – Predviden cilj prvega tekmovalca

17.30 – Podelitev

Opis trase tekmovanja

V letošnji izvedbi bo Enduro 3 Camini potekal kot v format t.i. dirke “na slepo”. To bo vsem tekmovalcem omogočilo enokovredne pogoje za tekmovanja. Nove trase, ki jih pripravlja ekipa 360 MTB, bodo objavljene nič prej kot v petek pred tekmovanjem. Sobota bo rezervirana za ogled in spoznavanje trase. Pri ogledu tras in na samem tekmovanju je prepovedana vsakršna pomoč z motoriziranimi vozili, kot je npr. prevoz na vrh z avtomobilom, vlečenje za motorjem ipd.

Z namenom, da bi tekmovalci imeli na voljo čim več časa za ogled trase, tokrat v soboto na sporedu ne bo prologa.

V nedeljo, 30. aprila, bo na sporedu pet fantastičnih etap v okolici Bazovice, ki bodo pričakale tekmovalce na drugi tekme sezone v seriji SloEnduro.

Točen potek trase bo objavljen v petek pred tekmovanjem.

kendasuperstage

Na tekmi bo organizirana Kenda SuperEtapa. Po organizatorjevi presoji bo izbrana najbolj »posebna« etapa tekme. To je lahko najdaljša, najtežja, ena od novih etap ali kakorkoli drugače tista, ki bi se morala tekmovalcem najbolj vtisniti v spomin.

Najhitrejši na Kenda SuperEtapi bo nagrajen s strani Kende. Točen izbor Kenda SuperEtape bo objavljen v objavi celotne trase.

Prihod do prizorišča

Lokacija prizorišča: Google maps

Oddaljenost prizorišča od bližnjih krajev:

3km od avtoceste A4 Benetke-Trst (izvoz Padriciano – Basovizza)

10min od Trsta

2min od slovenske meje pri Lipici

5min od slovenske meje pri kraju Pesek

10min od slovenske meje Fernetiči

Meja med Slovenijo in Hrvaška je tudi blizu dosega.

Lokacija štarta, prijaven službe:

Lokacija štarta, prijavne službe: Športni Center/Sport Center Zarja, Basovizza – Trieste – Italy

 Karta prizorišča

3camini_prizorišče

Zaščitna oprema

Med etapami – hitrostnimi preizkušnjami

Med etapami je obvezna uporaba integralne oz. ful-face čelade. Čelada mora biti opremljena z vizirjem (šiltom) in mora biti pravilno nameščena, pripeta. Na etapah je prepovedna uporaba čelade brez zaščite brade (npr. XC čaleda). Obvezna je tudi uporaba ščitnikov za kolena (kolenčniki), ščitnikov za hrbet oz. želve (zaščita s primernim certifikatom ), rokavice z dolgimi prsti and shirt with long or short sleeves worn over the caps (except for neck support). If the guards use ” neck support “(collar) can not be used on back protector (para back).

Na transferjih

Na transferjih je dovoljena uporaba navadne XCO čelade

Zveza FCI prav tako toplo priporoča uporabno naslednje zaščitne opreme:

 • ščitnik za ramena s trdega materiala
 • ščitnik za vrat in komolce
 • dolge hlače, široke in narejene z robustnega materiala ali kratke hlače, široke in narejene z robustnega materiala v kombinaciji s ščitniki za goleni s trdega materiala.
 • Prepovedana je uporaba oprijetih (aerodinamičnih) oblačil in pripomočkov.
 • Zelo je priporočeno, da tekmovalci s sabo vzamejo mobilni telefon za primer, ko bi morali kontaktirati organizatorja ali bi organizator moral kontaktirati tekmovalce. Na sestanku tekmovalcev bo organizator sporočil telefonsko številko na voljo za nujne primere. Številka bo prav tako natisnjena na časovnico, ki jo prejmejo vsi tekmovalci in si jo morajo namestiti na kolo.

Oprema na kolesih

Kolo: Prepovedana je menjava okvirja, vilic in obročnikov ves čas tekmovanja. Organizator bo ob kontroli licenc vsakemu tekmovalcu predal tudi kontrolne nalepke, ki jih bodo morali namestiti na okvir, vzmetne vilice in obročnike kolesa. Odgovornost vsakega tekmovalca je, da si te nalepke pravilno namesti na svoje kolo. Med tekmovanjem bo organizator preverjal nalepke. Tekmovalci, ki vseh nalepk ne bodo imeli pravilno nameščenih na kontroli, bodo diskvalificirani.


 Splošne določbe

 • Štartna lista: Vrstni red na štartu bo oblikovan po točkovanju italijanske Top Class lestvice in SloEnduro lestvice. Podrobno je sistem razvrščanja opisan v odstavku “Vrstni redi na štartu”
 • Zaščitna oprema: med tekmovanjem je obvezna uporaba zaščitne opreme po pravilniku FCI. V podrobnosti je uporaba zaščitne opreme opisana v odstavku “Zaščitna oprema” v tem razpisu
 • Časomerilna služba: Merjenje časov bo zagotavljala ekipa MagsTiming Slovenia z uporabo Sistema SPORTident
 • Kontrola doping: Doping kontrola bo izvedena v skladu s pravili UCI, FCI in Ministrstva za zdravje
 • Uvrstitev – pritožbe: Vsi tekmovalci, ki bodo prečkali ciljno črto za tekmovalcem bodo uvrščeni v rezultatih na mesto doseženo po času v tistem momentu.
 • Tekmovalci, ki tekmovanja ne bodo zaključili, morajo zapustiti traso tekmovanja. Nadaljevanje po trasi ni več dovoljeno. Prečkanje ciljne črte ni dovoljeno, na končnih rezultatih pa bodo označeni z DNF oznako (ni končal). Tekmovalci, ki tekme ne zaključijo, niso deležni točk s tekmovanja.
 • Tekmovalci imajo pravico vložiti pisno pritožbo na tekmovanje v roku 30 minut po objavi neuradnih rezultatov. Kavcija za pritožbe znaša 50eur. Rezultati bodo za FCI pripravljeni v XLS-Excel datoteki, kot to velevajo pravila.
 • Podelitev: Po koncu tekmovanja bo organizirana podelitev oz. razglasitev najboljših
 • Zdravstvena služba: Na tekmovanju bo zagotovljena zdravstvena služba
 • Najbližja bolnišnica z urgentnim oddelkom se nahaja v Bolnišnici Katinara (Ospedala di Cattinara)
 • Pravica do uporabe mini kamere: Organizator lahko za potrebe organizacije izbere določenega tekmovalca in mu dovoli uporabo kamere med tekmovanjem. Ime tekmovalca mora biti sporočeno glavnemu sodniku, katerega se razbremeni vseh odgovornosti za uporabe (morebitne poškodbe zaradi kamere).
 • Odgovornost: Organizator in njegova ekipa sodelujočih ne odgovarja za nobeno škodo, ki bi tekom tekmovanja nastala. Organizator in njegova ekipa sodelujočih ne odgovarja za poškodbe ljudi in materialno škodo, ki bi nastala v primeru nesreče med temkovanja. Tekmovalci nastopajo na lastno odgovornost.
 • Kar s tem razpisom ni določeno, bo sodniška organizacija obravnavala v skladu s pravili UCI in FCI v skladu z zakonom države Italije. Kljub pravilom določenim s tem razpisom lahko organizator ravna drugače, če ugotovi, da je tako določeno z zakonom.
 • Tekmovanje bo merjeno z elektronskim sistemom merjenja časa. Tekmovalci so obvezani vrniti čip, ki se bo uporabljal za mrejenje časa. Če tekmovalec čipa ne vrne, mu bo organizator zaračunal stroške novega čipa v višini 50,00eur.
 • Organizator si pridržuje pravico spremembe tega razpisa. O spremembah bo obvestil tekmovalce.
 • Organizator ni odgovoren za posledice, ki jih tekmovalci povzročijo sami sebi, drugim tekmovalcem ali tretjim osebam.
 • Trasa tekmovanja bo označena najmanj dan pred tekmovanjem in pripravljena za ogled.

Organizator si pridržuje pravico do spremembe proge, zaporedja etap in dolžine etape v primeru nepričakovanje situacije kot je npr. slabo vreme in podobno. Organizator bo o spremembah tekmovalcev dovolj zgodaj obvestil.

3caminisponsors

POMEMBNO:

Tekmovalci s tujih ekip, morajo za nastop na tekmi pridobiti avtorizacijo svoje kolesarske zveze – dovoljenje za nastop v tujini. Tekmovalci brez takšne avtorizacije ne bodo smeli nastopiti. 

Prijave in štartnina

Začetek prijav

1. april 2017

Način prijave

Prijave bodo potekale preko sistema Prijavim.se

Zaključek  prijav

Rok za prijave je 26. april 2017, ob 12.00

Naknadne prijave

Naknadne prijave na dan tekmovanja niso mogoče

Štartnina – redna

40 EUR  (za prijave in plačila do roka zaključka prijav)

25,00 EUR za kategorije U17 in U15

Naknadna štartnina

NI MOGOČE (prijave in plačila so možna do roka zaključka prijave – 26. april 2017)

Plačilo štartnine

Plačila so možna le v naprej, preko portala Prijavim.se

25,00eur za kategorije U17 in U15

40,00eur za vse ostale

Tekmovalci brez licence

POZOR: Tekmovalci brez licence lahko nastopijo le pod pogojem, da si zagotovijo dnevno licence, ki znaša 15,00eur na dan. Tekmovalci brez licence morajo prav tako predložiti zdravniško potrdilo potrjeno s strani športnega doktorja. Tekmovalci brez licence morajo tudi izpolniti in podpisati t.i. “izjavo o etiki”. Brez predložitve omenjenih dokumentov, tekmovalci brez licence ne morejo nastopiti. Za več informacij in podrobnosti o tem lahko kontaktirate direktno organizatorja:360mtb@gmail.com  

Pozor! Licence s kategorijami Hobi, Cycling for all ali podobno, v Italiji niso veljavne in ne bodo upoštevane. Taka so pravila italijanske zveze FCI.

Kategorije

Tekmovalci bodo razvrščeni po kategorijah itaijanske zveze FCI in kategorijah SloEnduro.

Tekmovalci z veljavno licenco UCI, bodo razvrščeni v kategorije po sledečih seznamih:

SloEnduro kategorije

ABSOLUTNA KATEGORIJA

MLADINCI (1999 in mlajši)

MOŠKI (1998 do vključno 1988)

MASTER 1 (1987 do vključno 1978)

MASTER 2 (1977 in starejši)

WOMEN (vse letnice)

HOBI (vse starosti – brez licence)

 

Kategorije FCI

Open Maschile (Elite – Under 23)

Open Femminile (Elite – Junior)

Junior Maschile (U19)

Allievo Maschile (U17)

Esordiente Maschile (U15)

Giovanile Femminile (Donna Esordiente – Donna Allieva) (U17)

Elite Sport

Master 1-2

Master 3-4

Master 5-6

Donne Master (Elite Sport Women, Master Women 1, Master Women 2)

 

Za lažje čakanje na tekmo si lahko ogledaš video reportaže z Endura 3 Camini zadnjih sezon

Enduro 3 Camini 2016

Enduro 3 Camini 2015
Enduro 3 Camini 2014