V nedeljo nas čaka prva letošnja tekma v sklopu SloEndura na slovenskih tleh. Z Enduro Krokar v Dobrni se namreč nadaljuje serija 4Fun, ki se je začela že marca s tekmo v Miljah, vsega skupaj pa bo letos v tem paketu kar 10 prizorišč.

Kot poročajo z Dobrne, je vse nared za drugo izvedbo Krokarja. Po lanski uspešni udeležbi so organizatorji optimistični in pričakujejo zadovoljne obraze tekmovalcev. Letošnja tekma se seli na novo prizorišče oz. novo progo. Zbor tekmovalcev in prijave bodo na že znani lokaciji, pri hotelu Triglav v Dobrni. Od tam bodo tekmovalci tudi štartali in se odpravili kar direktno na vrh proge, ki poteka po pobočjih Paškega Kozjaka, kamor se z Dobrne tudi preseli vso dogajanje. Druženje med in po tekmovanju bo tako preseljeno na cilj trase, ki bo pred jamo Ledenica, kamor se bo možno tudi skriti pred soncem ali dežjem, ki pa ga po najnovejših napovedih ni pričakovati v izobilju.

Sama trasa tekmovanja je speljana kot nalašč za tekmo serije 4Fun, trdijo organizatorji. Prvi del je speljan po lepih poteh med mahom in je rahlo bolj tehnične narave z obilo zabave, potem pa se v srednjem delu proga prevesi v hitrejši odsek, ki tekmovalce popelje tudi v suho potočno strugo. Sledil bo tudi vzpon, ki bo bo precej bolj human od tistega lani, zaključek pa je speljan pa lažjem terenu s ciljnim sprintom pred jamo Ledenica.

Pred jamo se bomo zadrževali cel dan, saj bo tam cilj etape, ki jo bodo tekmovalci vozili večkrat, v rezultat pa se bosta upoštevali najboljši dve vožnji. Na isti lokaciji bo poskrbljeno tudi za hrano in pijačo, po koncu tekmovanja pa bo tam organizirana razglasitev zmagovalcev in podelitev nagrad najboljšim.

Za prijave še ni prepozno, prijaviš se lahko kar v nedeljo zjutraj pred hotelom Triglav v Dobrni. Do 10.30 je čas za prevzem številke, časa za ogled proge pa bo že med samim tekmovanjem več kot dovolj, saj so organizatorji namenili šest ur za vožnje na progi. Podelitev sledi predvidoma po 17.00, ko bo tekmovanje zaključeno.

S kolesom ali brez, v Dobrni se bo v nedeljo dogajalo. Pridi furat ali navijat ;)

 

JakaT