Dvomesečni premor med Endurom Cerkno in Black Hole Endurom bo tretja letošnja tekma serije 4Fun, Merjasec Enduro, ki se bo v nedeljo odvijal v Rušah oz. na relaciji med Rušami in Arehom.

Tekmovalci bodo morali med preizkušnjo opraviti s tremi hitrostnimi etapami, ki jih bodo vodile od Areha pa vse nazaj do Ruš od koder se bodo odpravili v dopoldanskem času. Organizator jim bo do vrha pomagal z avtobusnim prevozom. Kljub temu bodo morali tekmovalci do vrha še na lastni pogon, kar nekaj višinskih metrov pa bodo premagali še kasneje, med etapami.

Še pred samim štartom bo dovolj časa za ogled tras, a bo tokrat sobota bolj rezervirana za ta namen. Tekmovalci lahko ogled opravijo v lastni režiji, lahko pa se obrnejo tudi na organizatorja, ki bo za soboto priskrbel prevoz na vrh po simboličnih cenah.

Več o tekmovanju: Merjasec Enduro

Stanje na lestvici

Pred tekmo v Rušah so se tekmovalci že dvakrat letos udarili za točke serije 4Fun. Po uvodni dirki v italijanski Gorici in nadaljevanjem z endurom Krokar v Dobrni, zaenkrat najbolje kaže Gregu Nagodetu (Energijateam.com). Dobrih trideset točk za njim zaostaja Miha Spruk (Calcit Bike Team), prvo trojico trenutno pa dopolnjuje Peter Mlinar (KK Črn Trn), ki je 150 točk dosegel z zmago v Dobrni. Vsi trije so prijavljeni tudi tokrat.

V ženski konkurenci je trenutno vodilna Avstrijka Yana Dobnig (RLM Mondraker). Sledita ji Italijanka Eli Cos in pa Ana Zupan (Energijateam.com).

Lestvice SloEnduro