ensl

Golovec trails 2020

sloenduroicongreen

Golovec trails 2020 | 20. september | Ljubljana (Slo)

Osnovne informacije

Organizator: Športno društvo Golovec trails

Datum tekmovanja: 20. september 2020

Kraj tekmovanja: Ljubljana

Vodja prireditve: Tadej Tekavčič

Sodnik: –

Kontakti:

mailicongreen  Vodja prireditve | Tadej Tekavčič | 040 611 449 | golovectrails@gmail.com
Vodja proge | Iztok Slapnik | 041 980 982 | iztok.slapnik@gmail.com

Vodja prijavne službe | Tadej Tekavčič | 040 611 449 | golovectrails@gmail.com

webicongreen  www.facebook.com/golovectrails | www.golovectrails.com

 

Merjenje časov

mailicongreen kucipedal@gmail.com  | Aleš Makuc | 031 851 539

 

Opis tekmovanja

Športno društvo Golovec trails organizira tretjo Enduro 4fun tekmo v Ljubljani z bogatim spremljevalnim programom. Letos bo prireditev del festivala Ljubljana MTB vikend: www.ljubljanamtbvikend.si

Tekmovanje bo potekalo na Podutiku in Golovcu, v bližini mestnega središča. Prizorišče dogajanja bo poleg tras tekmovanja pri hotelu Urban Ring Ljubljana. V bližini prizorišča bo možno parkiranje in postavitev ekipnih šotorov.

Vzpon kolesarjev do tekmovalnega dela bo po gozdnih vlakah, namensko grajenih poteh in asfaltni cesti, trase pa potekajo po namensko grajenih gorsko kolesarskih poteh v gozdu.

V soboto bo v bike parku Ljubljana v Podutiku krajši neobvezni popoldanski prolog. V nedeljo pa bo tekmovanje potekalo cel dan z dopoldansko prijavo tekmovalcev, treningom in popoldanskim tekmovalnim delom do okvirno 16. ure. Po tekmovalnem delu sledi podelitev priznanj in nadaljnje druženje. Na dan dirke v nedeljo bodo imeli tekmovalci čas za spoznavanje trase tekmovanja do 10.00 ure, tekmovalni del pa bo potekal od 11.00 na štirih hitrostnih preizkušnjah na Golovcu.

Točen potek trase bo znan v dneh pred tekmovanjem. Poskrbljeno bo tudi za nagradni sklad za najboljše.

Format tekmovanja

Klasični enduro format s štirimi hitrostnimi preizkušnjami oz. etapami v enem dnevu.

Prolog se šteje kot dodatna etapa. Vsi, ki se ga ne bodo udeležili dobijo srednji čas etape, ki se bo štel v skupno razvrstitev.

Vrstni red na štartu

Štartne pozicije bodo določene po pravilniku SloEnduro. Tekmovalci bodo štartali obratnem vrstnem redu, torej številka 1 štarta kot zadnji.

Spored tekmovanja

Sobota, 19. 9. 2020

16.00 – Prolog v Bike parku Ljubljana (neobvezen)

Nedelja, 20. 9. 2020

7.00 – 10.00 odprta prijavna služba
8.00 – 10.00 trening za tekmovalce
11.00 – 16.30 tekmovanje
16.30 -17.30 spremljevalni program
17.30 podelitev

Opis trase tekmovanja

V soboto bo krajši prolog po trasi, speljani v bike parku Ljubljana v Podutiku.

Tekmovanje v nedeljo bo potekalo na štirih progah*, v skupni dolžini spustov približno 4 km in višinsko razliko približno 500 m. Trase hitrostnih preizkušenj so večinoma speljane po obstoječih poteh na Golovcu. Vsako etapo se na tekmovanju vozi enkrat. Trase potekajo po gozdu, pretežno po zemljati podlagi z nekaj odseki korenin in deloma po grajenih objektih. Trase etap so deloma tehnične, deloma hitre, na težjih delih pa bo zagotovljen obvoz. Transferji potekajo po gozdnih vlakah, poteh, travnikih, makadamih in deloma po prometnih cestah, kjer je potrebno upoštevati cestno prometne predpise. Start transferjev in cilj tekme se bo nahajal pri hotelu Urban Ring Ljubljana.

Točen potek trase tekmovanja s karto prog bo objavljen najkasneje v petek, 18. septembra 2020. Etape bodo na terenu označene dan pred dogodkom. Na območju transferjev med etapami, ki potekajo po cestah, je potrebno upoštevati cestno prometne predpise. V času treninga in tekme je prepovedna uporaba prevozov (shuttlov) na vrh Golovca.

*Število hitrostnih preizkušenj za tekmovalce do 15 let bo prilagojeno – nastopali bodo na etapah 1-3.

Prihod do prizorišča

Glavno prizorišče bo pri hotelu Urban Ring Ljubljana, na naslovu Dolenjska cesta 242c, 1000 Ljubljana, kjer bo tudi štart, cilj, informacije, prijavna in timing služba. Parkiranje bo možno v bližini (parkirišče bo označeno na dan dogodka) ali pri NS Rudnik.

Za gledalce priporočamo prihod s kolesom ali JPP (avtobus št. 3). Varen prehod za kolesarje od parkirišča pri NS Rudnik čez Dolenjsko cesto do prostora tekmovanja bo pri semaforiziranem križišču med Dolenjsko cesto, prehodom v trgovino Semenarna in ulico Spodnji Rudnik II.

golovec2020_map2

 

 

 

 

 

 

 

Zaščitna oprema

Na etapah je obvezna uporaba čelade (integralna “full-face” na željo tekmovalca). Priporočljiva je tudi ostala zaščita (ščitniki za kolena, dolge rokavice, ščitnik za hrbet (želva) in ščitniki za komolce). Ščitniki morajo biti na etapah pravilno nameščeni, na transferjih pa jih tekmovalci niso obvezni uporabljati (razen najmanj XC čelade). Vse ostalo se upošteva po pravilniku SloEnduro.

Za kategorijo do 15 let je obvezna zaščita za hrbet ali nahrbtnik z ojačenim hrbtiščem!

Treningi na progi

Trasa tekmovanja bo znana v petek pred tekmovanjem. Od takrat naprej bo mogoč tudi ogled trase. Prepovedana je uporaba vsakršne pomoči z vozili za namene treninga, t.i. “shuttle”. Trening na progah je dovoljen zgolj na lasten pogon.


 Splošne določbe

 • Tekmuje se po pravilih UCI in KZS za enduro ter pravilniku SloEndura 2020, razen v zgoraj opisanih spremembah.
 • Kakršna koli krajšanja etap niso dovoljena in bodo tudi nenapovedano elektronsko in fizično nadzorovana. V primeru ugotovljenih kršitev sledi izključitev tekmovalca.
 • Udeležba na prologu ni obvezna. Tekmovalcu, ki se prologa ne udeleži, se dodeli čas srednje uvrščenega tekmovalca.
 • Udeleženci tekmujejo na lastno odgovornost.
 • Nagradni sklad po pravilniku SloEnduro.
 • Rezultati bodo objavljeni na prireditvenem prostoru 30 min po končanem tekmovanju in na spletni strani sloenduro.com.
 • Delegat SloEnduro: Zagotavlja potek v skladu s pravili ter v skladu z dogovori SloEndura (številke, sponzorji, štartna mesta itd …).
 • Dan pred tekmovanjem ter na dan tekmovanja se bo prijavna služba nahajala na štartno-ciljnem prostoru. Do starta – proge in vseh etap bodo postavljene vse potrebne označbe. Upoštevati je potrebno vse cestno prometne predpise.
 • S plačilom startnine tekmovalec potrdi, da se strinja s pogoji razpisa ter da tekmuje na lastno odgovornost (za mladoletne odgovornost prevzamejo starši oz. polnoletna oseba, ki podpiše prijavni obrazec).
 • Tekmovalci naj bodo pozorni na prevzem čipov pred startom.
 • Vožnja in ogrevanje po progi v času tekmovanja je prepovedano in bo sankcionirano.
 • Redarji ob progi skbijo za varnost udeležencev in gledalcev ter za spoštovanje pravil. • Obvezna je uporaba zaščitne čelade po pravilniku KZS za enduro (integralna na etapah, vsaj klasična kolesarska na transferjih).
 • Pritožbe bo sprejemala tekmovalna komisija v skladu s tekmovalnim pravilnikom, sprejema jih glavni sodnik do 10 minut po objavi rezultatov ob plačilu kavcije 20 €.
 • Zagotovljena je zdravstvena služba.
 • Na tekmi se bo uporabljal sistem za elektronsko merjenje časa. Tekmovalci so dolžni vrniti čipe oz. kartice, v nasprotnem primeru bo organizator obračunal strošek za izdelavo nove, ki znaša 50 €.
 • Prireditelj si pridržuje pravico spremembe tega razpisa, o čemer bo udeležence pravočasno obvestil.
 • Prireditelj ne odgovarja za posledice, ki jih tekmovalec povzroči sebi, sotekmovalcu ali tretji osebi.
 • Proga bo označena najmanj dan pred pričetkom tekmovanja in pripravljena za ogled in trening.
 • Organizator lahko v primeru slabih vremenskih razmer ali drugih nepričakovanih situacij spremeni potek proge, dolžino in število etap, o čemer bo pravočasno obvestil udeležence.

golovectrails

continental

scott

wheelbase

 

Prijave in štartnina

Začetek prijav

1. 9. 2020.

Način prijave

Prijave bodo potekale preko portala Prijavim.se, druge možnosti ne bodo omogočene. Za uspešno prijavo se šteje, kadar tekmovalec:
– pravilno izpolni in odda prijavni obrazec preko portala Prijavim.se,
– poravna startnino preko portala Prijavim.se.

Zaključek prijav

Četrtek, 17. 9. 2020, oziroma do zapolnitve mest (250).

Naknadne prijave

Naknadne prijave bodo možne le s prošnjo na organizatorja (društvo) do dneva tekmovanja, oziroma do zapolnitve mest. Organizator bo v primeru zapolnitev mest to sporočil preko družbenega omrežja FB. V kolikor bo prošnji ugodeno in mesta ne bodo zapolnjena, bodo vsi tekmovalci, ki se bodo prijavili do dneva tekmovanja, lahko tudi tekmovali.

Štartnina ob predprijavi

Redna do 17. 9. 2020 25 EUR (za prijave in plačila pred zaključkom prijav – datum zgoraj) – plačilo preko portala prijavim.se. Cena do 17. 9. 2020 za mladince do 15 let je 15 EUR.

Štartnina ob naknadni prijavi

Možna prijava le ob ugoditvi prošnje (VIP prijava). Od 18.9.2020 00:01h do 20.9.2020 10:00 35 € (za prijave po zaključku rednih prijav – datum zgoraj) – plačilo z gotovino na dan tekmovanja. Prijave na dan tekmovanja brez predhodno poslane prošnje niso mogoče!

Plačilo štartnine

Startnina se plača v naprej ob prijavi preko portala Prijavim.se, kjer sledite navodilom plačila startnine. Naknadna prijava je, v primeru prostih mest in ugoditvi prošnje, mogoča tudi do dneva dogodka (do 20.9.2020 10:00). Plačilo naknadnih prijav je mogoče le z gotovino na dan dogodka. Vse pred prijave brez prejetega nakazila se zaračunajo kot naknadne prijave (35 €).

Tekmovalci brez licence

Tekmujejo brez posebnih omejitev. Obvezna je pred prijava preko Prijavim.se, kot za vse druge kategorije. Organizator priporoča, ne pogojuje tekmovalcem nakup članske KZS kartice, s čimer ima tekmovalec avtomatsko zavarovanje odgovornosti za celotno sezono. Tekmovalec KZS kartico naroči, poravna in pridobi pri KZS.

Mladoletni tekmovalci

Za mladoletne tekmovalce (rojeni po 20.9.2002) odgovornost prevzamejo starši oz. polnoletna oseba, ki podpiše prijavni obrazec.

Kategorije

Tekmovanje bo potekalo po prilagojenih kategorijah:

Absolutna kategorija
Moški do 15 let
Moški 16-18
Moški 19–24
Moški 25–29
Moški 30–34
Moški 35–39
Moški 40–44
Moški 45–49
Moški 50 +
Ženske do 30
Ženske nad 30
E-Bike (vsi letniki)