ensl

Enduro 3 Camini 2018

sloenduroicongreen

Enduro 3 Camini | 8. april | Cattinara – Trst (ITA)

Osnovne informacije

Organizator: A.S.D. 360 MTB, via Matteotti,39 34141 Trieste

Datum tekme: 8. april

Prizorišče: Cattinara –Trst – Italija

Vodja tekmovanja: Stefano Sandrin

Vodja proge: Lorenzo Cortese

Glavni sodnik: FCI – sodniki italijanske kolesarske zveze

Kontakti organizacije:

mailicongreen Stefano Sandrin | stefano.sandrin@gmail.com | vodja tekmovanja | | +393477370454

mailicongreen 360mtb@gmail.com | Stefano Sandrin in ekipa

mailicongreen Lorenzo Cortese | corlobatri@gmail.com | vodja proge

webicongreen e3c.360mtb.org

fbiconwhite Enduro 3 Camini FB stran

Časomerilna ekipa

mailicongreen kucipedal@gmail.com  | Aleš Makuc | +38631851539

Opis tekmovanja

Tekmovanje E3C je letos del serije 4Fun, vse 4 etape pa so v okolici Cattinare.

Enduro 3 Camini je sklop dogodka »360 MTB Gravity Games«, ki se bo zgodil v Trstu 7.- 8.4.2018. Poleg endura, ki se bo odvijal v nedeljo 8.4.2018, sta v soboto na sporedu še dve spektakularni disciplini in sicer Dual Slalom ter Easy Downhill. Celotno dogajanje, tako tekme kot tudi spremljevalni program se odvija ne eni sami izjemni lokaciji:  »Triestes City Bike Park 3 Camini«.

 

Format tekmovanja

Tekmovanje bo enodnevno, brez prologa v klasičnem enduro formatu, torej posamezni štarti na etapah. Obvezno bo odpeljati štiri etape, torej celotno traso tekmovanja. Vsak tekmovalec bo dobil točno določeno časovnico, ki se je bo moral držati. Med tretjo in četrto etapo bo tudi obvezna kontrola časa in čipov.

Kategorije mlajših tekmovalcev, U17 in U15, morajo odpeljati 3 etape, njihov čas pa je omejen  na 90 minut.  

Vsak tekmovalec mora pregledati časovnico in organizatorja opozoriti na morebitne napake.

Starting orders

Prvih 100 številk bo določenih na podlagi Italijanske enduro razvrstitve in razvrstitve v  seriji SloEnduro.  Ostale številke bodo dodeljene na podlagi vrstnega reda prijav. Tekmovalci bodo vozili po klasičnem vrstnem redu od številke 1 naprej.

Program tekmovanja

Nedelja:

8.00 – 10.00        Odprtje prijavn službe –kontrola licenc in prevzem številk

10.15                     Sestanek tekmovalcev in vodij ekip

10.30                     Štart prvega tekmovalca

13.50                     Prihod prvega tekmovalca n cilj

17.00                     Podelitev

Opis trase tekmovanja

Tekmovanje se bo odvijalo na trailih na Cattinari – Trst in okolici, ena etapa v Trieste City Bike Park 3 camini, ki ima nekaj lesenih band, skokov in dropov. Na samih trailih ni nevarnih odsekov, so pa vseeno zabavni. Teden pred tekmo bo objavljen seznam trailov za tekmo.

Prihod do prizorišča

Štart, prijavna služba, parkirišče:  piazza XXV Aprile – Trieste

3camini2018

 

Zaščitna oprema

Med etapami – hitrostnimi preizkušnjami

Med etapami je obvezna uporaba integralne oz. ful-face čelade. Čelada mora biti opremljena z vizirjem (šiltom) in mora biti pravilno nameščena, pripeta. Na etapah je prepovedna uporaba čelade brez zaščite brade (npr. XC čaleda). Obvezna je tudi uporaba ščitnikov za kolena (kolenčniki), ščitnikov za hrbet oz. želve (zaščita s primernim certifikatom ), rokavice z dolgimi prsti in majica z dolgimi rokavi ali kratka majica oblečena čez  the caps (except for neck support). If the guards use ” neck support “(collar) can not be used on back protector (para back).

Na transferjih

Na transferjih je dovoljena uporaba navadne XCO čelade

Zveza FCI prav tako toplo priporoča uporabno naslednje zaščitne opreme:

 • ščitnik za ramena s trdega materiala
 • ščitnik za vrat in komolce
 • dolge hlače, široke in narejene z robustnega materiala ali kratke hlače, široke in narejene z robustnega materiala v kombinaciji s ščitniki za goleni s trdega materiala.
 • Prepovedana je uporaba oprijetih (aerodinamičnih) oblačil in pripomočkov.
 • Zelo je priporočeno, da tekmovalci s sabo vzamejo mobilni telefon za primer, ko bi morali kontaktirati organizatorja ali bi organizator moral kontaktirati tekmovalce. Na sestanku tekmovalcev bo organizator sporočil telefonsko številko na voljo za nujne primere. Številka bo prav tako natisnjena na časovnico, ki jo prejmejo vsi tekmovalci in si jo morajo namestiti na kolo.

Pravila glede koles

KOLO: Prepovedana je menjava okvirja, vilic in obročnikov ves čas tekmovanja. Organizator bo ob kontroli licenc vsakemu tekmovalcu predal tudi kontrolne nalepke, ki jih bodo morali namestiti na okvir, vzmetne vilice in obročnike kolesa. Odgovornost vsakega tekmovalca je, da si te nalepke pravilno namesti na svoje kolo. Med tekmovanjem bo organizator preverjal nalepke. Tekmovalci, ki vseh nalepk ne bodo imeli pravilno nameščenih na kontroli, bodo diskvalificirani.


 Splošna pravila

 • ŠTARTNA LISTA: Prvih 100 številk bo dodeljenih na podlagi Italijanske Top Class lestvice in SloEnduro lestvice. Višje številke bodo po vrstnem redu registracij. Štarta se po vrstnem redu od 1 naprej. Vsak tekmovalec dobi svojo časovnico, ki se je mora držati. Vsak tekmovalec mora pred začetkom tekme časovnico pregledati in opozoriti organizatorja na morebitne napake.
 • OPREMA: Med etapami je obvezna uporaba integralne oz. ful-face čelade. Čelada mora biti opremljena z vizirjem (šiltom) in mora biti pravilno nameščena, pripeta. Na etapah je prepovedna uporaba čelade brez zaščite brade (npr. XC čaleda). Obvezna je tudi uporaba ščitnikov za kolena (kolenčniki), ščitnikov za hrbet oz. želve (zaščita s primernim certifikatom ), rokavice z dolgimi prsti in majica z dolgimi rokavi ali kratka majica oblečena čez the caps (except for neck support). If the guards use ” neck support “(collar) can not be used on back protector (para back).

ZVEZA FCI PRAV TAKO TOPLO PRIPOROČA UPORABNO NASLEDNJE ZAŠČITNE OPREME:

 • ščitnik za ramena s trdega materiala
 • ščitnik za vrat in komolce
 • dolge hlače, široke in narejene z robustnega materiala ali kratke hlače, široke in narejene z robustnega materiala v kombinaciji s ščitniki za goleni s trdega materiala.
 • Prepovedana je uporaba oprijetih (aerodinamičnih) oblačil in pripomočkov.
 • Zelo je priporočeno, da tekmovalci s sabo vzamejo mobilni telefon za primer, ko bi morali kontaktirati organizatorja ali bi organizator moral kontaktirati tekmovalce. Na sestanku tekmovalcev bo organizator sporočil telefonsko številko na voljo za nujne primere. Številka bo prav tako natisnjena na časovnico, ki jo prejmejo vsi tekmovalci in si jo morajo namestiti na kolo.

 

 • KOLO: Prepovedana je menjava okvirja, vilic in obročnikov ves čas tekmovanja. Organizator bo ob kontroli licenc vsakemu tekmovalcu predal tudi kontrolne nalepke, ki jih bodo morali namestiti na okvir, vzmetne vilice in obročnike kolesa. Odgovornost vsakega tekmovalca je, da si te nalepke pravilno namesti na svoje kolo. Med tekmovanjem bo organizator preverjal nalepke. Tekmovalci, ki vseh nalepk ne bodo imeli pravilno nameščenih na kontroli, bodo diskvalificirani.
 • ČASOMERILNA SLUŽBA: Za merjenje časov se bo uporabljal sistem SPORTident Slovenija
 • DOPING KONTROLA: Doping kontrola bo izvedena v skladu s pravili UCI, FCI in Ministrstva za zdravje
 • UVRSTITEV – PRITOŽBE: Vsi tekmovalci, ki bodo prečkali ciljno črto za tekmovalcem bodo uvrščeni v rezultatih na mesto doseženo po času v tistem momentu.
 • Tekmovalci, ki tekmovanja ne bodo zaključili, morajo zapustiti traso tekmovanja. Nadaljevanje po trasi ni več dovoljeno. Prečkanje ciljne črte ni dovoljeno, na končnih rezultatih pa bodo označeni z DNF oznako (ni končal). Tekmovalci, ki tekme ne zaključijo, niso deležni točk s tekmovanja.
 • Tekmovalci imajo pravico vložiti pisno pritožbo na tekmovanje v roku 30 minut po objavi neuradnih rezultatov. Kavcija za pritožbe znaša 50eur. Rezultati bodo za FCI pripravljeni v XLS-Excel datoteki, kot to velevajo pravila.
 • PODELITEV: Po koncu tekmovanja bo organizirana podelitev oz. razglasitev najboljših
 • ZDRAVSTVENA SLUŽBA: Na tekmovanju bo zagotovljena zdravstvena služba in tri reševalna vozila. Najbližja bolnišnica je v neposredni bližini prizorišča (Ospedale Cattinara)
 • PRAVICA DO UPORABE MINI KAMERE: Organizator lahko za potrebe organizacije izbere določenega tekmovalca in mu dovoli uporabo kamere med tekmovanjem. Ime tekmovalca mora biti sporočeno glavnemu sodniku, katerega se razbremeni vseh odgovornosti za uporabe (morebitne poškodbe zaradi kamere).
 • ODGOVORNOST: Organizator in njegova ekipa sodelujočih ne odgovarja za nobeno škodo, ki bi tekom tekmovanja nastala. Organizator in njegova ekipa sodelujočih ne odgovarja za poškodbe ljudi in materialno škodo, ki bi nastala v primeru nesreče med tekmovanja. Tekmovalci nastopajo na lastno odgovornost.
 • Kar s tem razpisom ni določeno, bo sodniška organizacija obravnavala v skladu s pravili UCI in FCI v skladu z zakonom države Italije. Kljub pravilom določenim s tem razpisom lahko organizator ravna drugače, če ugotovi, da je tako določeno z zakonom.
 • Tekmovanje bo merjeno z elektronskim sistemom merjenja časa. Tekmovalci so obvezani vrniti čip, ki se bo uporabljal za merjenje časa. Če tekmovalec čipa ne vrne, mu bo organizator zaračunal stroške novega čipa v višini 50,00eur.
 • Organizator si pridržuje pravico spremembe tega razpisa. O spremembah bo obvestil tekmovalce.
 • Organizator ni odgovoren za posledice, ki jih tekmovalci povzročijo sami sebi, drugim tekmovalcem ali tretjim osebam.
 • Trasa tekmovanja bo označena najmanj dan pred tekmovanjem in pripravljena za ogled.
 • Organizator si pridržuje pravico do spremembe proge, zaporedja etap in dolžine etape v primeru nepričakovane situacije kot je npr. slabo vreme in podobno. Organizator bo o spremembah tekmovalcev dovolj zgodaj obvestil.

Prijave in štartnina

Začetek prijav

Sobota, 3. marec 2018

Sistem prijav

Prijava na spletni www.360mtb.org

Zaključek prijav

Četrtek, 5. aprila 2018 ob 12.00

Naknadne prijave

Naknadne prijave in prijave na dan tekme NISO MOŽNE

Štartnina v predprijavi

35 EUR (do zaključka prijav)

15 EUR za kategorije U15 in U17

Naknadna štartnina

NI MOGOČE. Prijave in plačila po roku 5. april niso možne.

Plačilo štartnine

Plačilo poteka preko sistema za prijave na www.360mtb.org

Štartnina je 35,00 EUR in 15,00 EUR za kategorije U15 in U17, plačilo vnaprej

Za tekmovalce z UCI licenco iz Italije, Hrvaške, Avstrije(Styria and Carinthia) in Slovenije ni omejitev v številu tekmovalcev.  Za tekmovalce z UCI licenco iz ostalih držav je število tekmovalcev omejeno na 3 (mednarodni dogovor z Italijansko zvezo in zvezami sosednjih držav o regionalni tekmi). Vsi pišite na 360mtb@gmail.com za informacije o prostih mestih.

Tekmovalci brez licence

Tekmovalci brez licence lahko tekmujejo le če kupijo dnevno licenco, ki stane 15,00 EUR. Poleg dnevne licence potrebuje tekmovalec tudi potrdilo športnega zdravnika.

Tekmovalci brez katere od naštetih licenc ne bodo mogli nastopiti. Za več informacij pišite na: 360mtb@gmail.com

Pozor! Licence s kategorijami Hobi, Cycling for all ali podobno, v Italiji niso veljavne in ne bodo upoštevane. Taka so pravila italijanske zveze FCI.

 

Kategorije

Tekmovanje bo potekalo po kategorijah Italijanske kolesarske zveze:

 

Moški  (Elite & Under 23)

Ženske (Elite, Under 23 & Junior F)

Moški (mladinci U nder19)

Moški  (Under 17)

Moški  (Under 15)

Ženske (Under 17 & Under 15)

Moški  (Under 30, 17-29 let)

Moški  (Under 40, 30-39 let)

Moški  (Under 50, 40-49 let)

Moški (Over 49, 49+ let)

Ženske (Master 17-49)

 

Prijave na strani www.360mtb.org

Enduro 3 Camini 2018 prijave

 

Za lažje čakanje na tekmo si lahko ogledaš video reportaže prejšnjih sezon

Enduro 3 Camini 2016

Enduro 3 Camini 2015
Enduro 3 Camini 2014