ensl

Bike Beer Fest Enduro 2021

sloenduroicongreen

Bike Beer Fest Enduro | 6. junij | Ilirska Bistrica (Slo)

Osnovne informacije

Prireditelj: GKD Borovci, Gabrije 5, 6250 Ilirska Bistrica

Rang prireditve: Serija SloEnduro 4Fun

Datum tekmovanja: 6. junij 2021

Kraj tekmovanja: Ilirska Bistrica (Slovenija)

Vodja prireditve: Boštjan Primc

Sodnik: Matjaž Jelovčan

Kontakti:

mailicongreen  vodja prireditve | Boštjan Primc | 041 616 641 | gkdborovci@gmail.com
Vodja proge 
| Jan Rosa | 040 640 432 | gkdborovci@gmail.com
Vodja prijavne službe | Boštjan Primc | 041 616 641 | gkdborovci@gmail.com

webicongreen faktujetu.siwww.bikebeerfest.si

Merjenje časov

mailicongreen kucipedal@gmail.com  | Aleš Makuc | 031 851 539

Opis tekmovanja

Bike beer fest enduro je se v letu 2021 ponovno vrača na koledar dirk 4fun. V letu 2021 bosta tekma in festival ločena, tekmo bomo izvedli v začetku junija, festival pa bo združen s Festivalom bistriških bendov, ki bo potekal med 25. in in 27. 6. 2021.

Tekmovanje bo potekalo v nedeljo, 6.6. 2021, neobvezen trening bo mogoč dan prej. Prijavna služba bo na dan tekmovanja odprta od 8.30. Tekmovalni del bo potekal na treh različnih stezah v zaledju Črnih njiv. Predviden zaključek tekmovanja je okoli 15. ure.

Zaradi epidemije COVID-19 bo tekmovanje potekalo brez publike, sodelujoči morajo upoštevati veljavne ukrepe za preprečevanje prenosa okužbe. Prijava tekmovalcev bo mogoča le vnaprej preko portala prijavim.se. Prijave na dan tekmovanja ne bodo mogoče.

Format tekmovanja

Neobvezen trening bo potekal v soboto, tekma pa v nedeljo. Tekmovalne proge bodo tri, višinskih metrov je približno 600

Vrstni red na štartu

Štartne pozicije bodo določene po pravilniku SloEnduro. Tekmovalci bodo štartali obratnem vrstnem redu, torej številka 1 štarta kot zadnji.

Spored tekmovanja

Sobota, 5. 6.

od 11.00 Neobvezni trening

Nedelja, 6. 6.

8.30-10.00 Odprta prijavna pisarna, prevzem številk

do 10.30 možnost treninga na progi
10.30 Sestanek tekmovalcev
11.00-15.00 Tekmovanje
15.00-16.00 Razglasitev rezultatov

Opis trase tekmovanja

Tekmovanje bo potekalo na treh različnih trasah v okolici Črnih njiv. Hitrostne preizkušnje potekajo na gozdnem območju na naravni podlagi. Trase so tekoče in večinoma lahke. Podlaga zajema apnenčaste skale, zemljo, korenine.
Transferji potekajo po asfaltnih cestah, makadamih in gozdnih vlakah. Na transferjih veljajo splošni cestno-prometni predpisi.
Trase bodo označene najkasneje v soboto ob 11h. Trening je dovoljen s kolesi brez električnega pogona.

Prihod do prizorišča

Prizorišče se nahaja na Črnih Njivah, blizu bara Črne njive (GPS koordinate 45.572756, 14.257484) nad Ilirsko Bistrico. Ko pridete v Ilirsko Bistrico, poiščite odcep proti Sviščakom. Pot se bo začela hitro vzpenjati in po 2,5 km zavijete levo. Pot do prizorišča bo jasno označena s tablami organizatorja.

Kako do Ilirske Bistrice?

Iz smeri Reke (Rijeka): MP Jelšane – Ilirska Bistrica – na 1. krožišču z mlinskim kolesom izberite 2. izhod – nato se vozite cca 1 km in ne zavijajte z glavne ceste vse do odcepa za Sviščake. Ta je cca 50 metrov za Lekarno (na vaši desni).

Iz smeri Ljubljane: Na avtocesti zavijte na izvozu Postojna. Na semaforju zavijte levo – smer Ilirska Bistrica / Reka. Vozite se po magistralki do Pivke – na križišču zavijete v smeri Knežaka – od tam nadaljujete v smeri Ilirske Bistrice. Na prvem krožišču v Ilirski Bistrici izberite tretji izhod. Po približno 200 metrih boste ugledali smerokaz za Sviščake, ki vas bo usmeril na levo.

Iz smeri Kopra: Avtocesto zapustite na Kozini in nadaljujte v smeri Reke. Po tem ko prevozite Podgrad, zavijte levo v smeri Ilirske Bistrice. Regionalke se držite dokler ne dosežete Ilirske Bistrice. Po tem ko prečite most čez reko Reko, na križišču zavijte desno v smeri Reke. Po obvoznici nadaljujte le do semaforiziranega križišča v katerem zavijete levo v smer centra. Prečkate železnico in se držite prednostne ceste. Po kakih 300 metrih pridete na križišče pr nekdanjem bencinskem servisu. Zavijete desno in pridete do krožišča pri gostilni Pri Matetu, Izberite 2. izhod. Po približno 200 metrih boste ugledali smerokaz za Sviščake, ki vas bo usmeril na levo.

Zaščitna oprema

Obvezna je zaščitna oprema po pravilniku SloEnduro. Na etapah je obvezna integralna “full-face” čelada, ščitniki za kolena in dolge rokavice. Priporočljiv je ščitnik za hrbet (želva) in ščitniki za komolce.
Na transferjih lahko tekmovalci vozijo z navadno (odprto) čelado. Ščitniki morajo biti na etapah pravilni nameščeni, na transferjih pa jih tekmovalci niso zavezani uporabljati (razen odprte čelade).

Za kategorijo U15 in U17 je obvezna zaščita za hrbet ali nahrbtnik z ojačanim hrbtiščem!


 Splošne določbe

   • Tekmuje se po pravilih UCI in KZS za enduro ter pravilniku SloEndura 2021.
   • Kakršna koli krajšanja etap niso dovoljena in bodo tudi nenapovedano elektronsko in fizično nadzorovana. V primeru ugotovljenih kršitev sledi izključitev tekmovalca.
   • Udeležba na prologu ni obvezna. Tekmovalcu, ki se prologa ne udeleži, se dodeli čas srednje uvrščenega tekmovalca.
   • Udeleženci tekmujejo na lastno odgovornost.
   • Nagradni sklad po pravilniku SloEnduro.
   • Rezultati bodo objavljeni na prireditvenem prostoru 30 min po končanem tekmovanju in na spletni strani sloenduro.com.
   • Delegat SloEnduro: Zagotavlja potek v skladu s pravili ter v skladu z dogovori SloEndura (številke, sponzorji, štartna mesta itd …).
   • Dan pred tekmovanjem ter na dan tekmovanja se bo prijavna služba nahajala na štartno-ciljnem prostoru. Do starta – proge in vseh etap bodo postavljene vse potrebne označbe. Upoštevati je potrebno vse cestno prometne predpise.
   • S plačilom startnine tekmovalec potrdi, da se strinja s pogoji razpisa ter da tekmuje na lastno odgovornost (za mladoletne odgovornost prevzamejo starši oz. polnoletna oseba, ki podpiše prijavni obrazec).
   • Tekmovalci naj bodo pozorni na prevzem čipov pred startom.
   • Vožnja in ogrevanje po progi v času tekmovanja je prepovedano in bo sankcionirano.
   • Redarji ob progi skbijo za varnost udeležencev in gledalcev ter za spoštovanje pravil.
   • Obvezna je uporaba zaščitne čelade po pravilniku KZS za enduro (integralna na etapah, vsaj klasična kolesarska na transferjih).
   • Pritožbe bo sprejemala tekmovalna komisija v skladu s tekmovalnim pravilnikom, sprejema jih glavni sodnik do 10 minut po objavi rezultatov ob plačilu kavcije 20 €.
   • Zagotovljena je zdravstvena služba.
   • Na tekmi se bo uporabljal sistem za elektronsko merjenje časa. Tekmovalci so dolžni vrniti čipe oz. kartice, v nasprotnem primeru bo organizator obračunal strošek za izdelavo nove, ki znaša 50 €.
   • Prireditelj si pridržuje pravico spremembe tega razpisa, o čemer bo udeležence pravočasno obvestil.
   • Prireditelj ne odgovarja za posledice, ki jih tekmovalec povzroči sebi, sotekmovalcu ali tretji osebi.
   • Proga bo označena najmanj dan pred pričetkom tekmovanja in pripravljena za ogled in trening.
   • Organizator lahko v primeru slabih vremenskih razmer ali drugih nepričakovanih situacij spremeni potek proge, dolžino in število etap, o čemer bo pravočasno obvestil udeležence.

bikebeerfest_logo_400

Prijave in štartnina

Začetek prijav

17. 5. 2021.

Način prijave

Prijave bodo potekale preko portala www.prijavim.se, druge možnosti ne bodo omogočene. prijava je zaključena, ko je dejansko plačana! Vsa navodila za plačilo so objavljena na spletni strani prijavim.se.

Zaključek prijav

V četrtek pred prireditvijo.

Naknadne prijave

Naknadne prijave niso možne.

Štartnina

30 €
15 € za U15 in U17

Plačilo štartnine

Vsa navodila v zvezi s plačilom so objavljena na strani www.prijavim.se. Plačilo na dan tekmovanja ni mogoče.

Tekmovalci brez licence

Tekmovalci brez licence lahko nastopajo ob predložitvi članske izkaznice KZS. Cena KZS izkaznice za leto 2021 je objavljena na strani KZS. Kartica velja do konca sezone.

Kategorije

Tekmovanje bo potekalo po kategorijah SloEnduro 4Fun za sezono 2021:

U15 (letnik 2007 in mlajši)
U17 (letnik 2005 in 2006)
U17 ženske (letnik 2005 in mlajše)
U19 (letnik 2003 in 2004)
Moški 19–24 (1997-2002)
Moški 25–29 (1992-1996)
Moški 30–34 (1987-1991)
Moški 35–39 (1982-1986)
Moški 40–44 (1977-1981)
Moški 45–49 (1972-1976)
Moški 50+ (1971 in starejši)
Ženske (letnik 2004 in starejše)