SloEnduro 4Fun 2019 se seli v Kočevje. Predzadnja dirka letošnje serije bo to soboto v MTB trail centru Kočevje. Zabava pa se začne že v petek od 19. dalje s koncertom lokalnega benda KočevSKA Orkestra.

V petek bodo označene tudi vse tri etape sobotne dirke, tako da bo možen tudi že trening. A vzpon je dovoljen le na lasten pogon, po “climb trailu Friderik” (“shuttle” ni dovoljen, prav tako ne trening z električnimi kolesi).

Predprijave so odprte do četrtka. V soboto pa se lahko prijavite v ciljnemu prostoru od 8. pa do 10. ure. Ob 11. uri je začetek dirke in prve hitrostne preizkušnje. Vsaka od treh bo odprta 90 minut, tako da je možno narediti več spustov. Šteje seveda najhitrejši spust na vsaki, odpeljati pa je potrebno vse tri etape.

Za serijo 4Fun je organizator skrajšal dve etapi, kar pomeni tudi manj pedaliranja na start. Kategorija U15 pa bo imela čisto svoje trase. Na start etap se pelje po trailu za vzpon Friderik.

Predvideni zaključek dirke je ob 16.45, 30 minut zatem sledi razglasitev rezultatov ter podelitev nagrad najhitrejšim.

Organizator bo poskrbel za prehrano in pijačo in tudi za možnost kampiranja na bližnjemu travniku, saj je naslednji dan nedelja.

V nedeljo pa sledi še uradna otvoritev traila “V zmajevem gnezdu”. 2500 m čisto novega traila izpod Livoldskega vrha pa do začetka traila Veronika. Seveda bo možen tudi prevoz s kombijem.

Vabljeni v Dolgo vas pri Kočevju!

Razpis in prijave

FB dogodek

Fotografije Majh