Sobotni drugi Poseka FunEnduro v lani odprtem Bike parku Poseka na Ravnah na Koroškem je bil že peta letošnja preizkušnja v seriji SloEnduro 4Fun.

Med udeleženci se je nabralo 67 kolesark in kolesarjev iz Avstrije, Hrvaške, Italije in Slovenije. Dobro so bile zastopane tudi mlajše kategorije ter ženske.

Ekipa KK Ravne in ZKŠTM Ravne na Koroškem je pripravila obe progi v parku, Šnel Pepija in Enduro Bavčija. Po vsaki so udeleženci opravili dve vožnji na čas in na koncu sešteli vse dosežke. S po enim jutranjim treningom na vsaki progi se je tako nabralo kar okoli 1000 višincev. Mlajši od 15 let pa so na vsaki progi dirkali le enkrat.

Vlogo prvega favorita je upravičil štirikratni prvak SloEndura Vid Peršak (Orbea Enduro Team), ki se le izjemoma udeležuje dirk serije 4Fun, a domača dirka je pač nekaj posebnega. Najhitrejši je bil v vseh vožnjah in s seštevkom 8 minut, 39 sekund in 34 stotink za 21 sekund prehitel drugouvrščenega Avstrijca Maxa Fejerja (Team Dorrong). Tretji je bil Nejc Huth (Energijateam.com) z zaostankom 32 sekund.

Odlično se je odrezala najhitrejša med ženskami, Francozinja z bivališčem v Sloveniji Aurelie Roussel (MTB klub Kranj). Njen seštevek je zadostoval kar za 21. mesto v absolutni razvrstitvi. Drugouvrščena Tina Perše je zaostala za 31 sekund, tretjeuvrščena Avstrijka Ruth Kalthaus pa za minuto in 9 sekund.

Kategorije

V posameznih kategorijah so zmagovalci postali Peršak (19-4), Huth (25-29), Luka Krivonog (Black Hole Enduro Team, 30-34), Miloš Slatinšek (35-39), Grega Nagode (Energijateam.com, 40-44), Michael Trattnig (45-49), Michael Strohmayer (50+), Jakob Lenz (Team Dorrong, U17) in Jan Modrijan (Rajd Ljubljana, U19).

Na polovični progi pa je bil izmed mladih kolesarjev kategorije do 15 let najhitrejši Tine Štriker (KK Ravne) pred Nalom Raškom in Nacetom Koseljnikom (KK Ravne).

Ne glede na majske monsunske razmere so bile proge v parku Poseka suhe, vzdušje pa ves dan odlično.

Vrstni redi

V SloEnduru sledi …

Po Poseka FunEnduru se serija 4Fun prevesi v drugo polovico. Nadaljuje se 7. julija s Krivapete Endurom v Šentlenartu (San Leonardo) v Videmski pokrajini v Furlaniji. Še prej pa konec junija, 22. in 23. nedaleč od Raven udari letošnji Black Hole Enduro, ki je letos v dvojni vlogi – to bo druga dirka serije SloEnduro in tretja za evropsko serijo EWS.
Fotografije Nika Hölzl Praper