V nedeljo so nad Trstom člani tamkajšnjega kluba A.S.D. 360 MTB izvedli že osmo dirko Enduro 3 Camini (trije dimniki). Tudi letos je bila del serije SloEnduro 4Fun.

Privabila je blizu 200 udeležencev iz petih držav. Večina se je podala na 26 km traso s štirimi hitrostnimi preizkušnjami, 32 kolesark in kolesarjev iz mlajših kategorij pa je svojo dirko zaključilo po treh preizkušnjah oziroma 20 km.

V absolutni razvrstitvi je bil na dolgi trasi najhitrejši Erwin Ronzon (CMC Cycling Experience) s skupnim časom hitrostnih preizkušenj 14 minut, 9 sekund in 88 stotink. Z 10 sekundami zaostanka je na drugem mestu sledil Avstrijec Matthias Stonig, še tri sekunde zadaj je bil nekdanji večkratni italijanski prvak v spustu Alan Beggin (5.1 Bike Team) na tretjem mestu.

Sledil je najhitrejši mladinec Daniele Carollo (AR6 – DH Team) ter Ronzonov kolega iz ekipe Davide Dalpian.

Na 6. mestu je dirko končal zmagovalec nacionalne kategorije elite master Riccardo Plesnicar (Caprivesi), pred dobrim mesecem zmagovalec na dirki Go Enduro 4Fun. Na 9. mestu je bil najhitrejši veteran od 30 do 39 let Francesco Remoto (Fun Bike-Cussigh Bike), na 27. zmagovalec kategorije od 40 do 49 let Ruggero Iob (ASD Maglia nera) in na 48. mestu zmagovalec kategorije 50+ Claudio Remoto (Fun Bike-Cussigh Bike).

Med ženskami je zmagala Camilla Cassol (SSD Pedale Feltrino) pred Nadine Ellecosta (Bike Team Gais ASV) in Eli Cos (Team Granzon).

Najhitrejši Slovenec je bil Tadej Razpet (Pedal Racing Team) na 16. mestu absolutne razvrstitve.

Na krajši trasi so smetano pobrali člani domačega kluba. Najhitrejši so bili mladeniči iz kategorije do 17 let: Zeno Gregorio (ASD 360 MTB) pred Matteom Betagninom (Switch Team) in Massimom De Sabbatom (Team Granzon). Tik za trojico se je uvrstil najhitrejši iz kategorije do 15 let Lorenzo Pagliari Consolati (ASD 360 MTB). Edino dekle do 17 let je bila Giulia Sandrin (ASD 360 MTB), do 15 let pa njena klubska kolegica Sara Gregorio.

Dan se je začel v rahlem dežju, tako da so prve tri hitrostne preizkušnje na že znanih trasah vsaj v zavetju dreves ostale suhe. Po uri premora pred četrto preizkušnjo, ki je delno potekala po novi progi, pa se je ulilo, tako da je bila zadnja etapa dneva zelo drseča. Takrat so na svoj račun prišli tisti, ki so že na začetku izbrali gume za mokro podlago.

Vrstni red skupno

Vrstni red po kategorijah

Naslednja preizkušnja serije 4Fun bo 12. maja – Enduro Krokar na Dobrni. Več o dogodku

Fotografije Pro One Media