Javljamo se z obljubljenim, traso tekmovanja za nedeljsko preizkušnjo serije SloEnduro v Bovcu. Tekmovalcem, ki so nastopali že lani, bo karta trase hitro znana, a letos organizatorji dodajajo še nekaj novega.

Iz centra Bovca bodo prvi tekmovalci štartali ob 9.00 v nedeljo in se podali do B postaje kaninske žičnice. Od tam še nekaj višinskih metrov vzpona in že bodo na štartu prve trase, ki bo po vsej verjetnosti tudi najbolj atraktivna trasa dneva. Zato so jo organizatorji izbrali za posebno Kenda SuperEtapo. Tako bodo tokrat tekmovalci s to posebno izkušnjo opravili že takoj ob začetku.

kendasuperstage

Po cilju prve etape bo trasa tekmovalce popeljala nazaj na vrh, od tam pa še naprej, ko se bodo s spustom po gozdu prebili do štarta druge etape. Druga etapa jih bo popeljala skoraj do doline, kjer se bo v bližini slapu Boka tudi končala. Sledi daljši transfer nazaj proti Bovcu v Čezsočo, kjer sledi premor z okrepno cono. Nekoliko krajši transfer bo udeležence popeljal do skalnatega podora, kjer se začne tretja etapa, ki jo tudi že poznamo z lanske izvedbe Soča Endura.

Po tretji etapi bo transfer potekal preko Bovca nazaj proti Kaninu, kjer bodo tekmovalce že kmalu na začetku vzpona prišli do štarta povsem nove preizkušnje, četrte etape, ki se bo končala nedaleč od Bovca.

Za zaključek bo na sporedu še etapa po mestnih ulicah, ki se bo končala na istem mestu, kjer se bo dan začel, v centru Bovca.

Skupna dolžina kroga znaša 39,90km in skupno obsega približno 1500m višinske razlike.

Poglej si še: Karta trase

 

soca_karta