ensl

Poseka FunEnduro

 sloenduroicongreen

Poseka FunEnduro | 26. maj 2018 | Ravne na Koroškem (SLO)

Osnovne informacije

Organizator:  ZKŠTM Ravne na Koroškem

Datum tekmovanja: 26. maj 2018

Kraj tekmovanja: Ravne na Koroškem (SLO)

Vodja tekmovanja: Primož Gams

Kontakt organizatorja:

mailicongreen  primoz.gams@gmail.com  | vodja tekmovanja | Primož Gams |+386 (0)40788554

webicongreen  http://www.zkstm.si/

 

Timing služba

mailicongreen  kucipedal@gmail.com  | Aleš Makuc | +38631851539

Opis tekmovanja

Poseka FunEnduro dirka se bo odvijala na trasah v novem bike parku na smučišču Poseka, v športnem centru Ravne na Koroškem. Zavod za kulturo šport turizem in mladinske dejavnosti Ravne na Koroškem pripravlja v svojem športnem centru poleg ostalih športnih ponudb tudi proge za gorsko kolesarjenje za širšo množico uporabnikov. Tekma bo osrednji dogodek ob otvoritvi novega parka, imela pa bo tudi pomembno dobrodelno noto. 5 eur od vsake štartnine bo posredovano za rehabilitacijo poškodovanega kolesarja.

Osrednji prostor dogodka bo ob Domu telesne kulture na Ravnah na Koroškem. Vzpon do štarta etap bo po makedamski cesti, trase pa potekajo po namensko grajenih poteh. Po končani dirki in po podelitvi bo tudi slavnostna otvoritev kolesarskega parka. Enodnevno tekmovanje je primerno tako za rekreativce, ki se šele spoznavajo z discipline ali za izkušene kolesarje. Organizirana bo tudi posebna kategorija Koroški kolesar!

Dobrodošli na Ravnah na Koroškem!

Format tekmovanja

Tekma bo imela enodnevni format. Najprej se bodo tekmovalci povzpeli po makedamski cesti do štarta. Prva vožnja na etapi bo za trening, v drugo pa se bo meril čas. Po krajši pavzi bo najprej trening druge etape in nato vožnja na čas. Tekmovalci bodo naredili tako 4 spuste po dveh različnih progah, časi obeh merjenih voženj pa se bodo upoštevali v skupnem seštevku. Dirka je primerna za vse ljubitelje gorskega kolesarstva, ki radi uživajo na kolesu skupaj s prijatelji ob dobri hrani, pijači in glasbi.

Vrstni redi na štartu

Startni redi tekmovanja bodo pripravljeni po pravilih SloEnduro, tekmovalci pa bodo vozili v normalnem vrstnem redu, torej najvišje uvrščeni z lestvice (številka 1) starta prvi, sledijo vsi ostali po razvrstitvi.

Spored tekmovanja

Sobota, 26. 5. 2018:

9.30 –  10.30 odprta prijavna služba

10.45 – sestanek s tekmovalci

11.00 – Štart

Trening 1
Vožnja na čas 1

Trening 2

Vožnja na čas 2

15.30 – Podelitev

16.00 – Slavnostna otvoritev parka in vožnja po njem

Zabava na prireditvenem prostoru

Opis trase tekmovanja

Kolesarji bodo vozili na dveh različnih trasah, katerih štart in cilj bosta na istem mestu. Najprej se bo odvozil trening na prvi trasi, nato se bon a njej meril čas. Po krajši pavzi se bodo kolesarji odpravili na ogled druge trase, nato pa še na merjenje časa na tej trasi.

Višinska razlika posamezne trase znaša 180m, transfer poteka po makedamski cesti, proge pa so po trasah kolesarskega parka. Trase so po travniku in po gozdu, brez zahtevnih elementov. Primerne so tako za začetnike kot tudi za izkušene tekmovalce.

Trase bodo objavlene v soboto zjutraj na samem prireditvenem prostoru, saj je trening pred uradnim štartom na trasah prepovedan. Prav tako se bo ob prejetju štartne številke dobilo točno določeno časovnico za vsakega tekmovalca.

Prihod do prizorišča

Smer Dravograd in Kotlje:
Krožišče na Ravnah zapustite proti smeri Prevalje, Mežica in se takoj držite levega usmerjevalnega pasu proti naselju Čečovje. Po desnem ovinku boste pred seboj zagledali olimpijski bazen, v križišču pa zavijete desno. Po klancu navzgor prispete do prizorišča.

Smer Prevalje:
Preden se pripeljete do krožišča na Ravnah, boste ob železarni na levi strain opazili cerkev. V križišču zavijete desno v smeri naselja Čečovje. Po desnem ovinku boste pred seboj zagledali olimpijski bazen, v križišču pa zavijete desno. Po klancu navzgor prispete do prizorišča.

Zaščitna oprema

Na etapah je obvezna uporaba čelade (integralna “full-face” na željo tekmovalca), ščitnikov za kolena in dolgih rokavic. Priporočljiv je ščitnik za hrbet (želva) in ščitniki za komolce. Ščitniki morajo biti na etapah pravilno nameščeni, na transferjih pa jih tekmovalci niso obvezni uporabljati (razen najmanj XC čelade). Vse ostalo se upošteva po pravilniku SloEnduro.

Nastanitve

Za tekmovalce je posebna ponudba prenočitve v mladinskem hotelu Punkl http://www.punkl.si/

Cena nočitve z zajtrkom je 20EUR / osebo do zasedenosti vseh mest. Koda: Poseka FunEnduro


 Splošne določbe

 • Tekmuje se po pravilih UCI in KZS za enduro, ter SloEnduro pravilniku.
 • Kakršna koli krajšanja etap niso dovoljena in bodo tudi nenapovedano elektronsko in fizično nadzorovana. V primeru ugotovljenih kršitev sledi izključitev tekmovalca.
 • Udeleženci tekmujejo na lastno odgovornost
 • Nagradni sklad po pravilniku SloEnduro
 • Mesto objave rezultatov na prireditvenem prostoru, 30min po končanem tekmovanju in na spletni strani sloenduro.com
 • Delegat SloEnduro: Skrbi za to, da je vse v skladu s pravili in dogovori znotraj SloEnduro (številke, sponzorji, štartna mesta itd…)
 • Na dan tekmovanja se bo prijavna služba nahajala na štartno-ciljnem prostoru. Do starta-proge in vseh etap bodo postavljene vse potrebne označbe. Upoštevati je potrebno vse cestno prometne predpise. S plačilom startnine tekmovalec potrdi, da se strinja s pogoji razpisa ter, da tekmuje na lastno odgovornost (za mladoletne odgovornost prevzamejo starši oz. polnoletna oseba, ki podpiše prijavni obrazec).
 • Tekmovalci naj bodo pozorni na prevzem čipov pred startom.
 • Vožnja in ogrevanje po progi v času tekmovanja je prepovedano in bo sankcionirano.
 • Ob progi bodo stacionirani redarji.
 • Vsakršna vožnja izven označenih prog je prepovedana in kazniva. Na tekmi bomo naključno kontrolirali, tako fizično kot elektronsko s sistemom za timing SportIdent. Nezabeležen »punch« na določenem delu proge bo pomenil avtomatsko diskvalifikacijo!
 • Obvezna je uporaba zaščitne čelade po pravilniku KZS za enduro (integralna na etapah, vsaj klasična kolesarska na transferjih).
 • Pritožbe bo sprejemala tekmovalna komisija v skladu s tekmovalnim pravilnikom, sprejema jih glavni sodnik do 10 minut po objavi rezultatov ob plačilu kavcije 20€.
 • Zagotovljena je zdravstvena služba.
 • Na tekmi se bo uporabljal sistem za elektronsko merjenje časa. Tekmovalci so dolžni vrniti čipe oz. kartice, v nasprotnem primeru bo organizator obračunal strošek za izdelavo nove, ki znaša 50,00eur
 • Prireditelj si pridržuje pravico spremembe tega razpisa, o čemer bo udeležence pravočasno obvestil.
 • Prireditelj ne odgovarja za posledice, ki jih tekmovalec povzroči sebi, sotekmovalcu ali tretji osebi.
 • Proga bo označena na dan tekmovanja.
 • Organizator lahko v primeru slabih vremenskih pogojev ali drugih nepričakovanih situacij, spremeni potek proge, dolžino in število etap, o čemer bo pravočasno obvestil tekmovalce.

 zkstm

enduro

kkravne

 

Prijave in štartnina

Začetek prijav

10. maj 2018

Način prijave

Predprijave na tekmo so mogoče  zgolj na spletnem portalu:www.prijavim.se prijava je zaključena,ko je dejansko plačana! Vsa navodila za plačilo so objavljena na spletni strani prijavim.se

Zaključek  prijav

Četrtek, 24. 5. 2018 ob 23.59

Naknadne prijave

Prijave so mogoče še na dan prireditve

Štartnina – redna

Štartnina v predprijavah znaša 25€

Naknadna štartnina

Štartnina v soboto na dan tekmovanjaznaša 35€

Plačilo štartnine

Vsa navodila v zvezi z plačilom so objavljena na strani www.prijavim.se  Plačilo na dan tekmovanja je mogoče zgolj z gotovino.

Tekmovalci brez licence

Tekmujejo brez posebnih omejitev. Obvezna je predprijava preko Prijavim.se, kot za vse druge kategorije. Organizator priporoča, ne pogojuje tekmovalcem nakup članske KZS kartice, s čimer ima tekmovalec avtomatsko zavarovanje odgovornosti za celotno sezono. Tekmovalec KZS kartico naroči, poravna in pridobi pri KZS.

Mladoletni tekmovalci

Za mladoletne tekmovalce (rojeni po 26.5.2000) odgovornost prevzamejo starši oz. polnoletna oseba, ki podpiše prijavni obrazec.

Kategorije

ABSOLUTNA KATEGORIJA

Mladinci do 19 let (letnik 2000 in mlajši)

Moški 19–24

Moški 25–34

Moški 35–44

Moški 45+ (1973 in starejši)

Ženske (vse letnice)
Koroški tekmovalec – posebna kategorija