Za nami je uspešno izpeljana 4fun dirka enduro Krokar, v organizaciji istoimenskega kolesarskega društva iz Dobrne. Nova lokacija na zemljevidu SloEndura se je odlično izkazala. Že ob prihodu je pogled na preko 100 tekmovalcev s štirih različnih držav na štartni listi napovedoval zanimivo dogajanje. Po nočnem deževju je bila proga dopoldan razmočena in spolzka, tekom dirke pa se je v soncu hitro sušila, a je pol ure pred koncem znova začelo deževati. Zaradi načina dirke, vožnje na eni trasi, ki je odprta štiri ure, v skupni čas tekmovalca pa se seštejejo najhitrejše štiri vožnje, je tako prišla do izraza taktika posameznega tekmovalca.

Peter Mlinar in Tanja Žakelj sta bila najhitrejša

Z zanimivo progo je v absolutni konkurenci 89 uvrščenih tekmovalcev najhitreje opravil Korošec Peter Mlinar (KK Črn Trn). Že s postavitvijo časa v prvi vožnji je konkurentom vrgel rokavico za končno zmago. Robi Kordež (Black Hole Enduro Team) se je Petru najbolj približal, za njim je zaostal za 13s. Tretji čas sta na sekundo enako postavila Kristijan Medvešček in Jaka Tancik (Energijateam.com). Najhitrejšo peterico je zaključil mladi Jan Štucin (Pedal Racing Team).

V ženski konkurenci se je najbolje odrezala Tanja Žakelj (Unior Tools Team), sicer zelo uspešna tekmovalka v olimpijskem krosu. Tanja pravi da si treninge zelo rada popestri na enduro kolesu, zato jo na kakšni dirki zagotovo še vidimo. Za njo sta se uvrstili Urška Kovče (Energijateam.com) in Jasmina Ribič (MTB Trbovlje Specialized).

Ostali zmagovalci Krokarja

Poleg najhitrejših v absolutni konkurenci naj omenimo še ostale zmagovalce po kategorijah. Pri mladincih sta se za zmago potegovala Matej Grnjak (Black Hole Enduro Team) in Grega Žvan (MBK SPORTR.SI). Grega je bil nekoliko hitrejši od novinca na SloEnduro tekmovanjih, Mateja. V kategoriji članov je bil najhitrejši skupni zmagovalec Peter Mlinar (KK Črn Trn), za njim pa sta se zvrstila Jan Štucin (Pedal Racing Team) in Urban Ferenčak (Rajd Trek/Unior Tools Team). Med mlajšimi veterani je bil zelo hiter Robi Kordež (Black Hole Enduro Team) pred Jakom Tancikom (Energijateam.com) in Markom Jagrom (MTB Trbovlje Specialized). V kategoriji starejših veteranov je na najvišjo stopničko stopil Primož Štrancar (Orbea Enduro Crew), za njim pa sta se uvrstila Pevec Drago (ŠKD Pank Kura) in Andrej Stroj (BK Opušteno). V kategoriji Hobi je najhitreje s progo opravil Kristijan Medvešček. Na drugem mestu je pristal Luka Mlakar, tretje pa sta si razdelila Helmuth Hoeller in Daniel Apreutesei. Naj še enkrat omenimo ženske. Zmagala je Tanja Žakelj (unior Tools Team) pred Urško Kovče (Energijateam.com) in Jasmino Ribič (MTB Trbovlje Specialized).

Rezultati tekmovanja: Enduro Krokar

Serija SloEnduro se seli na cerkljansko. Na smučišču Cerkno nas 16. – 17. maja čaka Enduro Cerkno, ki bo hkrati štel tudi za državno prvenstvo Slovenije.

Fotografije: Julija Kavčič

PG