Pred nami je konec tedna, ko je čas za četrto dirko letošnje SloEnduro serije. Tokrat se bodo tekmovalci z ekipami ustavili v Tolminu, kjer jih čaka nova dirka letošnje sezone, ki bo potekala v sklopu Soča Outdoor Festivala.

 

Kolesarski del festivala se začne že v petek z večerno dirko eliminatorja v Kobaridu. Kolesarji bodo nadaljevali v soboto, ko je na sporedu maraton, s štartom v Tolminu. Dirka SloEndura nas čaka v nedeljo, s štartom na sotočju v Tolminu.

 

Trasa bo tekmovalce popeljala na slabih 30km dolgo pot z cca. 1400m višinskih metrov vzpona in spusta. Dirka bo razdeljena na tri etape, med katerimi bosta prva in zadnja nekoliko krajše, druga etapa pa z okoli 600m višinske razlike že skoraj “epska”. Takšen bo tudi prvi vzpon, ko bodo morali tekmovalci prikolesariti skoraj 1000m višinskih metrov višje od štarta.

 

Točnejše trase z zemljevidom bodo objavljene v petek popoldne in odprte za trening v soboto cel dan. Trase bodo objavljene na sloenduro.com in soca-outdoor.com.

 

Pomembno obvestilo za tekmovalce! Spremenjen je bil program tekmovanja. Sprva je bilo navedeno, da bo pričetek dirke enduro ob 13.00, po novem pa se bo dirka odvijala že v dopoldanskih urah. Vse skupaj se začne ob 9.00 s sestankom. Prvi tekmovalec bo na pot štartal pol ure kasneje.

 

Med rezultati na SloEnduro pa je objavljena tudi sveža lestvica pred naslednjo tekmo. V moški konkurenci še naprej kraljuje Nejc Rutar (Unior Tools Team), ki se zdi težko ulovljiv. Kristjan Medvešček (KK Črn Trn) na drugem mestu zaostaja že 150točk, medtem ko jih kar 380 do vrha manjka Petru Mlinarju (KK Črn Trn) na tretjem mestu. V ženski konkurenci je mesto na vrhu prevzela Nina Rupnik (Orbea Geax) s 50točk prednosti pred Ano Zupan (Energijateam.com), ki lovi zaostanek potem, ko je zaradi poškodbe izpustila tekmo v Cerknem. Saša Bevk (Pedal Racing) zaostaja še dodatnih 50točk tako, da je boj za vrh odprt.

 

Nov program tekmovanja:

Sobota:
09:00 – 12:00    registracije in prevzem startnih številk
09:00 – 19:00     prosti trening
19:00                   sestanek z vodji ekip

Nedelja:
8:00 – 9:00     registracije in prevzem startnih stevilk
9.00                 sestanek z vodji ekip
9:30                 start tekmovanja (prvi tekmovalec)
15:00               predviden konec tekmovanja in podelitev nagrad (30 min po zaključku)

 

JakaT