ensl

Poseka FunEnduro

sloenduroicongreen

Poseka FunEnduro | 25. maj | Ravne na Koroškem (Slo)

Osnovne informacije

Organizator: ZKŠTM Ravne na Koroškem

Datum tekmovanja: 25. maj 2019

Kraj tekmovanja: Ravne na Koroškem (Slovenija)

Vodja prireditve: Primož Gams

Kontakti:

mailicongreen  vodja prireditve | Primož Gams | 040 788 554 | primoz.gams@gmail.com

webicongreen www.zkstm.si

Merjenje časov

mailicongreen kucipedal@gmail.com  | Aleš Makuc | 031 851 539

Opis tekmovanja

Dirka Poseka FunEnduro se bo odvijala na trasah v novem bike parku na smučišču Poseka, v športnem centru Ravne na Koroškem. Zavod za kulturo šport turizem in mladinske dejavnosti Ravne na Koroškem pripravlja v svojem športnem centru poleg ostalih športnih ponudb tudi proge za gorsko kolesarjenje za širšo množico uporabnikov.

Osrednji prostor dogodka bo ob Domu telesne kulture na Ravnah na Koroškem. Vzpon do štarta etap bo po makadamski cesti, trase pa potekajo po namensko grajenih poteh. Enodnevno tekmovanje je primerno tako za rekreativce, ki se šele spoznavajo z disciplino ali za izkušene kolesarje.

Dobrodošli na Ravnah na Koroškem.

Format tekmovanja

Tekma bo imela enodnevni format. Na dveh različnih trasah bo zjutraj možen prosti trening, nato pa se bo vsaka trasa dvakrat vozila na čas. Tekmovalci bodo naredili tako 4 spuste po dveh različnih progah, časi vseh voženj pa se bodo upoštevali v skupnem seštevku.

Za kategorijo do 15 let bo dirka polovična, čaka jih po en spust po vsaki od dveh prog.

Dirka je primerna za vse ljubitelje gorskega kolesarstva, ki radi uživajo na kolesu skupaj s prijatelji ob dobri hrani, pijači in glasbi.

Vrstni red na štartu

Štartne pozicije bodo določene po pravilniku SloEnduro. Tekmovalci bodo štartali obratnem vrstnem redu, torej številka 1 štarta kot zadnji.

Spored tekmovanja

Sobota, 25. 5.

9.00–10. 30 Prosti trening
9.00–10.30 Odprta prijavna služba
10.45 Sestanek s tekmovalci
11.00 Štart
15.30 Podelitev
… Skupna tura, zabava na prireditvenem prostoru

Nedelja, 26. 5.

Kolesarjenje po Koroškem

Opis trase tekmovanja

Kolesarji bodo vozili na dveh različnih trasah, katerih štart in cilj bosta na istem mestu.

Višinska razlika posamezne trase znaša 160 m, transfer poteka po makadamski cesti, proge pa so po trasah kolesarskega parka. Trase so po travniku in po gozdu, brez zahtevnih elementov. Primerne so tako za začetnike kot tudi za izkušene tekmovalce.

Trase bodo objavljene v soboto zjutraj na prireditvenem prostoru, saj je trening pred uradnim prostim treningom na trasah prepovedan. Udeleženci ob prejetju štartne številke dobijo tudi točno določeno časovnico za vsakega tekmovalca.

Prihod do prizorišča

Iz smeri Dravograda in Kotelj:
Krožišče na Ravnah zapustite proti smeri Prevalje, Mežica in se takoj držite levega usmerjevalnega pasu proti naselju Čečovje. Po desnem ovinku boste pred seboj zagledali olimpijski bazen, v križišču pa zavijete desno. Po klancu navzgor prispete do prizorišča.

Iz smeri Prevalj:
Preden se pripeljete do krožišča na Ravnah, boste ob železarni na levi strain opazili cerkev. V križišču zavijete desno v smeri naselja Čečovje. Po desnem ovinku boste pred seboj zagledali olimpijski bazen, v križišču pa zavijete desno. Po klancu navzgor prispete do prizorišča.

poseka_map

Zaščitna oprema

Na etapah je obvezna uporaba čelade (integralna “full-face” na željo tekmovalca), ščitnikov za kolena in dolgih rokavic. Priporočljiv je ščitnik za hrbet (želva) in ščitniki za komolce. Ščitniki morajo biti na etapah pravilno nameščeni, na transferjih pa jih tekmovalci niso obvezni uporabljati (razen najmanj XC čelade).

Za kategorije U15, U17 in U19 je obvezna full face čelada, zaščita za hrbet ali nahrbtnik z ojačanim hrbtiščem!

Vse ostalo se upošteva po pravilniku SloEnduro.

Nastanitve

Za tekmovalce je posebna ponudba prenočitve v mladinskem hotelu Punkl ali kampiranje www.punkl.si

19,25 EUR na osebo /dan vključuje: nočitev, zajtrk ali vstop v zimski bazen – Izberete ob rezervaciji nočitve, posteljnina in brisača, javno parkirišče, uporaba kuhinje, WI-FI dostop, turistična taksa. Možnost doplačila polpenziona ali polnega penziona, uporaba savne.

10,25 EUR na osebo / dan vljučuje: prostor za prikolico, šotor, avtodom; souporaba hladilnika, sklede za peko v skupnem piknik prostoru; uporaba sanitarij in tople vode; vstop v zimski bazen; cena elektrike; turistična taksa. Možnost doplačila zajtrka.

Rezervacije (koda: Poseka FunEnduro)

info@punkl.si
+ 386 40 745 464 (Saša Jelen)


 Splošne določbe

 • Tekmuje se po pravilih KZS, in UCI, ter internega pravilnika SloEnduro
 • Udeleženci tekmujejo na lastno odgovornost.
 • Nagradni sklad po pravilniku SloEnduro.
 • Mesto objave rezultatov: na prireditvenem prostoru 30 min po končanem tekmovanju in na spletni strani sloenduro.com
 • Glavni sodnik: delegira ga Kolesarska zveza Slovenije.
 • Delegat SloEnduro: Skrbi za to, da je vse v skladu s pravili in dogovori znotraj SloEnduro (številke, sponzorji, štartna mesta itd…).
 • Dan pred tekmovanjem ter na dan tekmovanja se bo prijavna služba nahajala na štartno-ciljnem prostoru. Do starta-proge in vseh etap bodo postavljene vse potrebne označbe. Upoštevati bo potrebno vse cestno prometne predpise.
 • S plačilom startnine tekmovalec potrdi, da se strinja s pogoji razpisa ter, da tekmuje na lastno odgovornost (za mladoletne odgovornost prevzamejo starši oz. polnoletna oseba, ki podpiše prijavni obrazec).
 • Tekmuje se po pravilih UCI in določilih KZS pravilnika za enduro.
 • Sestanek vodij ekip bo pred začetkom tekmovanj, kot je navedeno v časovnici, na mestu prijav tekmovanja.
 • Tekmovalci naj bodo pozorni na prevzem čipov pred startom.
 • Vožnja in ogrevanje po progi v času tekmovanja je prepovedano in bo sankcionirano.
 • Obvezna je uporaba zaščitne čelade po pravilniku KZS za enduro (integralna čelada na etapah, vsaj klasična kolesarska na transferjih), ter zaščita za kolena in komolce.
 • Pritožbe bo sprejemala tekmovalna komisija v skladu s tekmovalnim pravilnikom, sprejema jih glavni sodnik do 10 minut po objavi rezultatov ob plačilu kavcije 20 €.
 • Zagotovljena je zdravstvena služba.
 • Na tekmi se bo uporabljal sistem za elektronsko merjenje časa. Tekmovalci so dolžni vrniti čipe oz. kartice, v nasprotnem primeru bo organizator obračunal strošek za izdelavo nove, ki znaša 40,00eur.
 • Prireditelj si pridržuje pravico spremembe tega razpisa, o čemer bo udeležence pravočasno obvestil.
 • Prireditelj ne odgovarja za posledice, ki jih tekmovalec povzroči sebi, sotekmovalcu ali tretji osebi.
 • Proga bo označena najmanj dan pred pričetkom tekmovanja in pripravljena za ogled.
 • Organizator lahko v primeru slabih vremenskih pogojev ali drugih nepričakovanih situacij spremeni potek proge, dolžino in število etap, o čemer bo pravočasno obvestil tekmovalce.
 • Organizator si pridržuje pravico do spremembe razpisa brez predhodnega opozorila.

zkstm

enduro

 kkravne

Prijave in štartnina

Začetek prijav

Mesec dni pred prireditvijo

Način prijave

Prijave bodo potekale preko portala www.prijavim.se, druge možnosti ne bodo omogočene. prijava je zaključena, ko je dejansko plačana! Vsa navodila za plačilo so objavljena na spletni strani prijavim.se.

Zaključek prijav

V četrtek, 23. 5. 2018 ob 23.59.

Naknadne prijave

Prijave so mogoče na dan prireditve.

Štartnina ob predprijavi

Štartnina v predprijavah znaša 25 €.

Štartnina ob naknadni prijavi

Štartnina v soboto na dan tekmovanja znaša 35 €.

Plačilo štartnine

Vsa navodila v zvezi s plačilom so objavljena na strani www.prijavim.se. Plačilo na dan tekmovanja je mogoče zgolj z gotovino.

Tekmovalci brez licence

Tekmovalci brez licence tekmujejo brez posebnih omejitev. Obvezna je predprijava preko Prijavim.se, kot za vse druge kategorije. Organizator priporoča, ne pogojuje, tekmovalcem nakup članske KZS kartice, s čimer ima tekmovalec avtomatsko zavarovanje odgovornosti za celotno sezono. Tekmovalec KZS kartico naroči, poravna in pridobi preko Kolesarske zveze Slovenije.

Mladoletni tekmovalci

Za mladoletne tekmovalce (rojeni po 25. 5. 2001) odgovornost prevzamejo starši oz. polnoletna oseba, ki podpiše prijavni obrazec.

Kategorije

U15 (letnik 2006 in 2005)
U17 (Letnik 2004 in 2003)
U19 (letnik 2002 in 2001)
Moški 19–24
Moški 25–29
Moški 30–34
Moški 35–39
Moški 40–44
Moški 45–49
Moški 50+
Ženske (vsi letniki)