Enduro Cerkno, tretja dirka serije SloEduro v sezoni, se je tudi letos začel s prologom v Cerknem. Z najboljšimi izhodišči bosta nedeljsko dirko začela Avstrijca – Yana Dobnig (RLM Mondraker Racing Team) pri ženskah in Kevin Maderegger (Ghost Factory Racing Riot) pri moških.

Kevin je progo, delno peščeno, delno tlakovano in delno asfaltirano, pa še stopnice so bile vmes, prevozil v minuti in 12 sekundah. Sledila sta mu vodilni v skupni razvrstitvi Vid Peršak (Team Dorrong, +1,12) na drugem in Čeh Petr Maly (Maloch Racing Team, +2,62) na tretjem mestu. Drugi najhitrejši Slovenec je bil Gregor Ferk (Epic Outdoor Crew) na 4. mestu, sledil mu je drugi iz skupne razvrstitve SloEndura, Avstrijec Gerd Skant (Team Dorrong).

Yani Dobnig sta sledili Giulia Albanese (UC Caprivesi) in Ana Zupan (Energijateam.com).

V nedeljo na območju smučarskega centra Cerkno pet hitrostnih preizkušenj. Štiri se začnejo na vrhu pri Alpski perli, za eno, tretjo, pa bodo udeleženci morali odkolesariti do Gorenjih Novakov, kjer se bodo s Tuškovega griča pognali proti Dolenjim Novakom. Četrta etapa bo Kenda SuperEtapa za posebno razvrstitev.

Štart prve etape bo ob 10. uri, na izhodišče se udeleženci vrnejo približno do 16. ure.

Vrstni red prologa Endura Cerkno

Fotografije Ma_Tej