Konec tedna nas čaka druga dirka SloEnduro serije, Enduro Cerkno. V soboto nas čaka prolog v samem mestu Cerkno, v nedeljo pa pet etap v okolici smučarskega centra Cerkno. Ena etapa bo tekmovalce celo pripeljala v bližino bolnice Franja. Tekmovalci bodo opravili okoli 1500 višinskih metrov s kolesi, vmes pa jim bo pomagala še žičnica tako, da se bo “višincev” na spustih nabralo še nekoliko več…

 

V Cerknem brez obeh vodilnih

Tokrat lahko že pred dirko zatrdimo, da se bodo skupni seštevki v seriji premešali na samem vrhu, saj na žalost na štartu ne bo obeh vodilnih v seriji, Ane Zupan med dekleti in Vida Peršaka med moškimi. Oba sta namreč poškodovana in čakata na okrevanje, da bosta lahko sedla na kolo. Ana si je na tekmi krosa za slovenski pokal, v Vrtojbi, pri nesrečnem padcu zlomila dve rebri in že takoj dobila “napoved” najmanj šest tednov počitka, Vid pa je padel na treningu pred dirko evropskega pokala v Punta Ali (ITA) od koder so ga z helikopterjem odpeljali v italijansko bolnišnico, od tam pa kar s taksijem v ljubljanski UKC, kjer so ga zadržali nekaj dni in mu napovedali kar lep čas za okrevanje.

 

“Tekma v Vrtojbi se je zame končala s prevozom v rešilcu do šempeterske bolnišnice, kjer sem ostala še dva dni, zaradi pljuč. Tako, da se ni ravno končalo po planu.   Že takoj po slikanju so ugotovili, da imam popolnoma zlomljeni dve rebri, kar pomeni šest tednov počitka in takoj sem vedela, da tekma v Cerknem žal odpade. Minilo je komaj tri tedne, a se počutim bolje. Funkcioniram normalno, celo kihnem že lahko, haha :)   Ta teden sem se celo že peljala s kolesom, brez bolečin tako, da upam na prejšnjo vrnitev kot napovedano. Cerkno zagotovo odpade, s prijateljicami si bom privoščila vikend dopust na morju in poskušala pozabiti na dirko. Za Kamplca pa upam, da bom že lahko sedela na kolesu. Srečno vsem na dirki in predvsem brez poškodb”, je za SloEnduro strnila svoje misli Ana.

 

Vid je medtem nekoliko manj optimističen: “hja, tekma v Punta Ali se zame ni končala preveč srečno. Po padcu na treningu so me odpeljali s helikopterjem v tamkajšnjo bolnišnico, potem pa kar s taksijem do Ljubljane, kjer sem ostal nekaj dni. Sprva nisem niti čutil prstov, pa so ugotovili, da je bil preščipnjen živec, kar so potem rešili z opracijo, kosti pa se bodo celile še nekaj časa. Roka je sicer vsak dan boljše, a s kolesom na teren še nekaj časa ne bo šlo. Začel sem z fizioterapijami tako, da jo počasi že razgibavam, točnega časa za okrevanje pa mi nihče ne zna povedati. Sam po svoje računam, da bom lahko avgusta šel na teren s kolesom tako, da poletni del sezone bo vsekakor treba izpustit. Sicer pa srečno vsem ta vikend na dirki”.

 

Priložnost za zmago bodo tako iskali najbližji zasledovalci. Kristjan Medvešček in Nejc Rutar  sta prva kandidata za zmago, sledi pa jima še lepo število hitrih fantov, ki lahko presenetijo. V ženski konkurenci je bila najbližje v Trstu Nina Rupnik, ki pa bo za zmago morala izzvati domačinko Sašo Bevk in novinko na sceni, Urško Kovče. Vsekakor bo zanimivo.

 

Prolog v Cerknem se prične v soboto ob 19.00 in bo trajal do predvidoma 20.00, dogajanje pa se bo nadaljevalo z zabavo. V nedeljo prvi tekmovalci na traso štartajo ob 10.00, organizatorji pa jih v cilju pričakujejo okoli 16.00.

 

JakaT