Z veseljem sporočamo, da smo za sezono 2016 sklenili dogovor z novim velikim sponzorjem, ki nam bo pomagal pri uresničevanju naših ciljev. Na pomoč nam je priskočilo podjetje Kenda, eden največjih svetovnih proizvajalcev pnevmatik vseh vrst.

Podjetje Kenda je bilo ustanovljeno leta 1962 in je danes eden največjih svetovnih proizvajalcev plaščev. Več kot pol stoletja si je Kenda gradila ugled z razvojem in proizvodnjo kvalitetnih pnevmatik, ki so predvsem poznane po svoji vzdržljivosti, odličnimi voznimi lastnostmi in superiornosti, a kljub vsem dostopne po ugodnih cenah. Z izjemno široko razpršeno proizvodnjo v kolesarski industriji ima Kenda sposobnost ponuditi odlične proizvode za praktično slehernega uporabnika, ne glede na to, ali so to cestni ali gorski kolesarji.

 

http://bicycle.kendatire.com/

 

Tako smo lahko ponosni, da smo v svoje vrste privabili še enega odličnega partnerja, s katerim bomo skupaj dosegali nove uspehe. V svetu gorskega kolesarstva je Kenda še kako poznana, v zadnjem času pa so vse bolj priljubljeni tudi njeni plašči namenjeni za spust in enduro. Kenda bo tako s ponosom nekaj plaščev na tekmah SloEnduro razdelila tudi med tekmovalce in s tem svojo kvaliteto pripeljala do končnih uporabnikov. Kar je dobro, je treba pokazati.

Pri Kendi na našem področju kolesarstva največ stavijo na model Honey Badger DH Pro, ki je v izvedbi “KSCT” in “LGC” s težo pod 1000 g zelo primeren predvsem za enduro tekmovanja. Profil se bo znašel tako v mokrih kot suhih razmerah in ne bo nikoli razočaral. Za tiste zahtevnejše in željne eksperimentiranja, pa ima Kenda v ponudbi še ogromno drugih modelov, med katerimi bo vsakdo našel tisto pravo za vse razmere.

 

Kenda SuperEtapa

V sodelovanju s Kendo bo letos na vseh šestih dirkah SloEnduro pripravljena Kenda SuperEtapa. Načeloma bo to etapa, ki bo za tisto dirko najbolj posebna. Včasih najdaljša, drugič najtežja, morda spet tretjič tista z največ mesti za pedaliranje, ali pa zgolj najlepša, morda najnovejša, na tistih prizoriščih, kjer trase že poznamo. Skratka etapa, ki si jo bodo po mnenju organizatorja tekmovalci najbolj zapomnili. Najhitrejši na tej etapi bo seveda prejel nagrado, ki jo bo prispevala Kenda. Med sezono bomo tudi seštevali čase vseh Kenda SuperEtap, tako da bomo na koncu dobili zmagovalca z najhitrejšim časom celotne sezone in ga nagradili.

 

S Kendo do SloEnduro štartnine

Kenda bo na svoji Facebook strani pripravila nagradno igro oz. tekmovanje, v katerem bodo v sodelovanju z organizatorji podelili eno brezplačno štartnino za vseh šest letošnjih dirk SloEnduro serije. Tudi tisti z malo manj sreče pa bodo lahko prišli do nagrade, saj bo Kendina žirija (ki jo sestavljajo Tibor Simai, Guido Tschugg in Tom Öhler) podelila tudi šest brezplačnih štartnin za posamezne tekme serije, za vsako tekmo po eno. Vse kar boš moral storiti bo to, da objaviš sliko ali video, s katerim žirijo skušaš prepričati, da si prav ti tisti, ki si zasluži nagrado. Pri tem pa ne pozabi označiti slike z oznako #KendaSloEnduro. Več o igri boš po 1. marcu, ko se le-ta začne, našel na www.kendatire.com/kendaeurope