Deževna sobota je pričakala tekmovalce SloEndura v Bike Parku Javornik, ki je gostil šesti Kamplc Enduro. Dež je dodobra namočil trase tekmovanja in že v soboto kar nekaj kandidatov odvrnil od treninga na progah in posledično tudi tekmovanja naslednji dan.

V nedeljo smo se zbudili v sončno in hladno jutro, a ko je sonce pokukalo skozi hrib, se je hitro ogrelo na idealno temperaturo in pred tekmovalci je bil čudovit dan. Dokler se niso podali na trase tekmovanja, premočene od prejšnjega dne. Razmere na progah so bile zares težke, mnogi pa so imeli težave že priti do cilja vsake trase, tako da se s časom niso niti ubadali.

Peršak z novo zmago

Po osmih etapah se je z lepo prednostjo dobre pol minute nove zmage veselil Vid Peršak (Orbea Enduro Crew), pred Kristijanom Medveščkom. Slednji je sicer dobil prvo etapo in svoje vodstvo držal vse do četrte, ko ga je ustavil defekt in s praznim plaščem je vso svojo prednost izgubil in si nabral še nekaj zaostanka, ki ga tudi v nadaljevanju ni uspel zmanjšati.  Že več kot dve minuti je na koncu na tretjem mestu zaostajal Robert Kordež (Black Hole Enduro), prvo peterico uvrščenih pa sta zaključila Andrej Bratina (Kamplc Racing) in Peter Mlinar (KK Črn Trn).

Tina pred Nino

V ženski konkurenci so se za nastop opogumile le tri tekmovalke, pričakovan pa je bil dvoboj med Tino Rejc in Nino Rupnik (MBK SportR.si).  Tina je dobila prvi dve etapi, a v tretji zaostala toliko, da sta bili obe skoraj izenačeni in boj je bil odprt. V nadaljevanju je glavno vlogo odigrala konstantna vožnja Tine, ki je pridobivala na vsaki etapi in so privozila lepo prednost za novo zmago v SloEnduro seriji. Nina je pristala na drugem mestu, zadnje mesto na stopničkah pa si je privozila Avstrijka Fleur Jeanquartier (Velochicks.at).

V kategoriji mladincev je bil najhitrejši Matjaž Istenič (Pedal Racing Team), pred Gregom Žvanom (MBK SportR.si) in Mihom Tratnik Bajcem (Sloga 1902 Idrija).

V kategorijah veteranov je med mlajšimi slavil Robert Kordež. Na njegovo desno se je na odru za zmagovalce postavil Sebastjan Stres (Kamplc Racing), na levo pa Valter Krajnik (MBK SportR.si). Med starejšimi veterani je bil Primož Štrancar (Orbea Enduro Crew) hitrejši od Janeza Golmajerja (MTB Klub Kranj).

V kategoriji Hobi je bil znova najhitrejši Kristijan Medvešček, za njim pa sta se uvrstila Avstrijca Reini Mlinar in Michael Brulz (Radlager Racing).

Sezona SloEnduro se nadaljuje že prihodnji vikend s tekmo serije 4Fun v Kranjski Gori, mesec kasneje pa nas čaka veliki finale v čudovitem Grožnjanu, na Hrvaškem.

 

Rezultati: Kamplc Enduro 2015

 

JakaT / Energija bikes