Peta letošnja tekma “velike” serije SloEnduro je pred vrati, saj nas ta vikend v Bike Parku Javornik čaka že šesti Kamplc Enduro, prva in najstarejša enduro dirka v Sloveniji. Kamplc Enduro je bil prvič organiziran v sezoni 2011, potem sezono kasneje kar dvakrat, od leta 2013, ko je tam potekalo tudi prvo državno prvenstvo Slovenije, pa ves čas kot del SloEnduro serije. Letos bi ga na tej lokaciji utegnili videti zadnjič, “Javornik morda rabi kakšen  premor z dirkami. Upamo, da nam uspe urediti vse, da dirko popeljemo še v kakšen drug kraj v okolici Ajdovščine. To so želje, kaj nam rata pa je še prezgodaj govoriti”, pravi vodja organizacije Sebastjan Stres.

Še tri dirke do konca sezone

Do konca izjemno dolge sezone SloEndura nas tako ločijo le še tri tekmovanja. Kamplc Enduro ta konec tedna, Enduro Kranjska za serijo 4Fun dva tedna kasneje in še finale, ki nas na tretji vikend oktobra čaka v čudovitem Grožnjanu, tik za slovensko-hrvaško mejo. Pred sklepnim delom serije sta v skupnem točkovanju serije izenačena Vid Peršak (Orbea Enduro Crew) in Kristijan Medvešček, tako da se nam obeta še razburljiv zaključek. Zabavno bo. V ženski konkurenci z veliko prednostjo vodi Nina Rupnik (MBK SportR.si), ki ji le resnejše težave lahko preprečijo skupno zmago. V ekipnem točkovanju se po nekaj izmenjavah tekom sezono tokrat na vrhu lestvice nahaja domžalska Energijateam.com, a z malo prednostjo, tako da bo tudi tukaj še zelo zanimivo do konca sezone. Nekaj informacij o točkovanju smo nedavno nazaj zbrali v članku: Tri tekme pred koncem sezone SloEnduro 2015

Kamplc s kar sedmimi etapami

Enduro Kamplc bo svoje zmagovalce dobil po sedmih hitrostnih preizkušnjah. Za spremembo bodo tokrat vsi transferji potekali s pomočjo sedežnice, tako da vzponov ne bo veliko, a bo toliko dela potrebno opraviti med samimi preizkušnjami. Ena od etap bo vse do dirke zaprta za treninge in jo bodo tekmovalci lahko prevozili šele na dan dirke, v tekmovanje pa bo vključena kot zadnja etapa dneva. V vlogi favoritov pa so tokrat spet klasični “igralci”. Vid Peršak in Kristijan Medvešček sta glavna na seznamu kandidatov za zmago, v štric pa jim stoji tudi Peter Mlinar (KK Črn Trn). Presenetiti znajo tudi domači tekmovalci močne ekipe Kamplc Racing Team, ki se tudi močno bori za skupno zmago v točkovanju ekip. V ženski konkurenci bo glavni favoritinji Nini Rupnik konkurenco delala Giulia Albanese (U.C. Caprivesi), ki jo je letos že premagala, tako da bo tudi v ženski konkurenci zanimivo.

Dirka na Javorniku se začne v nedeljo ob 10.00 s štartom prvega tekmovalca proti štartu prve etape. Ne zamudi!

 

JakaT / Energija bikes