ensl

SloEnduro obvezna oprema

Vsakogar zanima kaj potrebuje za udeležbo na SloEnduro tekmi. Zato posebej objavljamo izsek o opremi iz našega pravilnika

 

KOLO, OPREMA

Kolo

Tekmovalcem med tekmovanjem ni dovoljeno menjati okvirja ali delov okvirja, vzmetnih vilic in obročnikov.Pri prijavi vsak tekmovalec prejme nalepke, ki jih nalepi na okvir in napere obeh obročnikov. Tekmovalčeva dolžnost je, da poskrbi, da so te nalepke do konca tekmovanja prilepljene na vidnem mestu. V primeru da organizator ugotovi, da tekmovalec nima nalepk na svojem kolesu, sledi diskvalifikacija iz tekmovanja.

 

Oprema

Tekmovalec mora skozi celoten potek tekmovanja nositi čelado, tako na HP kot na transferjih.Med spusti po etapah je obvezna ‘’full-face’’ čelada ter kolenčniki. Organizator lahko zahteva tudi drugo zaščitno opremo, če smatra, da trasa tekmovanja to zahteva.Tekmovalec brez čelade na štartu bo takoj diskvalificiran.Dovoljena je uporaba dveh čelad. Lažja XC čelada za vzpone in full-face čelada za etape.Vsak tekmovalec mora poskrbeti za svojo opremo in rezervne dele, vsaka zunanja pomoč je prepovedana. Izjema je servisno območje, kjer je med tekmovanjem dovoljena pomoč tekmovalcem s strani serviserjev in ostalih članov ekipe.Priporočljivo je, da ima tekmovalec pri sebi mobilni telefon, da se ga lahko kontaktira ali sam pokliče organizatorja v nujnih primerih. Organizatorji bodo predstavili kontaktne številke.

 

Posebno pravilo

Pravila serije SloEnduro se lahko na posameznih tekmah tudi spremenijo. Predvsem na tekmah v gosteh (Italija…) se lahko pravila razlikujejo od domačih, zato je v tem primeru potrebno upoštevati pravila organizatorja in države, kjer SloEnduro gostuje.

Italjanska pravila, ki se razlikujejo od pravil SloEnduro in jih je treba upoštevati na tekmah v Italiji- Licence: Nastopajo lahko le tekmovalci, ki imajo veljavno licenco UCI ali pa zdravniško potrdilo o italjanskega zdravnika, ki potrjuje, da je tekmovalec sposoben za tekmovanj.- Zaščitna oprema: Tekmovalec mora ves čas tekme nositi zaščitno čelado. V času “transferjev” oz. prevozov na štart etape lahko nosi klasično kolesarsko čelado, medtem ko mora na hitrostnih preizkušnjah obvezno nositi integralno “fullface čelado” z CE certificatom (čelade z snemljivim prednjim delom niso sprejemljive). Tekmovalec mora na hitrostnih preizkušnjah nositi zaščitne rokavice, kolenčnike oz. ščitnike za koleno, ter “želvo” oz. zaščito za hrbet, ki mora prav tako imeto ustrezno CE oznako.- Tekmovalec brez ustrezne zaščite na štartu bo diskvalificiran