Na enduru Cerkno smo videli drugo letošnjo izvedbo Kenda SuperEtape, ki jo je, tako kot v Trstu, ponovno dobil Avstrijec Daniel Schemmel (Cube Action Team). V Cerknem je sicer odlično kazalo tudi Vidu Peršaku (Orbea Gaes), ki je dobil vse ostale etape dneva, le na tej najdaljši preizkušnji je imel težave s padcem in moral avstrijskemu kolegu podariti novih 8 sekund prednosti.

Schemmel je posebno Kenda etapo dobil že na uvodni preizkušnji sezone, Enduru 3 Camini, v Trstu, kjer je pred drugouvrščenim Peršakom nabral 6 sekund prednosti. Tako po Cerknem njegova prednost znaša že skoraj 14 sekund. Tretje mesto trenutno zaseda Tadej Razpet (Pedal Racing), peterico najhitrejših pa dopolnjujeta še Andrej Bratina (Kamplc Racing) na četrtem in Peter Mlinar (KK Črn Trn)  na petem mestu.

V ženski konkurenci sta v igri ostali le Avstrijka Yana Dobnig (Rlm Modraker) in Italijanka Giulia Albanese (Caprivesi). Bolje kaže prvi, a njena prednost znaša le dve sekundi.

 

kendasuperstage

 

Naslednja Kenda SuperEtapa nas čaka na Soča Endura, kjer bodo organizatorji ponovno za ta namen zbrali etapo, ki bo po njihovo najbolj zaznamovala dan.

Rezultati: Kenda SuperEtapa