ensl

Golovec trails Ljubljana

 sloenduroicongreen

Golovec trails Ljubljana | 13. maj 2018 | Ljubljana (SLO)

Osnovne informacije

Organizator:  Športno društvo Golovec trails

Datum tekmovanja: 13. maj 2018

Kraj tekmovanja: Ljubljana (SLO)

Vodja tekmovanja: Iztok Slapnik

Kontakt organizatorja:

mailicongreen  iztok.slapnik@gmail.com | vodja tekmovanja | Iztok Slapnik |+38641 980982

mailicongreen  golovectrails@gmail.com | vodja prijav | Tadej Tekavčič | +38640 611449

mailicongreen  golovectrails@gmail.com | vodja proge | Tadej Tekavčič | +38640 611449

webicongreen   www.golovectrails.com

fbiconwhite  Facebook stran

Timing služba

mailicongreen  kucipedal@gmail.com  | Aleš Makuc | +38631851539

Opis tekmovanja

Športno društvo Golovec trails v nedeljo dne 13.5.2017 organizira prvo Enduro4fun tekmo v Ljubljani. Tekmovanje bo potekalo na Golovcu, v bližini mestnega središča. Prizorišče dogajanja bo poleg tras tekmovanja na Hudourniški poti pod Golovcem na Rudniku. Parkiranje je možno na javnih parkiriščih v okolici (NS Rudnik, Cvetkova ulica). Parkiranje na Hudourniški poti ali v sosednjih ulicah NI MOGOČE. Na prizorišču (Hudourniška pot 48) pa bo cilj tekmovanja, info točka, registracija, sponzorski šotori, podelitev in spremljevalno dogajanje. Varen prehod za kolesarje čez Dolenjsko cesto do prostora tekmovanja bo pri semaforiziranem križišču med Dolenjsko cesto, prehodom v trgovino Semenarna in ulico Spodnji Rudnik II. Vzpon kolesarjev do tekmovalnega dela bo po gozdni vlaki, trase pa potekajo po namensko grajenih gorsko kolesarskih poteh v gozdu. Tekmovanje bo potekalo cel dan z dopoldansko prijavo tekmovalcev, treningom in popoldanskim tekmovalnim delom do okvirno 16 ure. Po tekmovalnem delu sledi podelitev priznanj in nadaljnje druženje.
Enduro Golovec trails Ljubljana je enodnevno tekmovanje, primerno tako za rekreativce, ki se šele spoznavajo z disciplino ali izkušene tekmovalce. V soboto 12. 5. 2018 pa bo poleg neuradnega treninga spremljevalno dogajanje s kolesarskimi vodenji, tekmovanji za najmlajše itd. V nedeljo 13.5.2018, na dan dirke, bodo imeli tekmovalci čas za spoznavanje trase tekmovanja do 10.00 ure, tekmovalni del pa bo potekal od 11.00 na treh hitrostnih preizkušnjah na Golovcu. Točen potek trase bo znan v dneh pred tekmovanjem. Poskrbljeno bo tudi za nagradni sklad za najboljše.

Format tekmovanja

Klasični enduro format s tremi hitrostnimi preizkušnjami oz. etapami.

Vrstni redi na štartu

Startni redi tekmovanja bodo pripravljeni po pravilih SloEnduro, tekmovalci pa bodo vozili v obratnemvrstnem redu, torej najvišje uvrščeni z lestvice (številka 1) starta zadnji, pred njim pa vsi nižje uvrščeni po lestvici.

Spored tekmovanja

Sobota 12.5.2018
13.00 – 18.00 otvoritev Golovec trails parka in spremljevalno dogajanje

Nedelja 13.5.2018

7.00 – 10.00 odprta prijavna služba

08.00 – 10.00 trening za tekmovalce

11.00 – 16.00 tekmovanje

16.00 -17.30 spremljevalni program

Podelitev je eno uro po končani tekmi

Opis trase tekmovanja

Tekmovanje bo potekalo na treh trasah, v skupni dolžini spustov približno 4 km in višinsko razliko približno 400 m. Trase hitrostnih preizkušenj so večinoma speljane po obstoječih poteh na Golovcu z zaključkom na Hudourniški poti. Vsako etapo se na tekmovanju vozi enkrat. Trase potekajo po gozdu, pretežno po zemljnati podlagi z nekaj odseki korenin in deloma po grajenih objektih. Trase etap so deloma tehnične, deloma hitre, na težjih delih pa bo zagotovljen obvoz. Transfer potekata po gozdni vlaki. Start transferjev in cilj etap se bodo nahajali na Hudourniški poti. Točen potek trase tekmovanja s karto prog bo objavljen najkasneje v petek, 11. maja 2018. Etape bodo na terenu označene dan pred dogodkom. Na območju transferjev med etapami, ki potekajo po cestah, je potrebno upoštevati cestno prometne predpise. V času treninga in tekme je prepovedna uporaba prevozov (shuttlov) na vrh Golovca.

Prihod do prizorišča

Glavno prizorišče bo v bazi Golovec trails Ljubljana, na naslovu Hudourniška pot 48, kjer bo tudi štart, cilj, informacije, podelitev, malica, prijavna in timing služba. Parkiranje je možno na javnih parkiriščih v okolici. Varen prehod za kolesarje od parkirišča čez Dolenjsko cesto do prostora tekmovanja bo pri semaforiziranem križišču med Dolenjsko cesto, prehodom v trgovino Semenarna in ulico Spodnji Rudnik II. Parkiranje na Hudourniški poti ali v sosednjih ulicah NI MOGOČE.

Golovec2018

 • Glavno prizorišče (Info točka na naslovu Hudourniška pot 48): štart, cilj, prijave, sponzorski šotori, podelitev…
 • Parkirišče: Javna parkirišča okoli NS Rudnik (Cvetkova ulica)
 • Prehod čez Dolenjsko cesto do glavnega prizorišča

Transfer po vlaki do etap

Zaščitna oprema

Na etapah je obvezna uporaba čelade (integralna “full-face” na željo tekmovalca), ščitnikov za kolena in dolgih rokavic. Priporočljiv je ščitnik za hrbet (želva) in ščitniki za komolce. Ščitniki morajo biti na etapah pravilno nameščeni, na transferjih pa jih tekmovalci niso obvezni uporabljati (razen najmanj XC čelade). Vse ostalo se upošteva po pravilniku SloEnduro.

Ujemi Jureta

Vsi tekmovalci tekmujejo tudi proti času, ki ga bo dan pred dogodkom postavil Jure Žabjek. V kolikor kakšen od tekmovalcev izboljša Juretov čas, bo deležen posebne nagrade in brezplačne štartnine za Golovec trails Enduro4fun 2019. V kolikor je tekmovalcev, ki izboljšajo Juretov čas več, nagrado dobi le najhitrejši izmed njih.

Nastanitve

V kolikor potrebujete v času tekme nastanitev, pišite na e-mail organizatorja (golovectrails@gmail.com)

Otvoritev Golovec Trails

V soboto 12.5.2018 bo potekala otvoritev parka Golovec trails s spremljevalnim programom. Poleg neuradnega treninga bo na prizorišču poskrbljeno za aktivnosti vseh udeležencev dogodka. Pripravljamo vodene gorskokolesarske turistične ture, tekmovanje v spretnostnem poligonu za najmlajše, nagradne igre in podobno. Vabljeni vsi.


 Splošne določbe

 • Tekmuje se po pravilih UCI in KZS za enduro, ter SloEnduro pravilniku, razen v zgoraj opisanih spremembah.
 • Kakršna koli krajšanja etap niso dovoljena in bodo tudi nenapovedano elektronsko in fizično nadzorovana. V primeru ugotovljenih kršitev sledi izključitev tekmovalca.
 • Udeleženci tekmujejo na lastno odgovornost
 • Za nagradni sklad bo poskrbljeno
 • Mesto objave rezultatov bo na prireditvenem prostoru, 30min po končanem tekmovanju in na spletni strani sloenduro.com
 • Delegat SloEnduro: Skrbi za to, da je vse v skladu s pravili in dogovori znotraj SloEnduro (številke, sponzorji, štartna mesta itd…)
 • Na dan tekmovanja se bo prijavna služba nahajala na štartno-ciljnem prostoru.
 • Do starta-proge in vseh etap bodo postavljene vse potrebne označbe.
 • Upoštevati je potrebno vse cestno prometne predpise.
 • S plačilom startnine tekmovalec potrdi, da se strinja s pogoji razpisa ter, da tekmuje na lastno odgovornost (za mladoletne odgovornost prevzamejo starši oz. polnoletna oseba, ki podpiše prijavni obrazec).
 • Tekmovalci naj bodo pozorni na prevzem čipov pred startom.
 • Vožnja in ogrevanje po progi v času tekmovanja je prepovedano in bo sankcionirano.
 • Za tekmovalce je v času treninga in tekme prepovedana upraba motornih prevoznih sredstev na start etap
 • Ob progi bodo stacionirani redarji.
 • Obvezna je uporaba zaščitne čelade za enduro (integralna na etapah priporočljiva, vsaj klasična kolesarska na transferjih).
 • Pritožbe bo sprejemala tekmovalna komisija v skladu s tekmovalnim pravilnikom, sprejema jih glavni sodnik do 10 minut po objavi rezultatov ob plačilu kavcije 20€.
 • Zagotovljena je zdravstvena služba.
 • Na tekmi se bo uporabljal sistem za elektronsko merjenje časa. Tekmovalci so dolžni vrniti čipe oz. kartice, v nasprotnem primeru bo organizator obračunal strošek za izdelavo nove, ki znaša 50,00eur
 • Prireditelj si pridržuje pravico spremembe tega razpisa, o čemer bo udeležence pravočasno obvestil.
 • Prireditelj ne odgovarja za posledice, ki jih tekmovalec povzroči sebi, sotekmovalcu ali tretji osebi.
 • Proga bo označena najmanj dan pred pričetkom tekmovanja in pripravljena za ogled.
 • Organizator lahko v primeru slabih vremenskih pogojev ali drugih nepričakovanih situacij, spremeni potek proge, dolžino in število etap, o čemer bo pravočasno obvestil tekmovalce.

 outdoormania zabjekgolovectrails

Prijave in štartnina

Začetek prijav

10. april 2018

Način prijave

Prijave bodo potekale preko portala Prijavim.se, druge možnosti ne bodo omogočene. Za uspešno prijavo se šteje, kadar tekmovalec:
– Pravilno izpolni in odda prijavni obrazec preko portala Prijavim.se
– Poravna štartnino preko portala Prijavim.se

Zaključek  prijav

Četrtek, 10.5.2018, oziroma do zapolnitev mest

Naknadne prijave

Naknadne prijave bodo možne le s prošnjo na organizatorja (društvo) do dneva tekmovanja, oziroma do zapolnitve mest. Organizator bo v primeru zapolnitev mest to sporočil preko družbenega omrežja FB. V kolikor bo prošnji ugodeno in mesta ne bodo zapolnjena, bodo vsi tekmovalci, ki se bodo prijavili do dneva tekmovanja, lahko tudi tekmovali.

Štartnina – redna

Redna do 10. 5. 2018 25 EUR (za prijave in plačila pred zaključkom prijav – datum zgoraj) – plačilo preko portala prijavim.se.

Naknadna štartnina

Možna prijava le ob ugoditvi prošnje (VIP prijava). Od 11.5. 2018 00:01h do 12.5.2018 23:59h 35 € (za prijave po zaključku rednih prijav – datum zgoraj) – plačilo z gotovino na dan tekmovanja. Prijave na dan tekmovanja brez predhodno poslane prošnje niso mogoče!

Plačilo štartnine

Prijave se lahko izpolnijo preko spletne strani www.prijavim.se. Štartnina se plača v naprej ob prijavi preko portala Prijavim.se, kjer sledite navodilom plačila startnine. Naknadna prijava je, v primeru prostih mest in ugoditvi prošnje, mogoča tudi do dneva dogodka (do 12.5.2018 23:59). Plačilo naknadnih prijav je mogoče le z gotovino na dan dogodka. Vse predprijave brez prejetega nakazila se zaračunajo kot naknadne prijave (35€).

Tekmovalci brez licence

Tekmujejo brez posebnih omejitev. Obvezna je predprijava preko Prijavim.se, kot za vse druge kategorije. Organizator priporoča, ne pogojuje tekmovalcem nakup članske KZS kartice, s čimer ima tekmovalec avtomatsko zavarovanje odgovornosti za celotno sezono. Tekmovalec KZS kartico naroči, poravna in pridobi pri KZS.

Mladoletni tekmovalci

Za mladoletne tekmovalce (rojeni po 13.5.2000) odgovornost prevzamejo starši oz. polnoletna oseba, ki podpiše prijavni obrazec.

Kategorije

Tekmovanje bo potekalo po 4fun SloEnduro kategorijah
ABSOLUTNA KATEGORIJA

Mladinci do 18 let (letnik 2001 in mlajši)*

Moški 18–24

Moški 25–29

Moški 30–34

Moški 35–39

Moški 40–44

Moški 45–49

Moški 50 + (1968 in starejši)

Ženske (vse letnice)

*kategorija v razpisu je bila naknadno popravljena z letnice 2000 na letnico 2001, zaradi napake pri objavi razpisa.