Ta konec tedna v starodavnem mestecu na griču nad reko Mirno v Istri s peto dirko za točke serije SloEnduro zaključimo sezono in razdelimo pokale.

Enduro Grozni v organizaciji BBK Grožnjan je v seriji od prve sezone, od leta 2013. Vsako leto je tudi gostil finale, razen v sezoni 2017, ko je spomladi odprl serijo, ter lani, ko so ga morali prvič odpovedati.

Za letos so nam na znanih trasah pripravili nekaj novih odsekov. Natančno traso objavimo v petek.

Prekinjamo tradicijo posezonskih podelitev!

Tokrat bomo pokale najboljšim v skupni razvrstitvi prvič podelili že kar na zadnji dirki. Kar ne pomeni, da se po sezoni ne moremo še kaj podružiti in skupaj kolesariti.

Kako pa kaže na vrhu?

Miha Smrdel (MBK Črni Vrh) je varen na vrhu skupne lestvice, v Grožnjan lahko pride na parado in postal bo skupni zmagovalec serije SloEnduro za sezono 2021.

David Ivartnik (Energijateam.com) bo branil skupno drugo mesto pred Janom Markičem (ŠKTD Avče), ki je tretji s kar 155 točkami manj. Četrtouvrščenega Vida Peršaka (Orbea Fox Enduro Team) ne bo v Grožnjan, saj bo nastopal na finalu svetovne enduro serije na Škotskem. Nejc Huth (Energijateam.com), zadnji zmagovalec Groznega leta 2019, se s petega mesta še lahko zavihti do stopničk.

Ivartnik vodi med člani, a tu z majhno prednostjo 60 točk pred Markičem, tretji je Jan Štucin (Pedal racing team).

Pri ženskah Urška Korasa (KD Zverinice) lahko še napade vodilno Gaio Kravanja (KK Črn trn), razlika znaša 150 točk. A bo morala biti še kakšna uvrščena med njiju.

Smrdel ima še veliko večjo prednost med mladinci, kjer je doslej osvojil vse možne točke. Če se Valentin Frey (Im.Puls Sport Union Klagenfurt) ne odpravi na Wexl Trails na avstrijsko prvenstvo, ki so ga žal prestavili prav na ta vikend, bo branil drugo mesto, sicer se ga brez tveganja polasti Jernej Kavčič (Sloga 1902 Idrija).

Vrstni redi po kategorijah so tukaj, absolutna razvrstitev pa tukaj.

Če bi kdo želel preračunavati scenarije – zmagovalec dobi 400 točk, drugouvrščeni 300, tretjeuvrščeni 250, četrtouvrščeni 200, peti 190 in nato po 10 točk manj do 11. mesta. Pravilnik, 15. člen. 

V soboto na kolo le izven trase dirke

Tako kot vso sezono bodo v soboto hitrostne preizkušnje odprte le za peš ogled. Vožnja s kolesi bo mogoča po poteh Grisium Bike Parka – Ovca trails.

Prijave so odprte še do vključno četrtka.

Razpis in prijave

 

Fotografije Anže Petkovšek, Enduro Grozni 2019

 

Enduro Grozni 2019:

Enduro Grozni | Finale Huthu, serija Fejerju in Peršetovi

Enduro Grozni | Video

Enduro Grozni | Fotogalerija