ensl

Enduro 4fun Golovec trails Ljubljana

sloenduroicongreen

Enduro 4fun Golovec trails Ljubljana | 22. september | Ljubljana

Osnovne informacije

Prireditelj: Športno društvo Golovec trails

Datum prireditve: 22. september 2019

Kraj prireditve: Ljubljana

Vodja prireditve: Iztok Slapnik, Tadej Tekavčič

Kontakti prireditelja:

mailicongreen  Vodja prireditve, vodja prijavne službe | Tadej Tekavčič | 040 611 449 | golovectrails@gmail.com

Vodja proge, vodja tekmovanja | Iztok Slapnik | 041 980 982 | iztok.slapnik@gmail.com

webicongreen  www.facebook.com/golovectrailswww.golovectrails.com

Merjenje časov in obdelava rezultatov

mailicongreen kucipedal@gmail.com  | Aleš Makuc | 031 851 539

Opis tekmovanja

Športno društvo Golovec trails v nedeljo dne 22.9.2019 organizira drugo Enduro4fun tekmo v Ljubljani z bogatim spremljevalnim programom. Tekmovanje bo potekalo na Golovcu, v bližini mestnega središča. Prizorišče dogajanja bo poleg tras tekmovanja na športnem igrišču ob osnovni šoli Oskarja Kovačiča, PŠ Rudnik. V bližini prizorišča bo možno parkiranje in postavitev ekipnih šotorov.
Vzpon kolesarjev do tekmovalnega dela bo po gozdnih vlakah, namensko grajenih poteh in asfaltni cesti, trase pa potekajo po namensko grajenih gorsko kolesarskih poteh v gozdu.
Tekmovanje bo potekalo cel dan z dopoldansko prijavo tekmovalcev, treningom in popoldanskim tekmovalnim delom do okvirno 16. ure. Po tekmovalnem delu sledi podelitev priznanj in nadaljnje druženje.
Enduro Golovec trails Ljubljana je enodnevno tekmovanje. Na dan dirke bodo imeli tekmovalci čas za spoznavanje trase tekmovanja do 10. ure, tekmovalni del pa bo potekal od 11.00 na štirih hitrostnih preizkušnjah na Golovcu. Točen potek trase bo znan v dneh pred tekmovanjem. Poskrbljeno bo tudi za nagradni sklad za najboljše.

Format tekmovanja

Klasični enduro format s štirimi hitrostnimi preizkušnjami oz. etapami v enem dnevu.

Vrstni red na štartu

Štartne pozicije bodo določene po pravilniku SloEnduro. Tekmovalci bodo štartali obratnem vrstnem redu, torej številka 1 štarta kot zadnji.

Spored tekmovanja

Nedelja, 22. september

7.00–10.00 odprta prijavna služba
8.00–10.00 trening za tekmovalce
11.00–16.30 tekmovanje
16.30–17.30 spremljevalni program
17.30 podelitev

Opis trase tekmovanja

Tekmovanje bo potekalo na štirih trasah* v skupni dolžini spustov približno 4 km in višinsko razliko približno 500 m. Trase hitrostnih preizkušenj so večinoma speljane po obstoječih poteh na Golovcu. Vsako etapo se na tekmovanju vozi enkrat.
Trase potekajo po gozdu, pretežno po zemljati podlagi z nekaj odseki korenin in deloma po grajenih objektih. Trase etap so deloma tehnične, deloma hitre, na težjih delih pa bo zagotovljen obvoz. Transferji potekajo po gozdnih vlakah, poteh, travnikih, makadamih in deloma po prometnih cestah, kjer je potrebno upoštevati cestno prometne predpise.
Start transferjev in cilj tekme se bo nahajal pri Osnovni šoli Oskarja Kovačiča, PŠ Rudnik.
Točen potek trase tekmovanja s karto prog bo objavljen najkasneje v petek, 20. septembra 2019. Etape bodo na terenu označene dan pred dogodkom.
Na območju transferjev med etapami, ki potekajo po cestah, je potrebno upoštevati cestno prometne predpise. V času treninga in tekme je prepovedna uporaba prevozov (shuttlov) na vrh Golovca.
*Število tras za tekmovalce do 15let bo prilagojeno.

Trening na progi

Trasa tekmovanja bo znana v petek pred tekmovanjem. Od takrat naprej bo mogoč tudi ogled trase. Prepovedana je uporaba vsakršne pomoči z vozili za namene treninga, t.i. “shuttle”. Trening na progah je dovoljen zgolj na lasten pogon.

Prihod do prizorišča

Glavno prizorišče bo pri Osnovni šoli Oskarja Kovačiča, PŠ Rudnik, na naslovu Rudnik I 6, 1000 Ljubljana, kjer bo tudi štart, cilj, informacije, prijavna in timing služba.
Parkiranje bo možno na travniku v bližini (parkirišče bo označeno na dan dogodka) ali pri NS Rudnik. Za gledalce priporočamo prihod s kolesom ali JPP (avtobus št. 3). Varen prehod za kolesarje od parkirišča pri NS Rudnik čez Dolenjsko cesto do prostora tekmovanja bo pri semaforiziranem križišču med Dolenjsko cesto, prehodom v trgovino Semenarna in ulico Spodnji Rudnik II.

golovectrails_howtogetthere

Zaščitna oprema

Na etapah je obvezna uporaba čelade (integralna “full-face” na željo tekmovalca). Priporočljiva je tudi ostala zaščita (ščitniki za kolena, dolge rokavice, ščitnik za hrbet (želva) in ščitniki za komolce). Ščitniki morajo biti na etapah pravilno nameščeni, na transferjih pa jih tekmovalci niso obvezni uporabljati (razen najmanj XC čelade). Vse ostalo se upošteva po pravilniku SloEnduro.
Za kategorijo U15 je obvezna zaščita za hrbet ali nahrbtnik z ojačanim hrbtiščem!

Nastanitve

V kolikor potrebujete v času tekme nastanitev, pišite na e-mail organizatorja (golovectrails@gmail.com).

Ujemi Jureta

Vsi tekmovalci tekmujejo tudi proti času, ki ga bo dan pred dogodkom postavil Jure Žabjek. V kolikor kakšen od tekmovalcev izboljša Juretov čas, bo deležen posebne nagrade in brezplačne startnine za Golovec trails Enduro4fun 2020. V kolikor je tekmovalcev, ki izboljšajo Juretov čas več, nagrado dobi le najhitrejši izmed njih.

Splošne določbe

 • Tekmuje se po pravilih UCI in KZS za enduro, ter SloEnduro pravilniku, razen v zgoraj opisanih spremembah.
 • Udeleženci tekmujejo na lastno odgovornost.
 • Nagradni sklad po pravilniku SloEnduro.
 • Mesto objave rezultatov: na prireditvenem prostoru 30 min po končanem tekmovanju in na spletni strani sloenduro.com
 • Glavni sodnik: delegira ga Kolesarska zveza Slovenije.
 • Delegat SloEnduro: Skrbi za to, da je vse v skladu s pravili in dogovori znotraj SloEnduro (številke, sponzorji, štartna mesta itd…).
 • Dan pred tekmovanjem ter na dan tekmovanja se bo prijavna služba nahajala na štartno-ciljnem prostoru. Do starta-proge in vseh etap bodo postavljene vse potrebne označbe. Upoštevati bo potrebno vse cestno prometne predpise.
 • S plačilom startnine tekmovalec potrdi, da se strinja s pogoji razpisa ter, da tekmuje na lastno odgovornost (za mladoletne odgovornost prevzamejo starši oz. polnoletna oseba, ki podpiše prijavni obrazec).
 • Tekmuje se po pravilih UCI in določilih KZS pravilnika za enduro.
 • Sestanek vodij ekip bo pred začetkom tekmovanj, kot je navedeno v časovnici, na mestu prijav tekmovanja.
 • Tekmovalci naj bodo pozorni na prevzem čipov pred startom.
 • Vožnja in ogrevanje po progi v času tekmovanja je prepovedano in bo sankcionirano.
 • Obvezna je uporaba zaščitne čelade po pravilniku KZS za enduro (integralna čelada na etapah, vsaj klasična kolesarska na transferjih), ter zaščita za kolena in komolce.
 • Pritožbe bo sprejemala tekmovalna komisija v skladu s tekmovalnim pravilnikom, sprejema jih glavni sodnik do 10 minut po objavi rezultatov ob plačilu kavcije 20 €.
 • Zagotovljena je zdravstvena služba.
 • Na tekmi se bo uporabljal sistem za elektronsko merjenje časa. Tekmovalci so dolžni vrniti čipe oz. kartice, v nasprotnem primeru bo organizator obračunal strošek za izdelavo nove, ki znaša 40,00eur.
 • Prireditelj si pridržuje pravico spremembe tega razpisa, o čemer bo udeležence pravočasno obvestil.
 • Prireditelj ne odgovarja za posledice, ki jih tekmovalec povzroči sebi, sotekmovalcu ali tretji osebi.
 • Proga bo označena najmanj dan pred pričetkom tekmovanja in pripravljena za ogled.
 • Organizator lahko v primeru slabih vremenskih pogojev ali drugih nepričakovanih situacij spremeni potek proge, dolžino in število etap, o čemer bo pravočasno obvestil tekmovalce.
 • Organizator si pridržuje pravico do spremembe razpisa brez predhodnega opozorila.

 

ebilance_logo

zajec_logo

 dema_logo

 

 

 

golovectrails_logo_neg_400outdoormania_logo

zabjek_logo

Prijave in štartnina

Začetek prijav
23. avgust 2019

Način prijave
Prijave bodo potekale preko portala Prijavim.se, druge možnosti ne bodo omogočene. Za uspešno prijavo se šteje, kadar tekmovalec:
– pravilno izpolni in odda prijavni obrazec preko portala Prijavim.se,
– poravna startnino preko portala Prijavim.se.

Zaključek prijav
Četrtek, 19.9.2019, oziroma do zapolnitve mest (250).

Naknadne prijave
Naknadne prijave bodo možne le s prošnjo na organizatorja (društvo) do dneva tekmovanja, oziroma do zapolnitve mest. Organizator bo v primeru zapolnitev mest to sporočil preko družbenega omrežja FB. V kolikor bo prošnji ugodeno in mesta ne bodo zapolnjena, bodo vsi tekmovalci, ki se bodo prijavili do dneva tekmovanja, lahko tudi tekmovali.

Startnina ob predprijavi
Redna do 19. 9. 2019 25 EUR (za prijave in plačila pred zaključkom prijav – datum zgoraj) – plačilo preko portala prijavim.se.
Cena do 19.9.2019 za mladince do 15 let je 15 EUR.

Startnina ob naknadni prijavi
Možna prijava le ob ugoditvi prošnje (VIP prijava). Od 20.9. 2019 00:01h do 22.9.2019 10:00 35 € (za prijave po zaključku rednih prijav – datum zgoraj) – plačilo z gotovino na dan tekmovanja. Prijave na dan tekmovanja brez predhodno poslane prošnje niso mogoče!

Plačilo štartnine
Prijave se lahko izpolnijo preko spletne strani www.prijavim.se. Startnina se plača v naprej ob prijavi preko portala Prijavim.se, kjer sledite navodilom plačila startnine. Naknadna prijava je, v primeru prostih mest in ugoditvi prošnje, mogoča tudi do dneva dogodka (do 22.9.2019 10:00). Plačilo naknadnih prijav je mogoče le z gotovino na dan dogodka. Vse pred prijave brez prejetega nakazila se zaračunajo kot naknadne prijave (35€).

Tekmovalci brez licence
Tekmujejo brez posebnih omejitev. Obvezna je pred prijava preko Prijavim.se, kot za vse druge kategorije. Organizator priporoča, ne pogojuje tekmovalcem nakup članske KZS kartice, s čimer ima tekmovalec avtomatsko zavarovanje odgovornosti za celotno sezono. Tekmovalec KZS kartico naroči, poravna in pridobi pri KZS.

Mladoletni tekmovalci
Za mladoletne tekmovalce (rojeni po 22.9.2001) odgovornost prevzamejo starši oz. polnoletna oseba, ki podpiše prijavni obrazec.

Kategorije

Tekmovanje bo potekalo po prilagojenih kategorijah:

Absolutna kategorija
Junior 14-15
Junior 16-18
Moški 19–24
Moški 25–29
Moški 30–34
Moški 35–39
Moški 40–44
Moški 45–49
Moški 50+
Ženske do 30
Ženske nad 30
E-Bike (vsi letniki)