Pred nami je zadnja letošnja preizkušnja serije SloEnduro 4Fun – nedeljski Golovec Trail Ljubljana! Lani je v prvi izvedbi in na mokre proge privabil 127 udeležencev. Koliko jih (vas) bo letos?

Golovec trails je ljubljansko društvo, ki na pobočjih hriba Golovec, ki se iz središča Ljubljane dviguje proti vzhodu, ureja poti za gorske kolesarje. Za vse vrste koles od trdakov do koles za spust, a trail in enduro kolesa se tu najbolje počutijo. Tako so lani prvič priredili tekmovanje in tudi stopili v družino SloEnduro.

Pravijo, da je to dogodek leta na njihovem hribu in da pričakujejo več kot 150 udeležencev iz vsaj petih držav. Pa tudi gledalcev bo veliko, ko pa je prizorišče toliko ljudem pri roki.

Tekmovanje se v nedeljo začne ob 11. uri in bo potekalo do 16.30. Udeleženci se bodo pomerili na štirih hitrostnih preizkušnjah: Trije bratje, Zmajeva, Žabarska in Županov. Z vrha torej od desne proti levi.

Prizorišče bo pri podružnični šoli Oskarja Kovačiča, Rudnik I/6. Tam bo poskrbljeno tudi za hrano, pijačo in servis koles.

Čaka vas kar 13 kategorij, od 11-letnikov dalje, ki sodijo v kategorijo U15 – ta bo zaključila po treh hitrostnih preizkušnjah. Prijave so odprte še ves četrtek. Razpis in prijave

Ujemi Jureta

Dodatna motivacija za vse udeležence: približajte se času Jureta Žabjeka. Da je doma prav v vznožju prog, vam ni ravno v pomoč … Lani ga ni ujel nihče, niti zmagovalec Kristjan Vreček. Pri ženskah je zmagala Špela Horvat.

Tudi gledalcem ne bo dolgčas. Prireditelji vas vabijo k sodelovanju v nagradni igri. Najboljša objava na Instagramu z uporabo ključnikov #catchjureifyoucan ali #golovectrails bo nagrajena.

Že v soboto se lahko pridružite turi, na kateri odkrijete bolj skrite kotičke Golovca.

Več informacij v dogodku na Facebooku

Fotografije Ma_Tej

 

Objave z Golovec trails 2018

Golovec Trails | 127 se jih je merilo v Ljubljani

Golovec Trails | Fotogalerija

Golovec Trails | Video