Letos ne bomo dočakali prvega ekipnega tekmovanja v seriji SloEnduro 4Fun v okviru tržiškega festivala Dnevi tržiških poti.

Zelo smo se veselili prvega ekipnega tekmovanja pod okriljem serije SloEnduro 4Fun. Trans Julius Team Race v organizaciji društva Trans Julius bi moral biti v okviru festivala Vikend tržiških poti / Tržič Trail Days v soboto 8. avgusta, potem ko so ga že prestavili s prvotnega datuma, 17. maja.

Tako festival kot tekmovanje pa so žal morali odpovedati zaradi negotove situacije s sproščanjem ukrepov za organizacijo javnih športnih prireditev. Ti so ostrejši kot za gola kategorizirana tekmovanja na državni ravni brez gledalcev, ki so vsaj na papirju že mogoča.

“Vsakodnevno pri različnih institucijah in organizacijah sprašujemo in iščemo odgovore, ali so tekme našega tipa možne, vendar so povsod odgovori negativni in brez informacij, kdaj bi lahko prišlo do možnosti za organizacijo naših tekem,” pravi Vesna Stanić iz Trans Juliusa.

“Zavedati se moramo, da mora organizator, ki deluje v skladu z zakonodajo, različna soglasja in dovoljenja začeti pridobivati najmanj dva meseca in pol pred dogodkom,” še razmišlja Vesna.

Zato pa lahko z nakupom dresa “Rider 404” podpreš lokalne na štirih prizoriščiš prav tako letos odpovedanega štiridnevnega dogodka Trans Julis. Pri njih se bo namreč furalo celo poletje. Pojdi na www.trans-julius.com

Fotografija Andras Oravecz @andras_oravecz, Tržič Trail Days 2019.