ensl

Na Kope 4fun

sloenduroicongreen

Na Kope 4fun | 21. julij | Bike Park Kope (Slo)

Osnovne informacije

Prireditelj: Vabo, podjetje za turizem, trgovino, gostinstvo in logistiko d.o.o.

Datum prireditve: 21. julij 2019

Kraj prireditve: 2383 Šmartno pri Slovenj Gradcu

Vodja prireditve: Boštjan Paradiž

Kontakti prireditelja:

mailicongreen  Vodja prireditve | Boštjan Paradiž |  bostjan.paradiz@kope.si

Vodja proge | Matej Knez, Jaka Knez | 041 405 706 | jaka.knez@kope.si

Vodja prijavne službe | Jaka Knez | 041 405 706 | jaka.knez@kope.si

webicongreen www.kope.si

Merjenje časov in obdelava rezultatov

mailicongreen kucipedal@gmail.com  | Aleš Makuc | 031 851 539

Opis tekmovanja

Enduro Na Kope 4fun se bo odvijal na trasah obstoječega bike parka na Kopah, ki sedaj deluje tretje leto. Podjetje Vabo d.o.o. se tekom zimske sezone aktivno ukvarja s ponudbo zimskega turizma, poleti pa se na trasah smučišča vse bolj uveljavljajo tudi letne aktivnosti z bike parkom na čelu. Za vzpon do starta se bo uporabljala obstoječa žičniška infrastruktura, spust pa bo potekal po že obstoječih grajenih poteh. Osrednji prostor dogodka bo terasa pred Grmovškovim domom.
Enodnevno tekmovanje je primerno tako za rekreativce, ki se šele spoznavajo z disciplino in želijo preizkusiti svoje kolesarske veščine, kot za izkušene kolesarje.
Se vidimo na Kopah.

Format tekmovanja

Tekma bo izvedeno v enodnevnem formatu. Na obeh trasah je zjutraj predviden prosti trening, nato pa se bo vsaka trasa dvakrat vozila na čas.
Tekmovalci bodo tako naredili 4 spuste po dveh različnih progah, časi vseh voženj pa se bodo upoštevali v skupnem seštevku.
Za kategorijo do 17 let bo dirka polovična, čaka jih po en spust po vsaki od dveh prog.
Dirka je primerna za vse ljubitelje gorskega kolesarstva, ki radi uživajo na kolesu v čudoviti naravi v okrilju pohorskih gozdov (z dodatkom dobre družbe, izvrstne hrane in hladne pijače).

Vrstni red na štartu

Štartne pozicije bodo določene po pravilniku SloEnduro. Tekmovalci bodo štartali obratnem vrstnem redu, torej številka 1 štarta kot zadnji.

Spored tekmovanja

Nedelja, 21. julij

9.00–10. 30 Prosti trening
9.00–10.30 Odprta prijavna služba
10.45 Sestanek s tekmovalci
11.00 Start
15.30 Podelitev
… Zaključek in zabava na prireditvenem prostoru.

Opis trase tekmovanja

Kolesarji bodo vozili na dveh različnih trasah, katerih štart in cilj bosta na istem mestu.
Dolžina “Flow” trase znaša približno 1,6 km, višinska razlika spusta 150 m. Dolžina trase “Borovničke” znaša približno 1,3 km, višinska razlika spusta 150 m.
Za prevoz na start obeh tras se uporabi štirisedežnica!
Proge so speljane po trasah kolesarskega parka, čez travnike in po gozdu. Na “Flow” trasi so postavljeni enostavni do srednje zahtevni elementi, ki pa jih je mogoče obvoziti. V primeru izjemno suhega vremena je “flow” trasa lahko zaradi sestave podlage – drobnega peska spolzka. Prav tako sta v primeru dežja podlagi obeh tras spolzki in je potrebna dodatna previdnost pri vožnji skozi ovinke in preko korenin.
Obe trasi sta primerni tako za začetnike kot tudi za izkušene tekmovalce.
Trase bodo objavljene v soboto zjutraj na prireditvenem prostoru, saj je trening pred uradnim prostim treningom na trasah prepovedan.
Udeleženci ob prejetju štartne številke dobijo tudi točno določeno časovnico za vsakega tekmovalca.

Trening

Trasa tekmovanja bo znana v soboto pred tekmovanjem. Od takrat naprej bo mogoč tudi ogled trase. Prepovedana je uporaba vsakršne pomoči z vozili za namene treninga, t.i. “shuttle”, ali trening s kolesi s pomočjo elektromotorja. Trening na progah je dovoljen zgolj na lasten pogon ali z uporabo štirisedežnice (potrebna je vozovnica).

Prihod do prizorišča

Do prizorišča Na Kope 4fun pridete samo iz smeri Slovenj Gradec – Kope. Iz slovenjgraške obvoznice se v krožišču pri Rovando centru držite v smeri proti naselju Legen (po klancu navzgor). Nato pa sledite glavni cesti, približno 15 kilometrov vse do Lukovega doma na Kopah. Ob cesti so tudi smerne table, ki vas bodo usmerjale proti turističnemu centru Kope.

dostop_kope

Zaščitna oprema

Na etapah je obvezna uporaba integralne (full-face) čelade, ščitnikov za kolena in dolgih rokavic. Priporočljiv je ščitnik za hrbet (želva) in ščitniki za komolce. Ščitniki morajo biti na etapah pravilno nameščeni, na transferjih pa jih tekmovalci niso obvezni uporabljati (razen najmanj XC čelade).

Za kategorije U12, U17 je obvezna tudi zaščita za hrbet ali nahrbtnik z ojačanim hrbtiščem!
Vse ostalo se upošteva po pravilniku SloEnduro.

Nastanitve

Za tekmovalce je na voljo posebna ponudba prenočitev v hotelu Lukov dom – 25,00 EUR na osebo /dan vključuje: nočitev z zajtrkom v sobi z etažno kopalnico, posteljnina, brisače, WIFI, parkirišče. Obvezno doplačilo: turistična taksa 1,50€/osebo in prijavnina 1,00€/osebo. Možnost doplačila za polpenzion ali polni penzion.

Ob Grmovškovem domu je urejeno parkirišče za avtodome: 10,00€ na osebo / dan vljučuje: prostor za avtodom; uporaba sanitarij in tople vode; Obvezno doplačilo: turistična taksa 1,50€/osebo in prijavnina 1,00€/osebo. Možnost doplačila zajtrka.

Rezervacije (koda: Na Kope 4fun)
rezervacije@kope.si
02 88 39 850


Splošne določbe

 • Tekmuje se po pravilih KZS, in UCI, ter internega pravilnika SloEnduro
 • Udeleženci tekmujejo na lastno odgovornost.
 • Nagradni sklad po pravilniku SloEnduro.
 • Mesto objave rezultatov: na prireditvenem prostoru 30 min po končanem tekmovanju in na spletni strani sloenduro.com
 • Glavni sodnik: delegira ga Kolesarska zveza Slovenije.
 • Delegat SloEnduro: Skrbi za to, da je vse v skladu s pravili in dogovori znotraj SloEnduro (številke, sponzorji, štartna mesta itd…).
 • Dan pred tekmovanjem ter na dan tekmovanja se bo prijavna služba nahajala na štartno-ciljnem prostoru. Do starta-proge in vseh etap bodo postavljene vse potrebne označbe. Upoštevati bo potrebno vse cestno prometne predpise.
 • S plačilom startnine tekmovalec potrdi, da se strinja s pogoji razpisa ter, da tekmuje na lastno odgovornost (za mladoletne odgovornost prevzamejo starši oz. polnoletna oseba, ki podpiše prijavni obrazec).
 • Tekmuje se po pravilih UCI in določilih KZS pravilnika za enduro.
 • Sestanek vodij ekip bo pred začetkom tekmovanj, kot je navedeno v časovnici, na mestu prijav tekmovanja.
 • Tekmovalci naj bodo pozorni na prevzem čipov pred startom.
 • Vožnja in ogrevanje po progi v času tekmovanja je prepovedano in bo sankcionirano.
 • Obvezna je uporaba zaščitne čelade po pravilniku KZS za enduro (integralna čelada na etapah, vsaj klasična kolesarska na transferjih), ter zaščita za kolena in komolce.
 • Pritožbe bo sprejemala tekmovalna komisija v skladu s tekmovalnim pravilnikom, sprejema jih glavni sodnik do 10 minut po objavi rezultatov ob plačilu kavcije 20 €.
 • Zagotovljena je zdravstvena služba.
 • Na tekmi se bo uporabljal sistem za elektronsko merjenje časa. Tekmovalci so dolžni vrniti čipe oz. kartice, v nasprotnem primeru bo organizator obračunal strošek za izdelavo nove, ki znaša 40,00eur.
 • Prireditelj si pridržuje pravico spremembe tega razpisa, o čemer bo udeležence pravočasno obvestil.
 • Prireditelj ne odgovarja za posledice, ki jih tekmovalec povzroči sebi, sotekmovalcu ali tretji osebi.
 • Proga bo označena najmanj dan pred pričetkom tekmovanja in pripravljena za ogled.
 • Organizator lahko v primeru slabih vremenskih pogojev ali drugih nepričakovanih situacij spremeni potek proge, dolžino in število etap, o čemer bo pravočasno obvestil tekmovalce.
 • Organizator si pridržuje pravico do spremembe razpisa brez predhodnega opozorila.

bikepark_kope_logo

Prijave in štartnina

Začetek prijav
Mesec dni pred prireditvijo.

Način prijave
Predprijave na tekmo so mogoče  zgolj na spletnem portalu www.prijavim.se. Prijava je zaključena,ko je dejansko plačana! Vsa navodila za plačilo so objavljena na spletni strani prijavim.se.

Zaključek prijav
18.7.2019

Štartnina ob predprijavi
25 € (za Junior U12- U17 kategorijo 10€)

Štartnina ob naknadni prijavi
35 € (za Junior U12- U17 kategorijo 15€)

Plačilo štartnine
Vsa navodila v zvezi z plačilom so objavljena na strani www.prijavim.se. Plačilo na dan tekmovanja je mogoče zgolj z gotovino.

Tekmovalci brez licence
Morajo pridobiti dnevno licenco KZS v višini 10,00 €. Zaželeno je, da tekmovalci že prej pridobijo kartice KZS, vseeno pa bo možno le-to dobiti tudi na prijavni službi na dan tekmovanja. Kartica velja do konca sezone.

Ob plačilu štartnine pripada tudi enolončnica.

Kategorije

Absolutna kategorija
Junior 12-17
Moški 18–24
Moški 25–29
Moški 30–34
Moški 35–39
Moški 40–44
Moški 45–49
Moški 50+
Ženske (vsi letniki)