Tole smo pa dolgo čakali: v nedeljo 17. marca bo čas za Gorizia Enduro ali GO Enduro 4Fun, prvo dirko v družini SloEnduro v sezoni 2019.

To bo prva od nič manj kot devetih letošnjih prireditev serije SloEnduro 4 Fun. Ker je tudi prva priložnost za preizkus teles in koles pri dirkaških obremenitvah, bo privabila kar zanimivo konkurenco.

Še skoraj dva dneva sta za prijavo, trenutno pa je na seznamu prijavljenih več kot 110 tekmovalcev iz šestih držav: Avstrije, Hrvaške, Italije, Madžarske, Nemčije in Slovenije.

Kolesarji bodo na proge štartali iz Moše (Mossa), kraja kakih 10 minut vožnje zahodno iz Gorice. Griči nad Mošo so lepo zaobljeni, poti pa lepo in tekoče speljane s komaj kakšno skalo in korenino. Oprijem je odličen … razen v mokrem. Takrat je marsikateri odsek zelo drseč. Ta teden bo še nekaj kapljic, a naj jih ne bi bilo preveč, poti pa so bile dolgo časa zelo suhe.

Krog bo dolg 25 kilometrov z okoli 800 m višinske razlike. Pravzaprav ne krog, saj so vsi štarti z istega hriba. Pet hitrostnih preizkušenj bo in sicer na štirih različnih progah. Kar velika mala dirka serije 4Fun!

Vredno udeležbe in ogleda! Se vidimo v Moši.

Razpis in prijave, Go Enduro 4Fun 2019