ensl

Enduro Golovec trails 2023

sloenduroicongreen

Enduro Golovec trails | Ljubljana | 16./17. september 2023

Promocijska prireditev brez točk za serijo SloEnduro

Osnovne informacije

Prireditelj: ŠD Golovec trails
Kraj prireditve: Ljubljana
Natančna lokacija prireditve:
– sobota Bike park Ljubljana, Podutiška cesta, lokacija
– nedelja Urban Ring Ljubljana, Dolenjska cesta 242c, lokacija

Kontakti prireditelja

Vodja prireditve: Tadej Tekavčič | 040 611 449 | golovectrails@gmail.com
Vodja proge: Iztok Slapnik | 041 980 982 | iztok.slapnik@gmail.com
Vodja prijavne službe: Nela Halilović | golovectrails@gmail.com

Spletna stran organizatorja: golovectrails.com
Instagram: @golovec_trails

 

golovec-trails_logo_300

 

Timing služba: Aleš Makuc | 031 851 539 | ales.mags@gmail.com
Časi v živo: timing.sportident.com

 

Spored tekmovanja

Sobota, 16. 9.

• 09:00–11:00 Odprta prijavna služba – prevzem startnih številk (Bike park Ljubljana, Podutik)
• 11:00–13:00 Trening krog za prvi dve etapi. Trening je mogoč samo s štartno številko.
• 13:30 Sestanek vodij ekip (Bike park Ljubljana, Podutik)
• 14:00 Start prvega tekmovalca (Bike park Ljubljana, Podutik)
• 17:00 Prihod zadnjega tekmovalca v cilj

Nedelja, 17. 9.

• 09.00–12:00 Trening krog za zadnje tri etape. Trening je mogoč samo s štartno številko. (Golovec trails)
• 13:00 Start prvega tekmovalca (Urban Ring Ljubljana)
• 16:00 Prihod zadnjega tekmovalca v cilj
• 17:00 Podelitev nagrad (Urban Ring Ljubljana)

 

Opis tekmovanja

Športno društvo Golovec trails v soboto in nedeljo, 16./17. 9. 2023, organizira šesto enduro tekmo v Ljubljani z bogatim spremljevalnim programom. Tekmovanje bo potekalo na Podutiku in Golovcu, v bližini mestnega središča. Prizorišče dogajanja bo poleg tras tekmovanja pri hotelu Urban Ring Ljubljana in v Bike parku Ljubljana.

V bližini prizorišča bo možno parkiranje in postavitev ekipnih šotorov. Vzpon kolesarjev do tekmovalnega dela bo po gozdnih vlakah, namensko grajenih poteh in asfaltni cesti, trase pa potekajo po namensko grajenih gorskokolesarskih poteh v gozdu. V soboto bo na sporedu dopoldanska prijava tekmovalcev, trening v BPLJ in prvi dve etapi tekme v Podutiku. V nedeljo pa se tekmovanje sledi na Golovec trails, z obveznim dopoldanskim treningom in popoldanskim tekmovalnim delom do okvirno 16 ure. Po tekmovalnem delu sledi podelitev priznanj in nadaljnje druženje.

Na oba dneva dirke v soboto in nedeljo bodo imeli tekmovalci čas za spoznavanje trase tekmovanja, tekmovalni del pa bo potekal popoldne na skupno petih hitrostnih preizkušnjah v Podutiku in na Golovcu. Točen potek trase bo znan v dneh pred tekmovanjem. Poskrbljeno bo tudi za nagradni sklad za najboljše.

Tekma poteka v sklopu festivala Ljubljana MTB vikend. Vabljeni k udeležbi na ostalih aktivnostih.

 

Trasa

V soboto bosta prvi dve trasi speljani v Bike parku Ljubljana v Podutiku. Tekmovanje v nedeljo na Golovec trails pa bo potekalo na treh trasah*. Skupna dolžina spustov bo približno 5 km z višinsko razliko približno 600 m. Skupaj s treningom bodo tekmovalci v dveh dneh tako naredili okvirno 15 km in 1200 m spusta in vzpona.

Trase hitrostnih preizkušenj bodo speljane po kombinaciji novih in obstoječih poti v Podutiku in na Golovcu.

Vsako etapo se na tekmovanju vozi enkrat. Trase potekajo po gozdu, pretežno po zemljati podlagi z nekaj odseki korenin in deloma po grajenih objektih. Trase etap so deloma tehnične, deloma hitre, na težjih delih pa bo zagotovljen obvoz. Transferji potekajo po gozdnih vlakah, poteh, travnikih, makadamih in deloma po prometnih cestah, kjer je potrebno upoštevati cestno prometne predpise.

Start transferjev in cilj tekme v soboto se bo nahajal v Bike Parku Ljubljana.
Start transferjev in cilj tekme v nedeljo pa se bo nahajal pri hotelu Urban Ring Ljubljana.

Točen potek trase tekmovanja s karto prog bo objavljen najkasneje v petek, 15. septembra 2023. Etape bodo na terenu označene dan pred dogodkom. Na območju transferjev med etapami, ki potekajo po cestah, je potrebno upoštevati cestno prometne predpise. V času treninga in tekme je prepovedna uporaba prevozov (shuttlov) na vrh.

*Število tras za tekmovalce do 15let in e-bike bo prilagojeno.

 

Parkiranje in namestitev

Glavno prizorišče bo v soboto v Bike parku Ljubljana v Podutiku kjer bo tudi štart, cilj, informacije, prijavna in timing služba. Parkiranje bo možno v bližini (parkirišče bo označeno na dan dogodka). Za gledalce priporočamo prihod s kolesom ali JPP (avtobus št. 5). V okolici tega prizorišča bo možno tudi spanje v kamperjih na P3 (brez vode in elektrike).

golovec_parking

V nedeljo bo prizorišče pri hotelu Urban Ring Ljubljana , na naslovu Dolenjska cesta 242c, 1000 Ljubljana, kjer bo tudi štart, cilj, informacije, timing služba. Parkiranje bo možno v bližini (parkirišče bo označeno na dan dogodka) ali pri NS Rudnik. Za gledalce priporočamo prihod s kolesom ali JPP (avtobus št. 3). Varen prehod za kolesarje od parkirišča pri NS Rudnik čez Dolenjsko cesto do prostora tekmovanja bo pri semaforiziranem križišču med Dolenjsko cesto, prehodom v trgovino Semenarna in ulico Spodnji Rudnik II.

Festival se bo odvil v Ljubljani, na treh glavnih lokacijah. Vse o mestu Ljubljana, vključno z namestitvami lahko najdeš tukaj: www.visitljubljana.si

Uradna namestitev:

Hotel Urban Ring (znotraj prizorišča Golovec Trails), urbanring.si

Posebna cena za tekmovalce in dogodek (110 €/noč z zajtrkom za dvoposteljno sobo). Za kamperje 15 €/noč.

 

Partnerji dogodka

conti-logo_400 Zavarovalnica-Triglav_logo_400

 

Prijave

Začetek prijav
V torek, 22. 8. 2023

Zaključek prijav
Četrtek pred tekmovanjem, 14. 9. 2023, oziroma do zapolnitve mest (250).

Način prijave
Predprijave na tekmo so mogoče le na spletnem portalu www.prijavim.se (prijavni obrazec prijavim.se je vgrajen tu spodaj). Prijava je zaključena, ko je startnina plačana! Vsa navodila za plačila so objavljena na spletni strani prijavim.se.

Naknadne prijave
Naknadne prijave bodo možne le s prošnjo na organizatorja (društvo) do dneva tekmovanja, oziroma do zapolnitve mest. Organizator bo v primeru zapolnitve mest to sporočil preko družbenega omrežja Facebook. V kolikor bo prošnji ugodeno in mesta ne bodo zapolnjena, bodo vsi tekmovalci, ki se bodo prijavili do dneva tekmovanja, lahko tudi tekmovali.

Startnina ob predprijavi
40 €
Za kategorije pod 15 let 25 €
Za člane ŠD Golovec 32 € (20 € za kategorije pod 15 let) s kodo, ki jo prejmejo po e-pošti.

Startnina ob naknadni prijavi
Možna prijava le ob ugoditvi prošnje (VIP prijava). Od 15. 9. 2023 00:01h do 16. 9. 2023 9:00 50 € – plačilo z gotovino na dan tekmovanja. Prijave na dan tekmovanja brez predhodno poslane prošnje niso mogoče!

Plačilo štartnine
Startnina se plača v naprej ob prijavi preko portala Prijavim.se, kjer sledite navodilom plačila startnine. Plačilo naknadnih prijav je mogoče le z gotovino na dan dogodka. Vse predprijave brez prejetega nakazila se zaračunajo kot naknadne prijave (50€).

Tekmovalci brez licence
Tekmujejo brez posebnih omejitev. Obvezna je pred prijava preko Prijavim.se, kot za vse druge kategorije. Organizator priporoča, ne pogojuje tekmovalcem nakup članske KZS kartice, s čimer ima tekmovalec avtomatsko zavarovanje odgovornosti za celotno sezono. Tekmovalec KZS kartico naroči, poravna in pridobi pri KZS. Obrazec za enodnevno licenco

Mladoletni tekmovalci
Za mladoletne tekmovalce (rojeni po 16. 9. 2005) odgovornost prevzamejo starši oz. polnoletna oseba, ki podpiše prijavni obrazec.

Kategorije

Tekmovanje bo potekalo po prilagojenih kategorijah:

Kratka proga

Dolga proga

E-bike proga

 

 

Pravila

Zaščitna oprema (izjema)

Na etapah je obvezna uporaba čelade (integralna “full-face” na željo tekmovalca). Priporočljiva je tudi ostala zaščita (ščitniki za kolena, dolge rokavice, ščitnik za hrbet (želva) in ščitniki za komolce). Ščitniki morajo biti na etapah pravilno nameščeni, na transferjih pa jih tekmovalci niso obvezni uporabljati (razen najmanj XC čelade). Vse ostalo se upošteva po pravilniku SloEnduro.

Za kategorije do 15 let je obvezna zaščita za hrbet ali nahrbtnik z ojačenim hrbtiščem!

 

Celotna pravila 2023: PRAVILNIK NACIONALNIH POKALOV IN DRŽAVNIH PRVENSTEV V DISCIPLINAH GORSKEGA KOLESARSTVA IN BMX

Vrstni red na startu

Startne pozicije bodo določene po pravilniku SloEnduro. Tekmovalci bodo štartali v obratnem vrstnem redu, torej številka 1 štarta kot zadnji.

Prevzem čipov in aktivacija

Čipe tekmovalci prevzamejo 10 minut pred svojim štartom pri časomerilni službi, ki se nahaja v neposredni bližini štartnega prostora. Tam jih tudi aktivirajo in po končanem tekmovanju tudi vrnejo. Tekmo končajo, ko vrnejo čip!

Zaščitna oprema (glej izjemo zgoraj)

Obvezna je zaščitna oprema po pravilniku SloEnduro. Na etapah je obvezna integralna »full face« čelada, ščitniki za kolena in dolge rokavice. Priporočljiv je ščitnik za hrbet (želva) in ščitniki za komolce. Na transferjih lahko tekmovalci vozijo z navadno (odprto) čelado. Ščitniki morajo biti na etapah pravilno nameščeni. Na transferjih pa jih tekmovalci niso obvezani uporabljati.
Za kategorije U13, U15 in U17 je obvezna zaščita za hrbet, ali nahrbtnik z ojačanim hrbtiščem!

Splošne določbe