ensl

Kamplc enduro Ajdovščina 2020

sloenduroicongreen

Kamplc enduro Ajdovščina | 27. september | Ajdovščina (Slo)

Osnovne informacije

Prireditelj: DK Kampelc, Kidričeva 16, 5270 Ajdovščina

Datum prireditve: 27. september 2020

Kraj prireditve: Ajdovščina, Slovenija

Vodja prireditve: Nejc Bole

Kontakti prireditelja

mailicongreen  Vodja prireditve | Nejc Bole | 040 670 088 | nejc@kamplc.net
Vodja proge | Sebastjan Stres | 040 370 838 | stres.sebastjan@gmail.com
Vodja prijavne službe | Nejc Bole

webicongreen www.mtbtrailcenterkocevje.com

Merjenje časov in obdelava rezultatov

mailicongreen kucipedal@gmail.com  | Aleš Makuc | 031 851 539

Opis tekmovanja

Kamplc enduro Ajdovščina bo ponovno organiziran na stezicah okoli Ajdovščine z osrednjim prizoriščem v Palah. Tekmovalni del bo enodneven, kot novost pa uvajamo uradni trening, ki se bo odvijal v soboto, dan pred tekmo. Tekma bo kot prejšnje leto del serije SloEnduro.

Zaradi preventivnih razlogov in navodil NIJZ bo tekmovanje potekalo brez prisotnosti gledalcev. Mladoletne tekmovalce bo lahko spremljal le po en zakoniti zastopnik ali predstavnik kluba.

Format tekmovanja

Tekmovanje bo potekalo na štirih (4) različnih etapah. V krogu, dolgem približno 20 km, bo potrebno premagati cca 1000 višinskih metrov. Za kategoriji U15 in U17 bo trasa tekmovanja enaka, le vzpon na prvo etapo (cca 400 višinskih metrov) bodo lahko opravili s prevozom (organiziran). Kot novost je v letošnji sezoni uveden sobotni uradni trening, ki sicer ni obvezen, je pa edina možnost, da se preizkusijo trase etap, saj bodo do tega dneva zaprte za vožnjo s kolesom.

Vrstni red na štartu

Štartne pozicije bodo določene po pravilniku SloEnduro. Tekmovalci bodo štartali obratnem vrstnem redu, torej številka 1 štarta kot zadnji.

Spored tekmovanja

Sobota, 26. september

10.00-11.30 Uradni trening na etapi 1
11.00-12.30 Uradni trening na etapi 2
12.00-13.30 Uradni trening na etapi 3
13.00-14.30 Uradni trening na etapi 4
11.30 Prevoz za U15/U17 na trening

Nedelja, 27. september

7.00-9.30 Oprta prijavna služba, prevzem štartnih številk
9.30 Sestanek vodij ekip
10.00 Štart prvega tekmovalca – Pale
11.30 Štart prvega tekmovalca kategorij U15/U17
17.00 Razglasitev zmagovalcev in podelitev nagrad

Urniki se lahko pred tekmovanjem še spremenijo glede na navodila NIJZ za načrtovana zbiranja. Če do kakršne koli spremembe pride, bomo o tem še pravočasno obvestili.

Opis trase tekmovanja

Tekmovanje bo potekalo na štirih različnih trasah v okolici Ajdovščine. Vse etape potekajo na gozdnem ali travnatem območju na naravni podlagi. Trase so lahke do srednje zahtevne, večinoma tekoče. Speljane so po različnih podlagah (zemlja, skale, korenine), prevladuje zemlja.

Transferji so speljani po gozdnih in požarnih poteh, nekaj tudi po asfaltnih cestah, kjer za vse udeležence veljajo splošni cestnoprometni predpisi.

Trase bodo objavljene v petek 25. 9. 2020, a bodo zaprte za trening do sobote, 26. 9. 2020. Možen bo ogled trase peš.

kendasuperstage

Na tekmi bo organizirana Kenda SuperEtapa. Po organizatorjevi presoji bo izbrana najbolj »posebna« etapa tekme. To je lahko najdaljša, najtežja, ena od novih etap ali kakorkoli drugače tista, ki bi se morala tekmovalcem najbolj vtisniti v spomin.

Najhitrejši na Kenda SuperEtapi (moški in ženska) prejme nagrado pokrovitelja Kenda. Izbor Kenda SuperEtape bo objavljen v objavi celotne trase.

Trening

Trasa tekmovanja bo znana v petek, 25. 9. 2020. Od takrat naprej bo mogoč ogled trase le peš. Prepovedana je vsaka vožnja po trasah namenjenih za tekmo.

Uradni trening bo na trasah potekal v soboto, 26. 9. 2020 po razpisanem urniku. Trening NI obvezen. Trening je mogoč le s štartno številko na kolesu. Vsak tekmovalec ima eno (1) trening vožnjo na vsaki trasi v času, ko je ta trasa odprta (glej urnik). Dovoljeno je ustavljanje na progi. Pozor na ostale tekmovalce! Prepovedana je uporaba vsakršne pomoči z vozili za namene treninga, t.i. “shuttle”, ali trening s kolesi s pomočjo elektromotorja. Trening na progah je dovoljen zgolj na lasten pogon.

Prihod do prizorišča

Osrednje prizorišče bo pred Hišo mladih v Palah v Ajdovščini, naslov: Cesta IV. Prekomorske 61b, 5270 Ajdovščina. Tu bodo postavljene vse službe, prijavna pisarna, dvig štartnih številk, objava rezultatov, timing, start in zaključek tekmovanja. Lokacije tras bodo objavljene naknadno. V okolici prizorišča je veliko prostora za parkiranje vozil. Parkiranje bo urejeno.

kamplc-map1kamplc-map2

Zaščitna oprema

Obvezna je zaščitna oprema po pravilniku SloEnduro. Na etapah je obezna integralna “full-face” čelada, ščitniki za kolena in dolge rokavice. Priporočljiv je ščitnik za hrbet (želva) in ščitniki za komolce.
Na transferjih lahko tekmovalci vozijo z navadno (odprto) čelado. Ščitniki morajo biti na etapah pravilni nameščeni, na transferjih pa jih tekmovalci niso obvezani uporabljati (razen odprte čelade).
Za kategorijo U15 in U17 je obvezna zaščita za hrbet ali nahrbtnik z ojačanim hrbtiščem!

Splošne določbe

 • Tekmuje se po pravilih UCI in KZS za enduro ter pravilniku SloEndura 2020.
 • Kakršna koli krajšanja etap niso dovoljena in bodo tudi nenapovedano elektronsko in fizično nadzorovana. V primeru ugotovljenih kršitev sledi izključitev tekmovalca.
 • Udeležba na prologu ni obvezna. Tekmovalcu, ki se prologa ne udeleži, se dodeli čas srednje uvrščenega tekmovalca.
 • Udeleženci tekmujejo na lastno odgovornost.
 • Nagradni sklad po pravilniku SloEnduro.
 • Rezultati bodo objavljeni na prireditvenem prostoru 30 min po končanem tekmovanju in na spletni strani sloenduro.com.
 • Delegat SloEnduro: Zagotavlja potek v skladu s pravili ter v skladu z dogovori SloEndura (številke, sponzorji, štartna mesta itd …).
 • Dan pred tekmovanjem ter na dan tekmovanja se bo prijavna služba nahajala na štartno-ciljnem prostoru. Do starta – proge in vseh etap bodo postavljene vse potrebne označbe. Upoštevati je potrebno vse cestno prometne predpise.
 • S plačilom startnine tekmovalec potrdi, da se strinja s pogoji razpisa ter da tekmuje na lastno odgovornost (za mladoletne odgovornost prevzamejo starši oz. polnoletna oseba, ki podpiše prijavni obrazec).
 • Tekmovalci naj bodo pozorni na prevzem čipov pred startom.
 • Vožnja in ogrevanje po progi v času tekmovanja je prepovedano in bo sankcionirano.
 • Redarji ob progi skbijo za varnost udeležencev in gledalcev ter za spoštovanje pravil.
 • Obvezna je uporaba zaščitne čelade po pravilniku KZS za enduro (integralna na etapah, vsaj klasična kolesarska na transferjih).
 • Pritožbe bo sprejemala tekmovalna komisija v skladu s tekmovalnim pravilnikom, sprejema jih glavni sodnik do 10 minut po objavi rezultatov ob plačilu kavcije 20 €.
 • Zagotovljena je zdravstvena služba.
 • Na tekmi se bo uporabljal sistem za elektronsko merjenje časa. Tekmovalci so dolžni vrniti čipe oz. kartice, v nasprotnem primeru bo organizator obračunal strošek za izdelavo nove, ki znaša 50 €.
 • Prireditelj si pridržuje pravico spremembe tega razpisa, o čemer bo udeležence pravočasno obvestil.
 • Prireditelj ne odgovarja za posledice, ki jih tekmovalec povzroči sebi, sotekmovalcu ali tretji osebi.
 • Proga bo označena najmanj dan pred pričetkom tekmovanja in pripravljena za ogled in trening.
 • Organizator lahko v primeru slabih vremenskih razmer ali drugih nepričakovanih situacij spremeni potek proge, dolžino in število etap, o čemer bo pravočasno obvestil udeležence.

logo_kamplc_sunn_400

 

Prijave in štartnina

Začetek prijav
1. septembra 2020.

Način prijave
Predprijave na tekmo so mogoče  zgolj na spletnem portalu www.prijavim.se. Prijava je zaključena,ko je dejansko plačana! Vsa navodila za plačilo so objavljena na spletni strani prijavim.se.

Zaključek prijav
24. 9. 2020.

Naknadne prijave
Niso možne (priporočilo NIJZ, da ni nepotrebnih stikov).

Štartnina ob predprijavi
35 € (za kategoriji U15 in U17 15 €)

Plačilo štartnine
Vsa navodila v zvezi s plačilom so objavljena na strani www.prijavim.se.

Tekmovalci brez licence

Tekmovalci brez licence lahko nastopajo ob predložitvi članske izkaznice KZS, tekmujejo pa lahko le v kategoriji HOBI. Zaželeno je, da tekmovalci že prej pridobijo kartice KZS. Cena KZS izkaznice za leto 2020 je objavljena na strani KZS. Kartica velja do konca sezone.

Licenca KZS ali druge nacionalne kolesarske organizacije je obvezna za vse tekmovalce razen za kategorijo HOBI.

Kategorije

Tekmovanje bo potekalo po kategorijah SloEnduro za sezono 2020:

Absolutna kategorija
Dečki U15 (letnik 2006 in mlajši)
Ml. mladinci U17 (letnik 2004 in 2005)
Mladinci U19 (letnik 2002 in 2003)
Moški (19 let in starejši)
Master 1 (30-39 let)
Master 2 (40-49 let)
Master 3 (50 let in starejši)
Ženske (vse starosti)
Amaterji (19 let in starejši)
Hobi (vsi letniki, nelicencirani)
E-bike (vsi letniki)

Dodatno kategorije Triveneto.