Tudi letošnja dirka serije SloEnduro 4Fun na Golovec trails v Ljubljani bo del festivala Ljubljana MTB vikend. V soboto prolog v Bike parku Ljubljana v Podutiku.

Dirkaški del prvega vikenda festivala po potekal na dveh lokacijah, v soboto v Podutiku in v nedeljo na rudniški strani Golovca, kjer domuje mreža poti Golovec trails.

Letošnji koledar dirk pod streho SloEndura šteje sedem dirk, a le dve sta manj zahtevni iz serije SloEnduro 4Fun, ki ne prinašata točk za skupno razvrstitev. Druga bo to nedeljo potekala na progah Golovec trails nedaleč od središča Ljubljane.

To je priljubljena dirka, ki jo prirejajo četrto leto. Vsako leto je bila po udeležbi na vrhu vseh dirk SloEndura v sezoni. Tudi sicer v marsičem dosega in presega povprečje SloEndura – le v zahtevnosti ne. Hitrostne preizkušnje bodo štiri (za mlajše od 15 let bo trasa krajša), v vsem dnevu pa udeležencem do vseh startov hitrostnih preizkušenj skupaj ne bo treba zlesti niti 500 višinskih metrov. Časa za transferje pa bo več kot dovolj. Natančna trasa bo objavljena v petek.

Prolog

Posebnost enduro dirke Golovec trails je sobotni prolog na drugi strani mesta v Bike parku Ljubljana v Podutiku, ki pa ni obvezen. Dejanski čas, ki bo upoštevan v skupno razvrstitev dirke, dobijo le tisti, ki bodo hitrejši od povprečnega časa. Vsi počasnejši in tisti, ki ne pridejo na start, pa dobijo povprečni čas.

Pred prologom bo v parku potekalo tekmovanje Kralj in kraljica Bike parka Ljubljana. Gre za seštevek štirih preizkušenj, tekmovanje se zaključi ob 16. uri.

Prolog enduro dirke Golovec trails se začne ob 16.30.

Park ne bo zaprt, zaprte bodo le proge, ki so del tekmovanja. Poskrbljeno bo za hrano (Hodoki!) in pijačo, po končanem furanju pa ste vabljeni, da si ogledate še tekmovanje Bikehanic Big Line Session ter uživate v koncertu skupine Odprava zelenega zmaja.

Prvo dejanje festivala pa bo že v petek zvečer, dobrodelni pumptrack sešn v Koloparku Šiška pri športnem baru Lepa žoga. Od 19. ure dalje! Vse o festivalu na www.ljubljanamtbvikend.si.

Na Golovcu presenečenja na znanih trasah

Enduro dirka Golovec trails poteka bo verjetno najbolj obremenjenih namenskih gorskokolesarskih poteh v Sloveniji, po katerih se mesečno zapelje na tisoče kolesarjev. Zato pa bodo proge za dirko speljane drugače in bodo presenetile tudi najbolj redne uporabnike. “Bomo videli, kaj s Strave je res,” se muzajo prireditelji. V primerjavi z lansko dirko bosta vključena tudi dela novih prog Nebeška in Rifter. Več pa kot rečeno v petek.

V vsakem primeru se pripravite na prašne razmere. Najhitrejši pa naj se pripravijo tudi na bogate nagrade, celo denarne, ki v seriji 4Fun niso v običaju.

Prizorišče endura Golovec trails je pri restavraciji Cmokač, ki je del hotela Urban ring ob dolenjski železnici, torej na drugi strani Dolenjske ceste. Tam je pisarna dirke, start, cilj in tudi parkirišče za udeležence. Dirka se začne ob 11.00.

Prijave so odprte še ves četrtek, že zdaj pa je prijavljenih skoraj 180 tekmovalcev iz Avstrije, Hrvaške, Italije in Slovenije.

Vse o dirki Golovec trails (tudi prijave)

 

Za udeležbo na enduru Golovec trail in na drugih prireditvah v sklopu festivala Ljubljana MTB vikend je treba izpolnjevati enega izmed pogojev PCT.

Golovec trails na Instagramu @golovec_trails in Facebooku @golovectrails

Ljubljana MTB vikend na Instagramu @ljubljanamtbvikend in Facebooku @LjubljanaMTBVikend

#LjubljanaMTBvikend

 

Fotografije Anže Petkovšek/SloEnduro