ensl

Enduro Grozni 2018

sloenduroicongreen

Enduro Grozni | 14. oktober | Grožnjan (Hrv)

Osnovne informacije

Organizator:  BBK Grožnjan, Trg Ruggiero Paladin 3,
52429 Grožnjan

Datum tekmovanja: 14. oktober 2018

Kraj tekmovanja: Grožnjan, Hrvaška

Vodja tekmovanja: Manuel Vigini

Vodja prijav: Manuel Vigini

Vodja proge: Alen Jurjević, +385 91 535 41 81

Kontakt organizatorja:

mailicongreen info@bbk-groznjan.com | vodja tekmovanja | Manuel Vigini |

+385 98 927 34 43

webicongreen www.bbk-groznjan.com

fbiconwhite Enduro Grozni, Facebook dogodek

Timing služba

mailicongreen kucipedal@gmail.com  | Aleš Makuc | +386 31 851 539

Opis tekmovanja

Enduro Grožnjan je enodnevno tekmovanje, ki šteje za točke serije SloEnduro in ENDCro pokala Hrvaške. V soboto bodo imeli tekmovalci čas za spoznavnje trase tekmovanja. V nedeljo pa bo na sporedu glavni del tekmovanja, ki bo potekalo na trasi s 5 hitrostnimi preizkušnjami na petih različnih stezah v Grožnjanu in okolici.

Format tekmovanja

Klasični format s petimi hitrostnimi preizkušnjami oz. etapami.

Vrstni redi na štartu

Štartni redi tekmovanja bodo pripravljeni po pravilih SloEnduro, tekmovalci pa bodo vozili v normalnem vrstnem redu, torej najvišje uvrščeni z lestvico (številka 1) štarta prvi, sledijo vsi ostali po razvrstitvi.

Spored tekmovanja

Sobota:

8.00 – Trening na trasi
19:00 – Grožnjan by night – XC dirka po mestu (odprta za vse) 20.30 – Zabava

Nedelja:

8:30 do 9:30 – Prijave
9.45 – Sestanek (briefing)
10.00 – Štart prvega tekmovalca
16.30 – Predviden prihod tekmovalcev v cilj
18.00 – Podelitev

Opis trase tekmovanja

Dirka bo potekala na trasi s petimi različnimi etapami v skupni dolžini približno 33 km in višinsko razliko približno 1100 metrov. Trase hitrostnih preizkušenj so večinoma speljane po poteh okoli Grožnjana, pretežno po zemljnati podlagi z nekaj kamnitimi odseki. V večini trase sestavljajo gozdne poti, nekaj pa je tudi odprtih poti z lepimi razgledi. Trase etap so hitre, transferji pa večinoma potekajo po makadamskih poteh nazaj na vrh.

Štart in cilj se bosta nahajala v mestu Grožnjan. Tam bo tudi okrepna cona, kjer bo organizator pripravil pijačo in prigrizke za vse udeležence.

Točen potek trase tekmovanja s karto proge bo objavljen v četrtek 11. 10. 2018.

kendasuperstage

Na tekmi bo organizirana Kenda SuperEtapa. Po organizatorjevi presoji bo izbrana najbolj »posebna« etapa tekme. To je lahko najdaljša, najtežja, ena od novih etap ali kakorkoli drugače tista, ki bi se morala tekmovalcem najbolj vtisniti v spomin.

Najhitrejši na Kenda SuperEtapi bo nagrajen s strani Kende. Točen izbor Kenda SuperEtape bo objavljen v objavi celotne trase.

Prihod do prizorišča

Do Grožnjana se najlažje pride s smeri mesta Buje, od koder je dostop ves čas označen s prometnimi oznakami. Glavno prizorišče se bo nahajalo na mestnem trgu, na samem vhodu v mesto, nasproti cerkve.

Prijave, timing služba in informacije se bodo nahajale v dvorani, ki se nahaja na mestnem trgu. Izhodišče za vse transferje na štarte etap bo na parkirišču na vhodu v mesto.

V Grožnjanu se nahajajo 4 parkirišča. Najbolj praktično za tekmovalce je parkirati na zgornjem makadamskem parkirišču, ki je od prizorišča oddaljeno cca. 300 m. Parkirišče nudi dovolj prostora za udobno pripravo koles in opreme.

grozniarrival

Zaščitna oprema

Zahtevana je zaščitna oprema po pravilniku SloEnduro. Na hitrostnih preizkušnjah je obezna integralna “full-face” čelada, ščitniki za kolena in dolge rokavice. Priporočljiv je ščitnik za hrbet (želva) in ščitniki za komolce.

Na transferjih lahko tekmovalci vozijo z navadno (odprto) XC čelado. Ščitniki morajo biti na etapah pravilni nameščeni, na transferjih pa jih tekmovalci niso obvezani uporabljati (razen najmanj XC čelade).


 Splošne določbe

• Tekmuje se po pravilih UCI, HBS in KZS za enduro ter pravilniku serije SloEnduro.

• Kakršna koli krajšanja etap niso dovoljena in bodo tudi nenapovedano elektronsko in fizično nadzorovana. V primeru ugotovljenih kršitev sledi izključitev tekmovalca.

• Udeleženci tekmujejo na lastno odgovornost

• Nagradni sklad po pravilniku SloEnduro

• Mesto objave rezultatov je na prireditvenem prostoru, 30 min po končanem tekmovanju, in na spletni strani sloenduro.com

• Delegat SloEnduro: Skrbi za to, da je vse v skladu s pravili in dogovori znotraj SloEnduro (številke, sponzorji, štartna mesta itd …)

• Dan pred tekmovanjem ter na dan tekmovanja se bo prijavna služba nahajala na štartno-ciljnem prostoru. Do starta – proge in vseh etap bodo postavljene vse potrebne označbe. Upoštevati je potrebno vse cestnoprometne predpise.

• S plačilom startnine tekmovalec potrdi, da se strinja s pogoji razpisa ter da tekmuje na lastno odgovornost (za mladoletne odgovornost prevzamejo starši oz. polnoletna oseba, ki podpiše prijavni obrazec).

• Tekmuje se po pravilih UCI, HBS in določilih KZS pravilnika za enduro.

• Tekmovalci naj bodo pozorni na prevzem čipov pred startom.

• Vožnja in ogrevanje po progi v času tekmovanja je prepovedano in bo sankcionirano.

• Ob progi bodo stacionirani redarji.

• Vsakršna vožnja izven označenih prog je prepovedana in kazniva. Na tekmi bomo naključno kontrolirali, tako fizično kot elektronsko s sistemom za timing SportIdent. Nezabeležen »punch« na določenem delu proge bo pomenil avtomatsko diskvalifikacijo!

• Obvezna je uporaba zaščitne čelade po pravilniku KZS za enduro (integralna na etapah, vsaj klasična kolesarska na transferjih).

• Pritožbe bo sprejemala tekmovalna komisija v skladu s tekmovalnim pravilnikom, sprejema jih glavni sodnik do 10 minut po objavi rezultatov ob plačilu kavcije 20 €.

• Zagotovljena je zdravstvena služba.

• Na tekmi se bo uporabljal sistem za elektronsko merjenje časa. Tekmovalci so dolžni vrniti čipe oz. kartice, v nasprotnem primeru bo organizator obračunal strošek za izdelavo nove, ki znaša 50,00 €

• Prireditelj si pridržuje pravico spremembe tega razpisa, o čemer bo udeležence pravočasno obvestil.

• Prireditelj ne odgovarja za posledice, ki jih tekmovalec povzroči sebi, sotekmovalcu ali tretji osebi.

• Proga bo označena najmanj dan pred pričetkom tekmovanja in pripravljena za ogled.

• Organizator lahko v primeru slabih vremenskih pogojev ali drugih nepričakovanih situacij, spremeni potek proge, dolžino in število etap, o čemer bo pravočasno obvestil tekmovalce.

groznimaskota

 

Prijave in štartnina

Začetek predprijav

18. 9. 2018

Način predprijave

Prijave bodo potekale preko portala www.prijavim.se, druge možnosti ne bodo omogočene. prijava je zaključena, ko je dejansko plačana! Vsa navodila za plačilo so objavljena na spletni strani prijavim.se.

Zaključek  predprijav

12. 10. 2018

Štartnina – redna

35,00 € (za prijave in plačila pred zaključkom prijav – datum zgoraj)

Naknadna štartnina

45,00 € (za prijave in plačila po zaključku rednih prijav)

Plačilo štartnine

Štartnina se plača vnaprej ob prijavi preko portala prijavim.se ali na dan dirke v dogovoru z organizatorjem.

Tekmovalci brez licence

Tekmovalci brez licence tekmujejo brez posebnih omejitev, pomembna je prijava na portal kot za vse druge kategorije.

Tekmovalci brez licence lahko nastopajo le v kategoriji HOBI.

Kategorije

Tekmovanje bo potekalo po kategorijah SloEndura

ABSOLUTNA KATEGORIJA

MLADINCI (1999 in mlajši)

MOŠKI (1998 do vključno 1988)

MASTER 1 (1987 do vključno 1978)

MASTER 2 (1977 in starejši)

WOMEN (vsi letniki)

HOBI (vsi letniki)