Enduro 3 Camini, 11. - 12. april 2015

 

SLO | ENG

Po predstavitvi koledarja za sezono 2015 se vračamo s kratko predstavitvijo uvodne tekme, Enduro 3 Camini, ki se bo 11. in 12. Aprila odvijala v Trstu oz. njegovi okolici, pod budnim očesom ekipe organizatorja kluba 360 MTB, ki jo vodi Stefano Sandrin.

Enduro 3 Camini je dirka brez meja, kot jo radi poimenujejo organizatorji, saj z italijanske strani meje trasa tekmovalce popelje tudi v Slovenijo, kar je velikega pomena za sodelovanje prebivalcev in krepitev promocije športa in turizma na tem področju.

Letošnja dirka bo ponovno dvodnevna, kot že v lanski sezoni, s to razliko, da v soboto tekmovalci ne bodo nastopili le na prologu, temveč jih čakajo že preizkušnje na trasah nad Dolino, kjer bo izhodišče tekmovanja. Kar 8 hitrostnih preizkušenj oz. etap načrtujejo organizatorji, tekmovalce pa bodo iz Doline (S.Dorligo della Valle) popeljale proti Socerbu in vasi Beka na slovenski strani, pa kasneje skozi dolino Glinščice (Val Rosandra), pa na Katinaro, kjer bodo na sporedu že klasične etape »treh dimnikov«. Vmes bodo organizatorji predstavili tudi nekatere nove trase, o katerih pa bo več znanega kasneje.

»V letošnji sezoni si resnično želimo ponuditi še nekaj več. Disciplina enduro raste z leta v leto, v kar smo fantje iz kluba 360 MTB verjeli že v začetku. Število tekmovalcev na naši preizkušnji raste, tako domačih, kot tudi tujih, kar nam daje potrditev, da tako sam šport, kot tudi naša dirka pridobivata na veljavi. Zato je naša ekipa močno motivirana in pripravljena na najboljšo izvedbo dirke do sedaj« pravi Stefano Sandrin, vodja tekmovanja.

Kot novost letošnje sezone pa gostitelji pripravljajo tudi tekmo za otroke starosti od 5 do 12 let, pod imenom »Enduro 3 Camini Kids«.

Z več informacijami o dirki se bomo seveda oglašali dovolj kmalu pred tekmovanjem. Odštevamo pa tri mesece do začetka sezone, zadnji čas da začnete trenirati.

 

SloEnduro video Endura 3 Camini

 

Povezave:

Poročilo Enduro 3 Camini 2014

Fotogalerija

Rezultati

 

Jaka Tancik

 

Foto: A.S.D. 360 MTB  &  Nejc Bole /Sloenduro