Uvodno tekmo SloEnduro serije 2014, Enduro 3 Camini, sta dobila Vid Peršak in Ana Zupan. Organizatorji so lepo “začinili” progo z novimi etapami, ki so tekmovalce popeljale tudi v Slovenijo. S preko 40km dolžine in skoraj 1500m višinske razlike utegne biti ena težjih dirk letošnje sezone. Na koncu dneva so odločale sekunde.

 

V moški konkurenci je po sobotnem prologu in nedeljskih petih etapah s časom 17minut in 47sekund svojo prvo absolutno zmago v SloEnduru osvojil mladinec Vid Peršak (Orbea Geax), ki je blestel že v lanski uvodni sezoni, tokrat pa je že v uvodu napovedal boj za sam vrh. Z dobrih 5sekund zaostanka mu je sledil Kristjan Medvešček (KK Črn Trn), še dodatnih 6 sekund več zaostanka si je na tretjem mestu nabral Nejc Rutar (Unior Tools Team). Najhitrejšo peterico sta zaključila Nace Krivonog (Orbea Geax) in Peter Mlinar (KK Črn Trn).

 

V ženski konkurenci je že v sobotnem prologu največ pokazala lanska zmagovalka tekme nad Trstom in skupna zmagovalka serije SloEnduro, Ana Zupan (Energijateam.com), a le s pičlo prednostjo pred novinko Urško Kovče (Energijateam.com). V nedeljskih petih etapah je Zupanova vodstvo uspela še nekoliko povečati in prepričljivo pripeljati zmago do konca. Z minuto in 12sekund prednosti je ugnala drugouvrščeno Nino Rupnik (Orbea Geax), ki pa je za le 4 sekunde uspela ubežati Prisci Castlunger (Rideaway ASD) na tretjem mestu. Peterico najhitrejših žensk sta zaključili slovenski Urška Kovče in Saša Bevk (Pedal Racing Team).

 

V konkurenci mladincev je prepričljivo slavil Vid Peršak, pred Gregom Žvanom (Oreba Geax) in Janom Štucinom (Pedal Racing Team).

V kategoriji masterjev so bili najhitrejši Robert Kordež (Oreba Geax), Damiano Rossa (A.S. Dilettantistica) in Jaka Tancik (Energijateam.com) med “mlajšimi”, ter Primož Štrancar (Orbea Geax), David Taucer (Federclub Trieste) in Sergio Emili (A.S.D. 360mtb) med “starejšimi”.

 

Serija SloEnduro se nadaljuje na slovenskih tleh, s tekmo Enduro Cerkno, 17. in 18.maja.

 

Rezultati Enduro 3 Camini (prirejeni SloEnduro rezultati še sledijo):   Enduro 3 Camini

 

Rezultati SloEnduro s točkami: SloEnduro #1 Result

 

Slike, video in ostalo seveda še sledi v kratkem…

 

JakaT