Še dober mesec in pol nas loči do pričetka sezone SloEnduro 2014. V Trstu se bodo tekmovalci 12. in 13. aprila prvič letos spopadli za točke serije SloEnduro. Letošnja izvedba endura v Trstu bo nekoliko drugačna, kot jo poznamo, saj organizator seli prizorišče nekaj kilometrov proč od prejšnjega, še bližje meji s Slovenijo, v kraj Dolina (San Dorligo della Valle), izhodišče za mnoge popotnike v bližnjo atrakcijo, Dolino Glinščice.

Poleg nove lokacije pa organizator pripravlja tudi novo traso, ki bo tekmovalce popeljala celo čez mejo, v Slovenijo, saj transfer do prve etape poteka mimo Socerba, kjer se bodo lahko ustavili in naužili prelepega razgleda na Trst in okolico. Po prvi etapi se bodo tekmovalci podali na trase lanskoletne izvedbe, na Cattinaro, kjer jih čakajo tri etape, od tam pa se bodo kasneje podali nazaj proti izhodišču, kjer jih čaka še zadnja etapa dneva.

Tekmovalni vikend se bo v Trstu začel že v soboto, saj organizator pripravlja prolog v poznih popoldanskih urah, ki pa ne obvezuje tekmovalcev k nujni udeležbi, saj bodo vsi tekmovalci, ki ne bodo nastopili na prologu, dobili zaostanek zadnjega uvrščenega + 5 sekund, a vseeno ne več kot minuto za zmagovalcem. Tako bodo lahko v nedeljo nastopali tudi vsi tisti, ki se ne bodo udeležili prologa.

 

Na naših straneh pa so že objavljene vse potrebne informacije o Enduro 3 Camini, ki si jih lahko ogledate v našem koledarju:

 

Enduro 3 Camini

 

 

 

Vse foto:  A.S.D. 360 MTB