Prihajajoči konec tedna nas čaka že tretja letošnja dirka v sklopu SloEndura. To bo Enduro Krokar s prizoriščem v Dobrni, ki bo potekal v sklopu serije 4Fun. Dirka bo odlična priložnost za tekmovalce, da še ujamejo nekaj točk zaostanka s prvih dveh tekem, in da vzdržijo formo za naslednjo dirko SloEndura, Enduro Cerkno, ki jih čaka 14 dni kasneje.

Krokar Bike Fest

Dirka v Dobrni bo potekala v sklopu festivala Krokar Bike Fest, ki bo letos organiziran prvič, organizatorji pa z dogodkom želijo pomagati pri razvoju discipline enduro tudi v tem delu Slovenije. Ker ne gre samo za enduro, bo v dopoldanskem času organiziran tudi vzpon Hotela gostilne Triglav, ki je glavni pokrovitelj tako festivala, kot tudi enduro dirke. »V našem kraju je kar nekaj kolesarjev, ki se vozijo s kolesi primernimi za enduro tekmovanja. Tako smo se skupaj odločili, da enduro tekmo vključimo v program festivala Krokar Bike Fest in s tem privabimo k sodelovanju še druge, ter tako pripomoremo k krepitvi gorskega kolesarstva na našem področju, ki sicer ponuja številne možnosti zabave v naravi«, je obrazložil predstavnik organizacije, Klemen Štimulak, sicer uspešen tekmovalec v cestnem kolesarstvu.

Festival se bo sicer z tradicionalno prvomajsko budnico začel že v petek zgodaj zjutraj, opoldne pa organizatorji ponujajo vodeno turo na Paški Kozjak. V večernih urah sledi otvoritev festivala v Gostilni Pod kostanji. V soboto ob 10.00 bo na sporedu rekreativni vzpon iz Dobrne na Trojno, sledi pa še tisto kar nas najbolj zanima, Enduro Krokar.

V soboto bodo na prizorišču na voljo tudi testna kolesa, ki jih boste lahko pognali po trasah tekmovanj.

Enduro Krokar skozi celo popoldne

Osrednje prizorišče enduro tekme bo samo središče Dobrne, od koder bodo morali tekmovalci premagati 2km vzpona do štarta hitrostne preizkušnje, katere trasa jih bo po gozdnatih poteh pripeljala nazaj do prizorišča, centra Dobrne. Tekmovalci se bodo na traso tekmovanja  lahko podali kolikor krat bodo želeli, organizatorji pa jim bodo v skupni seštevek upoštevali najboljše štiri dosežene čase. Časa za to bodo imeli natanko štiri ure, tekmovanje pa se prične ob 12.00.

Zaključek tekmovanja je tako na sporedu ob 16.00, sledi pa nekaj prostega časa do razglasitve zmagovalcev, kjer bodo podeljene praktične nagrade za udeležence, ob predvidoma 17.00. Po podelitvi sledi zabava »Krokar Party«, kamor so vabljeni vsi.

 

Napovednik Krokar Bike Fest

 

Glavni akterji?

Prijave na tekmovanje so v polnem teku, kdo vse od glavnih favoritov pa bo na štartu, še ni jasno. V seriji SloEnduro trenutno vodi zmagovalec Endura 3 Camini, Vid Peršak (Orbea Enduro Crew). Ujame ga lahko z zmago na tej tekmi le Peter Mlinar (KK Črn Trn), se pa lahko vrstni redi premešajo nekaj mest nižje od samega vrha. Tadej Razpet (ŠD Pedal) je z zmago v Kamniku že napredoval s 15. na 5.mesto v absolutni razvrstitvi. Teoretično bi mu nova zmaga lahko zagotovila celo drugo mesto. V ženski konkurenci vodi Italijanka Giulia Albanese (Caprivesi), ki ima toliko prednosti, da je za enkrat z zmago na sobotni dirki ne more prehiteti nobena tekmovalka, saj ta prinaša le 100 točk.

V Dobrno prihaja tudi Tanja Žakelj

Svoj nastop na Enduro Krokar je napovedala vrhunska tekmovalka v olimpijskem krosu, zmagovalka svetovnega pokala, aktualna evropska prvakinja, mladinska svetovna prvakinja in še kaj bi lahko našteli, Tanja Žakelj, članica slovenske ekipe Unior Tools Team, ki bo v ženski konkurenci bržkone glavna kandidatka za zmago. S Tanjo pa se bo na štartu pojavil tudi Urban Ferenčak, lokalni kolesar, nekdanji tekmovalec v olimpijskem krosu, ki je vedno hiter na spustih, sedaj pa del spremljevalne ekipe Unior Tools Teama. Tudi Urban bo s svojimi sposobnostmi in poznavanjem domačega terena kandidat za visoke uvrstitve na dirki.


Dodatne informacije za tekmovalce

Od objave razpisa, so nas organizatorji, KD Krokar, na njihovi Facebook strani in FB strani dogodka razveseljevali s številnimi dobrotami za tekmovalce:

- Tisti, ki bi želeli prespati v Dobrni, vam Hotel Triglav ponuja odlično prenočišče s polpenzionom za le 33,00eur po osebi ali pa prenočišče z zajtrkom za le 25,00eur po osebi.

- Organizatorji sporočajo tudi, da bo vsak tekmovalec nagrajen s toplo malico in nekaj praktičnih daril ob prijavi (Motip čistilo za kolo in sveče Price’s).

- Zadnji moment so nam organizatorji sporočili tudi možnost zavarovanja za tekmovalce brez licence v višini 11,00eur. Podrobnosti v razpisu

 

JakaT / Energija bikes