Še dober teden nas loči od naslednje letošnje dirke v SloEnduro seriji. Po krajšem premoru se tokrat odpravljamo v Bovec, kamor se z enduro dirko seli tudi Soča Outdoor Festival, ki je le-to lani gostil v Tolminu.

Sobotni prolog in pet nedeljskih etap

Enduro Soča se bo uradno začel z sobotnim prologom v centru Bovca, ko se bodo tekmovalci zapodili po ulicah Bovca in se ogreli za nedeljski spored, ko jih čaka pet hitrostnih preizkušenj. Najprej se bodo v nedeljo podali proti področju kaninskega pogorja, kjer jih čakata dve etapi in jih pripeljeta v bližino slapu Boka. Od tam se bodo povzpeli proti pobočju gore Javoršček, kjer se bo odvijala tretja etapa, tekmovalci pa se bodo nato preko Bovca podali proti Planji, kjer jih čaka predzadnja etapa. Tekma se bo zaključila tako kot se bo začela, z traso prologa, ki bo hkrati tudi zadnja etapa in bo tekmovalce pripeljala nazaj do glavnega prizorišča v centru Bovca.

Enduro tokrat še bolj v stiku z naravo

Gorsko kolesarstvo je eden od tistih športov, ki so tesno povezani z naravo, še posebej disciplina enduro je tista, ko včasih zjutraj odrineš s prizorišča in se vrneš šele pozno popoldne. Velikokrat pa v času dirke sproščenost in naravni mir zmoti hrup avtomobilov, ki skrbijo za prevoz tekmovalcev na vrh etap z namenom boljšega ogleda trase tekmovanja. Tokrat pa so se organizatorji odločili, da prevažanje na vrh etap z motorizirano pomočjo prepovejo, tako da je v Bovcu dovoljen ogled trase tekmovanja le na lasten pogon, s kolesom, tako kot bo treba s tem opraviti na sami dirki. “V Bovcu ni hitrih lokalnih tekmovalcev, niti ni kakšne lokalne ekipe, ki bi poznala traso, zato je prostor primeren za preizkus takšnega režima, saj bodo na tak način razmere najbolj poštene za vse”, z Bovca sporoča vodja enduro dirke Marko Mac Šimenc. “Prepričani smo, da bo vikend brez šatlanja v Bovcu bolj sproščen. Tekmovalci naj se na ogled podajo s kolesi, naj si vzamejo cel dan za ogled trase in ga preživijo v naravi, nikamor se jim ne mudi. Kot gostitelji si želimo sprejeti tekmovalce v sproščenem vzdušju, brez naglice, od njih pa pričakujemo, da igrajo pošteno igro in spoštujejo režim, ki smo ga dorekli, ter tako pripomorejo k temu, da se v Bovcu preživi en odličen vikend v kolesarski družbi” še doda Mac.

Video napovednik, ki so ga pripravili organizatorji Soča Outdoor Festivala

Soča Outdoor Festival | Soča Enduro 2015 from Soča Outdoor Festival on Vimeo.

Prijave že v teku

Prijave za Enduro Soča so že v teku, dober teden pred dirko pa so že napolnjene kot niso bile še pred nobeno drugo dirko. Zaradi pričakovanega večjega števila tekmovalcev pa bo dobrodošlo, da tekmovalci svoje prijave oddajo čim prej, da se lahko časomerilna služba na to pripravi.

Teden dni nas torej še loči od obiska v Bovcu. Če prenočišča še nimate, si ga lahko poiščete s pomočjo lokalne turistične agencije, sproti pa si še ogledate nekaj zanimivosti o novi lokaciji SloEnduro serije na njihovi spletni strani: www.bovec.si

JakaT / Energija bikes