Šesta dirka letošnje SloEnduro sezone je postregla z zanimivim razpletom in menjavami na vodilnih mestih skupne razvrstitve tako v moški, kot v ženski konkurenci. Po štirih hitrostnih preizkušnjah nad Kamnikom sta zmagi domov odnesla Kristjan Medvešček (KK Črn Trn), za katerega je to prvo letošnje zmagoslavje in Ana Zupan (Energijateam.com), ki je na najvišjo stopničko stopila po skoraj treh mesecih.

 

Medvešček suvereno do zmage, Rutar pa ob vodstvo v seriji

Krisjtan Medvešček je močno povedel že v prvi etapi dneva, saj si je nabral kar 12 sekund prednosti pred Nejcem Rutarjem (Unior Tools Team) in ostalimi zasledovalci. V drugi etapi se je v troboj vmešal še Tadej Razpet (Pedal Racing Team), a že v naslednji so stvari postale bolj jasne. Rutar je z okvaro obstal ob progi, Medvešček pa je še za malenkost povečal prednost, ki pa za Razpeta ob zaostanku s prve etape skoraj ni bila več dosegljiva. Na račun odstopa Rutarja se je v drugi polovici dirke na tretje mesto prebil Gregor Ferk (Energijateam.com). Peterico najhitrejših sta zaključila Peter Mlinar (KK Črn Trn) in Nejc Huth (Energijateam.com).

V skupnem seštevku serije je s tokratnim odstopom Rutar tudi zapravil vodstvo, ki ga je prevzel Medvešček, a njegova prednost znaša le 150 točk in boj za vrh je dve dirki pred koncem sezone popolnoma odprt.

 

Zupanova z novo zmago po treh mesecih spet na vrh lestvice

V ženski konkurenci je po treh mesecih na najvišjo stopničko ponovno stopila Ana Zupan in se veselila nove zmage. Tokrat ji je pot do vrha otežila gostja z Velike Britanje, Rachael Walker (Hope Racing), sicer tekmovalka v spustu, ki je bila vidno močnejša na trasi druge in zadnje etape, medtem ko je bila Ana hitrejša na prvi in tretji trasi. Po izmenjavah v vodstvu ju je na koncu v cilju ločilo le 6 sekund. Tretjega mesta se je veselila Nina Rupnik (Orbea Geax).

Z zmago in novimi 400 točkami, se je Ana ponovno uspela prebiti na vrh lestvice, kjer je bila pred dirko še Saša Bevk (Pedal Racing), ki pa tokrat ni nastopila in bo zdrsnila na tretje mesto. Med njima bo na drugem mestu pristala Rupnikova.

 

Štucin s peto zaporedno zmago med mladinci

V mladinski kategoriji sta se za zmago ponovno pomerila Jan Štucin (Pedal Racing) in Grega Žvan (Orbea Geax). Slednji je v tretji etapi grdo padel in bil prisiljen končati z dirko tako, da je bila pot do zmage za Jana prosta. Še najbolj se mu je na drugem mestu uspel približati klubski kolega Matjaž Istenič (Pedal Racing), zadnje mesto na odru pa je tokrat zasedel Jona Furlan (Kamplc Racing).

 

Tancik in Štrancar najhitrejša med masterji

Po petih zaporednih zmagah Roberta Kordeža (Orbea Geax) v kategoriji Master 1, je tokrat Jaku Tanciku (Energijateam.com) uspelo iztisniti nekaj več in se prebiti na najvišjo stopničko. Kordež je pristal na drugem mestu, zadnje mesto na zmagovalnem odru pa je zasedel Sebastjan Stres (Kamplc Racing).

V kategoriji Master 2 je Primož Štrancar (Orbea Geax) znova dokazal, da je nepremagljiv. Z lepo prednostjo je ugnal Aleša Pelcarja (Energijateam.com) in Janeza Golmajerja (MTB Klub Kranj).

 

S to dirko se sezona SloEnduro 2014 počasi preveša v zadnji del, saj sta do konca ostali le še dve preizkušnji. Konec septembra nas čaka Enduro Čelešnk, sredi oktobra pa finale na hrvaškem z Enduro Grožnjan.

 

Video, fotogalerija in ostalo sledi v naslednji dneh, zato ostanite z nami…

 

Celotni rezultati: Enduro Kamnik

 

Rezultati absolutno moški:

Rnk. Nr. Name First Name Category Total
1 2 MEDVEŠČEK KRISTJAN ELITE 0:15:47:37
2 4 RAZPET TADEJ ELITE 0:16:06:50
3 11 FERK GREGOR ELITE 0:16:37:49
4 3 MLINAR PETER ELITE 0:16:44:20
5 8 HUTH NEJC ELITE 0:17:04:85
6 9 TANCIK JAKA MAS 1 0:17:04:97
7 6 ŽABJEK ANŽE ELITE 0:17:09:77
8 12 ŠTRANCAR PRIMOŽ MAS 2 0:17:09:87
9 7 ŠTUCIN JAN JUN 0:17:18:73
10 5 KORDEŽ ROBERT MAS 1 0:17:23:24

 

Rezultati absolutno ženske:

Rnk. Nr. Name First Name Category Total
1 41 ZUPAN ANA W 0:21:27:49
2 44 WALKER RACHAEL W 0:21:33:49
3 42 RUPNIK NINA W 0:23:02:49