Pol leta po uvodni tekmi te sezone v Trstu in 10 dirk kasneje smo končno prišli do kraja, finalne tekme serije SloEnduro 2015, ki nas ta konec tedna čaka v hrvaškem Grožnjanu.

Tako kot že v pretekli sezoni, bomo tudi tokrat vse skupaj zaključili v idiličnem istrskem mestecu Grožnjan, ki očara s svojimi ulicami, kolesarjem pa v okolici ponuja odlične terene za vse vrste koles.

Kot je bilo pričakovati, se seznam prijavljenih polni kot še nikoli, saj marsikdo lovi še zadnji vlak, da bi nastopil na vsaj eni SloEnduro tekmi v tej sezoni. Tako je prijavljenih že blizu 150, med njimi pa vsi najhitrejši te sezone. Še več, v goste pride tudi del ekipe Cube Action Team, katere smo ob dejstvu, da je Cube glavni sponzor serije, še posebej veseli. Na štartu se nam bosta tokrat pridružila Ludwig Dohl in Gustav Wildhaber, ter tako poskrbela za še bolj zanimivo dogajanje pri vrhu rezultatov, kjer bomo zagotovo spremljali boj za skupno zmago v seštevku serije. Vid Peršak (Orbea Enduro Crew) trenutno vodi pred Kristijanom Medveščkom, a njegova prednost znaša le 100 točk. V primeru zmage Medveščka, mu bo moral prepustiti skupno zmagoslavje. Teoretično je v igri za zmago tudi še Peter Mlinar (KK Črn Trn), a bi moral dobiti 220 točk več kot Peršak, kar pomeni, da bi moral tekmo zmagati, Peršak pa se ne bi smel uvrstiti višje od šestega mesta.

V ženski konkurenci nekoliko lažje diha Nina Rupnik (MBK SportR.si), ki ima natanko 400 točk prednosti pred Tino Rejc. Ta bi morala tekmo dobiti, Rupnikova pa bi morala odstopiti ali izpustiti nastop, tako da je njena skupna zmaga v seriji skoraj že na varnem.

Zanimiv boj pa se obeta tudi v ekipnem točkovanju. Kamplc Racing Team trenutno vodi, a le 33 točk pred ekipo Energijateam.com, kar je skoraj nična prednost. Boj med obema ekipa je tako popolnoma odprt in obeta se zanimiv razplet.

Organizatorji BBK Grožnjan z Manuelom Viginijem na čelu so tokrat pripravili izjemno traso. Tekmovalce v nedeljo čaka pet različnih etap. Preizkušnja se bo pričela na glavnem trgu v Grožnjanu, etape pa bodo tekmovalce popeljale po okoliških vaseh Pertići, Kalčini in Peroj, tekma pa se bo zaključila z zadnjo etapo, ki se bo pričela kar na glavnem trgu v Grožnjanu. Še pred tem vsem tem, pa se bodo tekmovalci pomerili na prologu v soboto zvečer, ki bo potekal v samem Grožnjanu in bo ogrel ozračje za super vikend.

Mapa Enduro Grožnjan 2015

Se vidimo v Grožnjanu!

 

JakaT / Energija bikes